Articol webPR

Targ de Intreprinderi Simulate
Foto: CampusNews

Peste 600 de tranzactii efectuate, in numai 4 ore, de catre participantii la Primul Targ de Intreprinderi Simulate organizat in Romania

de CampusNews

Joi, 17 mai 2012, 18:28    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Participantii la Primul Targ de Intreprinderi Simulate organizat in Romania au efectuat peste 600 de tranzactii. Astfel, cele 17 Intreprinderi Simulate participante la primul Targ de intreprinderi simulate din Romania au efectuat, in numai 4 ore 402 procese de vanzare si 212 procese de cumparare.

In cadrul targului, au avut standuri expozitionale si si-au prezentat, fiecare in stilul propriu si in concordanta cu specificul activitatii, 17 intreprinderi simulate din Romania. 16 dintre acestea sunt infiintate in cadrul celor 4 universitati partenere in proiectului "De la teorie la practica prin intreprinderea simulata", in care isi desfasoara activitatea 320 de studenti:
  • Universitatea "Politehnica" din Bucuresti (IS INMA SRL, IS LIGASOFTWARE SRL, IS SOLID CONSULT TIME SRL, IS URBAN SRL)
  • Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti (IS CAR4RENT SRL, IS DASIM SRL, IS INDUSTRIAL PRODUCT SRL, IS SMART CONSTRUCT SRL)
  • Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi (IS APAVITAL SRL, IS NECOM SRL, IS PETRA SRL, IS RENEW SRL)
  • Universitatea "Valahia" din Targoviste (IS ADS 2 ALL SRL, IS ENVIRO SRL, IS IQ-2U SRL, IS SIMSERVICE SRL).
Cea de-a 17-a intreprindere simulata care a participat la targ, la fel de activa la randul sau in cadrul evenimentului, a fost IS ROCREDIT EXPERT SRL, de la Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Targul de Intreprinderi Simulate a fost organizat in data de 11 mai 2012, la Universitatea "Politehnica" din Bucuresti, in cadrul Evenimentelor de networking ale proiectului "De la teorie la practica prin intreprinderea simulata".

In cadrul deschiderii oficiale a targului, au luat cuvantul:
Domnul Mihnea COSTOIU, Rector al Universitatii "Politehnica" din Bucuresti
Domnul Anton HADAR, Vicepresedinte al Senatului Universitatii "Politehnica" din Bucuresti
Domnul Nicolae TAPUS, Vicepresedinte al Senatului Universitatii "Politehnica" din Bucuresti
Domnul Florin POPA, Manager al proiectului "De la teorie la practica prin intreprinderea simulata"
Domnul Michael POLL, Expert Extern Intreprinderi Simulate din partea partenerului transnational din cadrul proiectului "De la teorie la practica prin intreprinderea simulata", anume OSB Consulting GmbH Austria.

Toti cei care au luat cuvantul in cadrul deschiderii oficiale a Targului au salutat, inainte de toate, organizarea, in premiera pentru Romania, a evenimentului.

Totodata, i-au felicitat pe participanti pentru prezenta, pentru implicarea si dedicatia de care dau dovada prin participarea la eveniment, pentru modul inventiv si original in care fiecare stand este amenajat si conceput, astfel incat sa reprezinte cat mai bine activitatea fiecarei intreprinderi simulate, dar si sa fie cat mai atragator pentru vizitatori.

Le-a fost reamintita celor prezenti importanta, pentru viitoarea cariera a studentilor, a participarii intr-o intreprindere simulata si au fost subliniate inca o data beneficiile pe care toti actorii implicati in proiect le au: studentii, profesorii coordonatori si implicit universitatile partenere si, nu in ultimul rand, companiile reale partenere in cadrul proiectului, companii in a caror "oglinda" au fost create intreprinderile simulate.

Reamintim ca intreprinderea simulata (IS) este o metoda interactiva si inovatoare de invatare care se adreseaza studentilor aflati la inceput de cariera, in scopul dezvoltarii abilitatilor de munca si a spiritului antreprenorial ale studentilor. Metoda de invatare consta in infiintarea de intreprinderi simulate dupa modelul firmelor reale si simularea proceselor si activitatilor care au loc intr-o firma reala.

Atmosfera in cadrul targului a fost una cu adevarat efervescenta, zumzetul vocilor de la mesele de negocieri amenajate in cadrul standurilor prevestind (cum de altfel au aratat-o rezultatele ulterioare, anume tranzactiile incheiate) reusite pe toate planurile, pentru toti participantii la targ si la proiect si, anuntand, de ce nu, pe viitor, un nou Targ de Intreprinderi Simulate, cu mai multi participanti, cu mai multe tranzactii efectuate, cu exemple concrete de buna practica "intr-ale participarii la targuri".


Echipa proiectului
"De la teorie la practica prin intreprinderea simulata"
www.intreprinderesimulata.ro
Citeste mai multe despre     | 

  
1611 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii