Rectorul actual al Universitatii Oradea, Cornel Antal, a fost reales la conducerea universitatii

de R.P. CampusNews

Joi, 9 februarie 2012, 13:41    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Rectorul Cornel Antal a castigat un nou mandat la conducerea Universitatii din Oradea. Din totalul voturilor valabil exprimate (826), Cornel Antal a obtinut 620 "pentru", iar contracandidatul sau, Gheorghe Ionescu, a obtinut 206 voturi "pentru", a anuntat presedintele Biroului Electoral Universitar, conf. univ. Aurel Caus, citat de Agerpres.

Antal a declarat ca isi va desemna prorectorii dupa ce va fi confirmat in functie de catre ministrul Educatiei si numai dupa consultarea Senatului. In conditiile in care Senatul a fost ales abia miercuri, ar fi o "sfidare" la adresa acestuia sa-si nominalizeze joi membrii din echipa, a precizat rectorul.

"Un singur lucru imi doresc - echipa de prorectori sa fie formata din cadre didactice tinere, efectiv generatia care va duce mai departe Universitatea din Oradea", a continuat rectorul ales, potrivit Agerpres.

Referitor la rezultatele pentru functia de membru al Senatului universitar, rezultatele oficiale finale vor fi disponibile abia joi seara. Pentru cele 57 de locuri din Senat au candidat 90 de persoane. Aurel Caus, presedintele Biroului Electoral Universitar, a declarat ca in cadrul alegerilor "a fost transparenta totala". "Nu am gasit in memoria mea vreo procedura de vot sau vreo etapa de votare, unde se voteaza secret, la care coeficientul de transparenta sa fie mai ridicat. Au fost 12 observatori, care au stat tot timpul in sectia de votare si 15 reprezentanti ai presei acreditati. Transparenta a fost unul din obiectivele pe care noi, membrii biroului electoral, le-am avut cand ne-am asumat aceasta raspundere de a participa la organizarea alegerilor din Universitatea Oradea", a declarat in cadrul unei conferinte de presa presedintele Biroului Electoral Universitar.

Potrivit Agerpres, numararea voturilor pentru rector, care a inceput miercuri seara, s-a realizat in felul urmator: fiecare buletin de vot a fost citit cu voce tare de presedintele sectiei de votare, Hathazi Ioan, si aratat presei si observatorilor.

Amintim ca rectorul Universitatii Oradea, Cornel Antal, declara pentru HotNews.ro dupa realizarea clasamentului universitatilor romanesti ca "sunt universitati cu prea multe specializari, trebuie micsorat numarul lor pe specializarile performante". Clasificarea universitatilor trebuia realizata demult, iar consecinta imediata a acestui proces este ca fiecare universitate va sti unde ii este locul, iar programele de excelenta vor primi mai multi bani decat celelalte, preciza in septembrie 2011 Antal. Universitatea din Oradea a fost clasata in categoria a II-a, cea a Universitatilor de Educatie si Cercetare Stiintifica.

Citeste si:

Citeste mai multe despre     |   |   | 

  
995 vizualizari
 • 0 (0 voturi)    
  vae victis (Duminică, 12 februarie 2012, 14:01)

  Andreas [anonim]

  În toamna anului 1916, odată cu refugiul Institutului Pedagogic-Teologic din Sibiu filosoful Lucian Blaga, pe atunci un ilustru anonim, venea să-și facă studiile la Oradea. Scurta sa petrecere în umbra art-nouveau-ului de pe Corso e un prilej de fine radiografii: „Un oraş trepidant, mie necunoscut până atunci şi cu cel puţin o stradă de izbitoare eleganţă. Se simţea din toate că eram într-un ţinut unde pusta interferează cu românismul estompate amândouă de enclavele unei societăţi fine şi decadente” Nu e singurul care a simțit aburul lubric care pândește acest capăt de țară: „Stătea acest oraș în fereastra vestică a Ardealului, cu spatele la Apuseni, ca o cântăreață de șansonete plină de șarm franțuzesc, ușuratică, dar obraznic de talentată. Cel ce studia aici și realiza ceva, putea porni cu curaj să-nfrunte lumea...”(Dutka Akos)
  La o sută de ani distanță Oradea pare să nu-și fi părăsit vechile ispite și, prinsă între pojghița de strălucire academică și dorința de afirmare a unei elite de strânsură, a pus pe picioare o instituție de învățământ superior care poartă, de voie de nevoie, marca „unchiului” Teodor Maghiar. Mulți sunt azi judecători intransigenți ai faptelor „bătrânului” și între ei recunosc destui dintre aceia care se înghesuiau ieri să-i sărute pulpana. Să stiți că asta nu e o metaforă: în urmă cu câțiva ani, aflat la o Universitate din Franța mi s-a spus că unii ar fi avut parte în orașul de pe Crișuri de scene care aminteau de Evul Mediu. N-am nici un motiv să pun la îndoială spusele lor, deși în ce mă privește, l-am întâlnit pe Rector doar în câteva momente de nemotivată bonomie. L-am văzut pe Domnia sa gratulând cu zglobie inconsistență inși excedați suav de propria impostură sau perorând la limita de jos a sintaxei despre calitatea învățământului superior la Oradea. Tuturor acelora care îi reproșează azi lipsa de morală, după ce au ospătat pe săturate din fondurile alocate suspect de un prea naiv Minister al Educației, aș vrea să le propun un târg


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii