Medalii la olimpiada EUSO
Foto: Ministerul Educatiei

O medalie de aur si una de argint pentru elevii romani, la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene

de R.P. CampusNews

Miercuri, 2 mai 2012, 12:48    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Elevii romani au obtinut o medalie de aur si una de argint la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO), anunta Ministerul Educatiei. Aceasta este a treia participare a Romaniei la competitia cu caracter interdisciplinar pe echipe.  

Cei sase laureati sunt Andreea Maria Filip si Ana-Catalina Mirisescu (ambele de la Liceul de Informatica Bucuresti), respectiv Marian Adrian Radu (Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova) - medaliati cu aur, Teodora Telecan (Colegiul National de Informatica "Onisifor Ghibu" din Cluj-Napoca), Cristian Zaharia (Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti) si Klaus Andreas Ludescher (Colegiul National "C.D. Loga" din Timisoara).

Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene, aflata anul acesta la a X-a editie, s-a desfasurat in Lituania, la Vilnius, in perioada 21-29 aprilie 2012. Ea a reunit 44 de echipe din 22 de state membre ale Uniunii Europene. Conform regulamentului, o tara poate inscrie doua echipe formate din cate trei elevi care sustin doua probe practice la trei discipline: biologie, chimie si fizica. Punctele de la fiecare experiment s-au cumulat pentru intreaga echipa.
Citeste mai multe despre     |   |   | 

  
2947 vizualizari
 • 0 (0 voturi)    
  olimpici!!! (Miercuri, 2 mai 2012, 13:31)

  irina [anonim]

  FELICITARI!!!! ...respect pentru toate eforturile lor ...parintilor si cadrelor didactice care i-au indrumat.
 • 0 (0 voturi)    
  ... (Miercuri, 2 mai 2012, 14:03)

  marcel pavel [anonim]

  Felicitari....
  e absolut nasol ca efervescenta noastra nationala, se grefeaza doar pe mizeriile alea de echipe de fotbal, si pe toti australopitecii implicati in jocurile dintre ele..
  ''astia cu medalii la stiinte? - niste tocilari, astia nu face bani, ca are-n cap numa formule''...


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii