Exclusiv HotNews.ro / Deutsche Welle

VIDEO Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei: Introducerea noului curriculum este garantata sa inceapa in 2012 la clasa pregatitoare si la clasa a V-a

de Redactia CampusNews

Vineri, 10 februarie 2012, 13:16    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat intr-un interviu pentru HotNews.ro si Deutsche Welle ca el a luat decizia de a nu grabi reforma ariei curriculare in invatamantul romanesc. Funeriu crede ca aceasta schimbare nu ar fi putut fi realizata intr-un sistem in care cadrele didactice nu sunt pregatite pentru acest lucru.

Daniel Funeriu a participat la o intalnire online HotNews.ro / Deutsche Welle chiar inainte de a preda mandatul noului ministru investit Catalin Baba. "Sunt multe lucruri pe care as fi vrut sa le vad incheiate, sunt multe lucruri pe care as fi vrut sa le duc la bun sfarsit", a declarat Funeriu care a subliniat resursele la dispozitia ministerului sau nu au fost atat de mari precum si le-ar fi dorit in aceasta perioada de criza. "De exemplu, este fundamentala cresterea calitatii cadrelor didactice. Aici cred ca este punctul cheie."

In perioada care va urma, a mai precizat Daniel Funeriu, statul roman va trebui sa aloce resurse pentru formarea cadrelor didactice.

"Vreau sa fac o destainuire. Urma sa o fac in luna martie, dar pot sa o fac acum. Eu am luat decizia sa nu ne grabim cu un nou curriculum. Un nou curriculum intr-un sistem in care cadrele didactice nu au fost suficient de bine pregatite, un curriculum care sa aduca nevoia de modernizare, dar nici sa prezinte o ruptura in procesul educational al copiilor, trebuie introdus atunci cand lucrurile sunt pregatite.

E usor de scris un nou curriculum, e usor de pus pe masa, dar este foarte greu de aplicat. Ar fi fost o decizie gresita daca am fi inceput cu un nou curriculum intr-un sistem care nu era atat de bine organizat si cu cadre didactice care nu erau pregatite sa-l puna in practica.

Introducerea noului curriculum este garantata pentru 2012 la clasa pregatitoare si la clasa a V-a. La restul se va intampla gradual, pe masura ce tot angrenajul se pune in functiune ca sa putem sa ducem la bun sfarsit modificarea curriculara."

Funeriu s-a aratat convins ca noul ministru al Educatiei va continua politica educationala avand in vedere ca din echipa sa de consilieri a facut parte si Catalin Baba.


Citeste mai multe despre     |   |   |   |   | 

  
2806 vizualizari
 • 0 (0 voturi)    
  Prea multe intarzieri (Sâmbătă, 11 februarie 2012, 20:18)

  Dana [anonim]

  Daca nu se face la timp aria curriculara sunt vinovati profesorii si parintii . Acestea sunt scuze ieftine de doi lei!
 • 0 (0 voturi)    
  din pacate invatamintul din romania (Duminică, 12 februarie 2012, 6:43)

  burca [anonim]

  e pe mina infractorilor. elevii, studentii nu stiu ce sa invete, cum sa invete ptr ca nu stiu cum se puncteaza lucrarile lor. toata lumea e frustrata si sa invata cum trebuie driblat sistemul ca totusi sa treci clasa. e ceva de neconceput. invatamintul e ptr toti nu doar ptr elevii premianti. jos cu cei care se considera stapinii universului cind si ei sint de 3 parale daca ii iei la bani marunti. sa nu se mai cumpere notele la univ de stat ca facultatea de drept din bucuresti. niste nenorociti care arunca romania cu 100 ani in urma.


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii