Politecnico di Milano
Foto: Captura video

Efectele globalizarii in educatie: Una dintre principalele universitati din Italia "trece" la limba engleza

de Iulia Rosca CampusNews

Miercuri, 16 mai 2012, 13:35    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Una dintre cele mai mari universitati din Italia - Politecnico di Milano - va schimba limba de predare si evaluare a studiilor, trecand de la italiana la engleza, incepand cu 2014, pentru mare parte din programele de licenta si toate programele de masterat si doctorat, relateaza BBC, care noteaza ca decizia luata in "leaganul ultimei limbi globale - latina" - este un "cutremur cultural".

"Credem cu tarie ca este necesar ca programa noastra sa fie una internationala - si singurul mod prin care putem avea cursuri internationale este sa utilizam limba engleza", a declarat rectorul universitatii, Giovanni Azzone.

"Universitatile sunt intr-o lume mult mai competitiva, daca vrei sa stai la acelasi nivel cu celelalte universitati nu ai de ales", a declarat Azzone.

Rectorul crede ca acest experiment va "deschide o fereastra a schimbarii pentru alte universitati" si anticipeaza ca in urmatorii 5-10 ani alte institutii de invatamant superior din Italia vor alege engleza.

"As fi preferat ca italiana sa fie limba comuna, ar fi fost mai usor pentru mine - dar trebuie sa acceptam realitatea", a mai spus Azzone. "Este foarte important pentru studentii nostri sa aiba nu numai pregatire tehnica buna, ci si sa poate lucra intr-un mediu international".

Universitatea este una dintre cele mai vechi din Milano si o institutie de marca pentru stiinta, inginerie si arhitectura. Circa unul din trei arhitecti din Italia este absolvent aici.

Trecerea la limba engleza va presupune noi manuale si materiale de curs si 3 milioane de euro pentru a recruta personal academic aditional.

  
1915 vizualizari
  • 0 (0 voturi)    
    motiunea (Joi, 17 mai 2012, 16:13)

    rochiri [utilizator]

    Si nu au depus motiune sa cada guvernul Monti?


TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii