Romania si Rusia vor face schimburi de studenti si profesori in baza unui protocol semnat pe cinci ani

de Corina Ionel CampusNews

Miercuri, 25 aprilie 2012, 21:40    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Ministrul Educatiei, Catalin Baba, si adjunctul omologului sau din Rusia, Igor Remorenko, au semnat miercuri, la Bucuresti, un protocolul de colaborare in domeniul invatamantului, care prevede, printre altele, schimburi de studenti, doctoranzi/aspiranti, stagiari, cercetatori si cadre didactice, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Educatiei remis Mediafax.

Potrivit documentului, partile se mai angajeaza sa realizeze colaborarea in domeniul educatiei prin: schimburi de materiale stiintifice si didactice; schimb de informatii privind politica educationala din ambele tari, respectiv studierea si predarea limbii si literaturii romane in Federatia Rusa si a limbii si literaturii ruse in Romania, precum si dezvoltarea unor relatii directe intre institutiile de invatamant romane si ruse.

Protocolul este valabil pe o perioada de cinci ani de la data semnarii, se arata in comunicatul de presa.

"Semnarea acestui protocol vine dupa un lung efort, efort prin care, practic, se deschide calea cooperarii intre cele doua state. Depinde de fiecare institutie de invatamant in parte cum va reusi sa fructifice acest cadru formal pe care noi il punem astazi la dispozitie", a declarat Catalin Baba, citat in comunicat.

Potrivit Ministerului Educatiei, Igor Remorenko a propus crearea unei pagini web dedicate acestui protocol de colaborare, precum si identificarea primelor doua universitati partenere care sa se ocupe de programul colaborarii pentru acest an. In opinia lui oficialului rus, o alta modalitate de a stimula si de a inlesni colaborarea intre cele doua state ar fi infiintarea unui Centru Cultural Roman la Moscova dupa modelul Centrului Cultural Rus care functioneaza la Bucuresti.

In cadrul aceleiasi intalnirii cei doi oficiali au diiscutat si despre detalii legate de Conferinta Ministeriala a Procesului Bologna, care avea loc la Bucuresti, in 26 si 27 aprilie.

In decursul zilei de miercuri, ministrul Baba a avut o intrevedere si cu vice-ministrul columbian pe probleme de invatamant superior, Javier Botero Alvarez, intrevedere ce a avut tot rolul de a prefata Conferinta Ministeriala a Procesului Bologna.

Ministrul roman al Educatiei a afirmat ca Romania considera prioritara dezvoltarea relatiilor bilaterale la nivel guvernamental si universitar, propunand pentru perioada urmatoare stabilirea de contacte oficiale intre institutiile de invatamant superior din cele doua tari, spun reprezentantii ministerului.
Citeste mai multe despre     |   | 

  
1597 vizualizari
 • 0 (0 voturi)    
  mai (Miercuri, 25 aprilie 2012, 22:10)

  trei [anonim]

  baga prietenii nostrii niste spioni ?
 • 0 (0 voturi)    
  perspectiva (Miercuri, 25 aprilie 2012, 22:29)

  El Condor [anonim]

  Se lucreaza din nou la formarea de " cadre " de nadejde pentru eventualitatea destramarii zonei UE ( KGB - ISTI ) ?
 • 0 (0 voturi)    
  mda (Miercuri, 25 aprilie 2012, 23:10)

  Tom_Macaragiu [utilizator]

  si iliescu a fost subiectul unui astfel de acord si uite ca i-au bagat numai tampenii in cap.


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii