VIDEO Examenele de admitere la Universitatea Bucuresti vor avea loc intre 17 si 23 iulie, in prima sesiune

de R.P. CampusNews

Joi, 12 aprilie 2012, 17:22    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Universitatea din Bucuresti a stabilit calendarul de inscrieri si de examene pentru admiterea in facultatile universitatii. In sesiunea iulie 2012, inscrierea pentru admitere va avea loc in perioada 9-15 iulie, iar examenele se vor desfasura in perioada 17-23 iulie, potrivit Universitatii din Bucuresti. In ce priveste concursul de admitere, acesta variaza in functie de forma de invatamant, de domenii si de specializari, se arata intr-un comunicat citat de Agerpres.
 
Facultatile Universitatii din Bucuresti propun trei forme de admitere: pe baza mediei de la examenul de Bacalaureat, concurs de admitere sau examen scris. Unele facultati propun o formula mixta de admitere: o proba scrisa si media de la Bacalaureat sau notele de la disciplinele de la Bacalaureat relevante pentru domeniul ales de candidat, fiecare cu o anumita pondere, potrivit sursei citate. La unele facultati se va putea intra pe baza de examen/test grila.

Pentru studiile universitare organizate intr-o limba straina, admiterea va contine obligatoriu o proba de compententa lingvistica, eliminatorie, notata cu admis/respins, se arata in Metodologia organizarii concursului de admitere 2012 publicata pe site-ul Universitatii.A doua sesiune de admitere la facultatile Universitatii Bucuresti se va desfasura in septembrie 2012. Inscrierile vor avea loc in perioada 3-10 septembrie, examenele in perioada 12-16 septembrie, iar data limita de afisare a rezultatelor este 21 septembrie.

Un candidat poate participa concomitent la admiterea in mai multe facultati sau domenii din cadrul Universitatii din Bucuresti sau din alte institutii de invatamant superior, dar poate fi admis la o singura universitate sau facultate (domeniu) pe locuri finantate prin granturi de studii pentru durata normala de studii. Candidatul admis la mai multe universitati sau facultati este obligat sa opteze pentru aceea la care doreste sa fie admis pe locuri finantate prin granturi de studii, prin prezentarea dosarului cu actele in original in termen de 3-5 zile de la afisarea rezultatelor conform metodologiei fiecarei facultati.

"Modificarile aduse anul acesta in privinta admiterii la facultate au luat in calcul acordarea unei ponderi mai mari examenului de bacalaureat. Cu exceptia facultatilor care organizeaza in mod traditional examen de admitere, facultatile care vor organiza de anul acesta probe scrise sau teste pentru admiterea la studiile de licenta propun ca bibliografie aceeasi tematica de studiu ca cea pentru bacalaureat. Numarul de locuri scoase la concurs pentru admiterea din sesiunea iulie 2012 va fi ulterior afisat, dupa aprobarea prin Ordin MECTS a cifrei de scolarizare", precizeaza reprezentantii Universitatii din Bucuresti.


Universitatile nu pot sa foloseasca la admitere mediile obtinute de candidati in timpul liceului

Amintim ca ministrul Educatiei, Catalin Baba, a declarat pentru HotNews.ro ca admiterea la facultate se va realiza incepand din aceasta vara pe baza de examen organizat de universitati sau pe baza mediei de la examenul de Bacalaureat. Mediile obtinute de elevi in timpul liceului nu vor mai fi luate in considerare la intrarea in universitati. Noile prevederi sunt cuprinse in ordinul de ministru privind cadrul general de organizare si desfasurare a admiterii in ciclurile de studii universitare de licenta, de master si de doctorat pentru anul universitar 2012-2013.

"Acest ordin reprezinta o deschidere catre universitati sa organizeze examene de admitere, dar ramane strict la latitudinea universitatilor sa decida in aceasta privinta", a declarat pentru HotNews.ro Catalin Baba. "Ordinul spune ca universitatile pot sa organizeze examen de admitere cu probe scrise si sau cu probe orale, dar cel putin o proba scrisa. Universitatile pot sa ia decizia sa foloseasca mediile de la Bacalaureat pentru admiterea la facultate, dar nu pot sa foloseasca mediile din timpul anului. Tocmai pentru ca Bacalaureatul este un examen serios, el poate fi folosit, dar nu pot fi luate in considerare la admitere mediile din timpul anului", a declarat ministrul Educatiei.

Citeste si:

Citeste mai multe despre     |   |   |   | 

  
2699 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii