Directorul adjunct pe educatie din Comisia Europeana: Recunoasterea automata a diplomelor devine un obiectiv major al Procesului Bologna

de Raluca Pantazi CampusNews

Vineri, 27 aprilie 2012, 15:01    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

"Ne-am pus de acord pentru prima data asupra stabilirii ca obiectiv al Procesului de la Bologna a recunoasterii automate a diplomelor", a declarat in cadrul Conferintei Ministeriale Bologna care a avut loc la Bucuresti Xavier Prats Monne, directorul general adjunct pentru educatie si cultura din Comisia Europeana. Acesta a declarat ca recunoasterea automata a diplomelor este de acum un obiectiv pe termen lung al statelor membre ale procesului, iar beneficiul va consta in faptul ca un student care termina studiile de licenta va putea urma un masterat in alta tara fara a trebui sa faca dovada valabilitatii diplomei sale.

"Noi stim ca tarile si institutiile au sisteme diferite, dar au si drepturi comune si trebuie sa ne indreptam catre aceasta echivalare automata a diplomelor. Va exista un grup de tari care va avea ca obiectiv identificarea modalitatilor de indeplinire a acestui scop", a sustinut Xavier Prats Monne. 

Potrivit oficialului din cadrul Comisiei Europene, "conferinta de la Bucuresti a fost un succes si este consecinta muncii de luni de zile a unor tari foarte implicate in problemele invatamantului superior". "Comunicatul de la Bucuresti este dovada ca paharul este pe jumatate plin", a declarat Xavier Prats Monne.

Declaratiile au avut loc in conferinta de presa care a marcat finalul evenimentului Conferinta Ministeriala Bologna si Bologna Policy Forum, unul dintre evenimentele majore ale Uniunii Europene pe teme de educatie. Cea de-a opta editie a Conferintei Ministeriale a Procesului Bologna a avut loc in Romania, la Palatul Parlamentului, in perioada 26-27 aprilie. Scopul acestor conferinte ministeriale bianuale este de a stabili directiile politice ale Procesului Bologna. Evenimentul este organizat si sprijinit de Secretariatul Bologna Follow-Up Group (BFUG), care in acest moment este gazduit tot de Romania.

Romania este semnatara a Declaratiei de la Bologna din 1999, iar in aceasta calitate tara noastra a preluat in legislatia nationala instrumentele si institutiile Procesului Bologna. Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) este listata in Registrul European al Asigurarii Calitatii (EQAR), potrivit MECTS.

  
716 vizualizari
  • 0 (0 voturi)    
    mie mi se pare ca (Vineri, 27 aprilie 2012, 17:44)

    io [anonim]

    inginerii care au terminat 5 ani de facultate sunt nedreptatiti si ca ar putea sa ceara compensatii financiare statului! anyway repet ce am tot zis: fugiti de meseriile de inginer! salariile sunt minuscule pentru cat de mult este de munca pentru a termina si a avea un salariu normal! si cu toatea astea job urile sunt nesigure! asa ca mai bine e la medicina sau la drept! la medicina trebuie doar sa memorati!


TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii