Un australian in varsta de 97 de ani a obtinut cea de-a patra diploma universitara

de R.M. CampusNews

Vineri, 4 mai 2012, 10:54    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

​Un dentist australian in varsta de 97 de ani a primit vineri diploma de masterat in stiinte medicale, a patra diploma universitara de-a lungul vietii sale, devenind astfel cel mai batran student din lume care a terminat o facultate, scrie AFP.

Nascut in data de 7 martie 1915, Allan Stewart intrase in Cartea Recordurilor in 2006, la 91 de ani, dupa ce absolvise o facultate de drept.

"Cred ca e timpul sa-mi pun roba in cui. Am spus asta si ultima oara, dar dupa aceea mi-am dat seama ca ma plictiseam", a explicat acesta, la Port Stephens, la nord de Sydney, dupa ceremonia de inmanare a diplomei.

Allan Stewart, care frecventeaza bancile universitatilor din anii '30, a fost detinst pana la pensionare. In cariera sa, a obtinut o teza de doctorat in chirurgie dentara. In anii '90, s-a apucat sa studieze dreptul, pentru a-si antrena memoria.

Temandu-se ca nu are destul timp la dispozitie pentru terminarea facultatii, a comasat cei sase ani de studiu in patru si jumatate. "In cele din urma, s-a dovedit ca nu trebuia sa ma grabesc", a glumit acesta.
Citeste mai multe despre     | 

  
1605 vizualizari
 • 0 (0 voturi)    
  o performanta coapta (Vineri, 4 mai 2012, 13:07)

  eruditie [anonim]

  Pe vremea studiului se putea distinge printre feţele tinere in auditoriu una brazdata de riduri dar mereu foarte atenta la prelegeri. Era un fost angajat de vreo 75 de ani care isi implinea visul vietii de a studia. Dobandise deja cinci titluri academice si considera medicina drept incoronarea carierei sale de pensionar. Era poreclit "Wurzelsepp", o expresie din spatiul alpin bavarezo-austriac, care inseamna atat o faţă cioplita din lemnul unei radacini cat si o persoana singulara, ciudata.
  A fost favorizat de regulile de pe acea vreme care nu prevedeau vreun test de admitere iar examenele de stat puteau fi repetate de trei ori in fata examinatorului si o a patra oara inaintea unei comisii din trei care inchidea de regula trei perechi de ochi de dragul unei constiinte impacate.


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii