London Metropolitan University
Foto: Facebook

O universitate din Londra vrea sa interzica vanzarea de alcool in campus, pentru a atrage studenti musulmani

de R.P. CampusNews

Vineri, 13 aprilie 2012, 14:53    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

O universitate din Londra vrea sa interzica vinzarea bauturilor alcoolice in anumite zone ale campusului pentru a atrage mai multi studenti musulmani, scrie The Telegraph, care noteaza ca este prima propunere de acest gen din Marea Britanie.

Profesorul Malcolm Gillies a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca London Metropolitan University ia in considerare interzicerea comercializarii de bauturi alcoolice in campusul universitar, pentru ca "un procent ridicat" de studenti considera "imoral" consumul de alcool.

"Este o experienta negativa, de fapt o experienta imorala pentru un procent ridicat dintre studentii nostri", a declarat profesorul universitar Malcolm Gillies. Potrivit acestuia, 6.000 dintre cei 30.000 de studenti ai universitatii sunt musulmani. Oficialul a sustinut ca infiintarea de zone in care este interzis consumul de alcool este o chestiune de "sensibilitate culturala", precizand ca "nu este un mare sustinator al consumului de alcool in campus".
Citeste mai multe despre     |   |   | 

  
1881 vizualizari
 • 0 (0 voturi)    
  Alcoolul (Vineri, 13 aprilie 2012, 15:18)

  Adrian [anonim]

  Ce inseamna spalarea pe creier ...
  Spre deosebire de tigari, cu alcoolul e mai simplu : nu vrei, nu bei.

  Dar mde, corectitudinea asta politica ...
 • 0 (0 voturi)    
  O initiativa neinspirata (Vineri, 13 aprilie 2012, 16:21)

  just_me [anonim]

  Ar trebui sa dea alcool moca si ar atrage 60.000 de studenti noi :) .
 • 0 (0 voturi)    
  unde dai si unde crapa (Vineri, 13 aprilie 2012, 16:31)

  Denoro [anonim]

  Aceasta face parte - dupa parerea mea - din genul de masuti "corecte politic", caracterizate de o generozitate exagerata si care - paradoxal - produce efectul invers celui scontat.
  Aceasta masura nu ar face decat sa incurajeze segregatia si intoleranta. In sensul ca daca se instituie astfel de zone in care e interzis alcoolul, in acele zone se vor aduna aproape exclusiv musulmanii, iar in cele in care este permis, aproape exclusiv ne-musulmanii. Astfel incat se vor crea doua "tabere". In loc sa stea impreuna in curte, vor sta segregati strict pe considerente religioase.
  Pe de alta parte, aceasta segregare va spori intoleranta. In sensul ca studetii musulmani, chiar daca nu sunt de acord cu consumul de alcool (si eu ii admir pentru asta), neexistand zone in care e interzis alcoolul, de voie de nevoie vor trebui sa stea si langa cei care ocazional mai consuma alcool si asta te face mai tolerant.
  In plus, daca musulmanii ar sta separat in curte pe acest considerent, ar lasa impresia, probabil in cea mai mare parte falsa, ca ii dispretuiesc pe ceilalti din cauza obiceiului lor, foarte inradacinat de altfel, al consumului de alcool.
  Intotdeauna segregarea a produs prejudecati si deseori resentimente. Iar corectitudinea politica e o forma parsiva de rasism si discriminare evidenta, disimulate in bune intentii.
 • 0 (0 voturi)    
  uau (Vineri, 13 aprilie 2012, 19:03)

  MirceaA [utilizator]

  eu zic sa-si faca moscheie.
 • 0 (0 voturi)    
  ... in rest, sa traiti bine! (Vineri, 13 aprilie 2012, 20:14)

  ion [anonim]

  In rest totul e ok cu alcoolul, se recomanda tuturor studentilor (non musulmani) in special in perioada examenelor!
  Stau aproape de campusul din Cluj, unde sunt vreo 40 - 50 de baruri, terase, care sunt pline de stundenti in fiecare seara (probabil non musulmani).
 • 0 (0 voturi)    
  Alcolul vrs. terorismul islamic. (Vineri, 13 aprilie 2012, 21:46)

  cornel [anonim]

  Posibil ca atunci raportul dintre crestini si musulmani, se modifica, in favoarea musulmanilor, probabil sa apara probleme de tip nou, includ aici si terorismul indigen de tip islamic si pe cel al extremei drepte militante, autohtone.
 • 0 (0 voturi)    
  Eu nu inteleg... (Sâmbătă, 14 aprilie 2012, 1:09)

  Florin [anonim]

  De ce sa interzici alcoolul, cand nu ii obliga nimeni sa bea?

  Asta nu se cheama discriminare pozitiva?


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii