Catalin Baba: Trebuie sa asigur stabilitate si predictibilitate in cadrul Legii Educatiei si sa fim deschisi la dialog

de Redactia CampusNews

Vineri, 10 februarie 2012, 13:23    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Noul ministru al Educatiei Catalin Baba a declarat, vineri, la preluarea mandatului, ca va continua proiectele promovate de predecesorul sau, Daniel Funeriu.

"Cred ca trebuie sa asigur stabilitate si predictibilitate in cadrul Legii Educatiei Nationale si sa fim deschisi pentru dialog. Sunt acte elaborate sau in discutie cu asociatii profesionale, care au intrat intr-un con de umbra, si care trebuie avute in vedere. Legea Educatiei este bine apreciata ca o realizare, beneficiind de o deschidere mai buna in strainatate. Atunci cand a fost ea elaborata, incepand cu 2007, a intrunit semnaturile asociatiilor profesionale si partidelor politice, a fost un pact national. Legea Educatiei nu e o intamplare, sa nu uitam ca aceasta lege a fost asumata de doua ori de guvernul Boc'', a spus Baba, citat de Agerpres.

Acesta a precizat ca echipa sa va incerca sa dea dovada si de tinerete, si de experienta. 'Nu vor fi pasi inapoi", a dat asigurari Baba.

Prezent la ceremonie, premierul Mihai-Razvan Ungureanu i-a urat succes noului ministru in activitatea sa si i-a cerut sa aplice principiile enumerate - stabilitate, predictibilitate si dialog - pentru a aseza invatamantul, cercetarea si gradul de profesionalism in parametrii doriti la nivel european.

"Ma bucur ca ministrul Baba pomenea de dialog, e nevoie de continuitate, de o comunicare atenta si delicata catre cei ce beneficiaza de efectele Legii Educatiei, ca sa stie ce nu e rau si ce e bine. Sper ca proiectele ministrului Funeriu sa fie puse in practica si sa fie continuate cu acelasi entuziasm", a spus Ungureanu.

La randul sau, fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu a multumit fostului premier Emil Boc si presedintelui Traian Basescu pentru tot sprijinul acordat in munca depusa si a reamintit proiectele sale realizate in ultimii doi ani.

El a vorbit despre Legea Educatiei Nationale ca despre un proiect legislativ finalizat cu succes, despre proiectul privind invatamantul profesional, care va fi aplicat din septembrie 2012, introducerea clasei pregatitoare (care va atrage 20.000 de copii), reformarea selectiei resursei umane din universitati, clasificarea universitatilor, acordarea de granturi de cercetare, modernizarea sistemului doctoral, dar si despre 'readucerea scolii romanesti in sfera valorilor'.

Daniel Funeriu l-a indemnat pe noul ministru sa nu faca pasi inapoi si compromisuri cu mediocritatile, sfatuindu-l sa nu uite sa faca 'cat mai mult sport'.
Citeste mai multe despre     | 

  
522 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii