Articol webPR
VIDEO Intreprinderea simulata, o sansa reala pentru un viitor antreprenor de succes
Joi, 24 mai 2012, 10:44 NEWS | STIRI
- Click pe imagine pentru fotogalerie
La targul gazduit de Universitatea Politehnica din Bucuresti studentii din cadrul a 17 intreprinderi simulate au avut ocazia sa experimenteze, intr-un mediu controlat, mecanismele din jurul unei piete reale cu tranzactii de produse si servicii. Companiile virtuale au fost infiintate in cadrul celor patru universitati partenere in proiectul "De la teorie la practica prin intreprinderea simulata", Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, Universitatea Valahia din Targoviste si Universitatea Politehnica din Bucuresti, alaturi de inca o intreprindere simulata, care apartine Academiei de Studii Economice Bucuresti.
La standurile expozitionale, studentii au prezentat oferta intreprinderilor pe care le-au imaginat, au creat materiale publicitare, au propus pachete promotionale pentru clienti, punand in practica strategii concurentiale reale, dobandite pe parcursul desfasurarii activitatii curente din intreprinderile simulate.
Primul targ de profil din Romania a adus si un element de noutate in piata nationala a Intreprinderilor Simulate, si anume un soft care permite achizitionarea produselor si serviciilor oferite cu plata prin card. Softul a fost creat de Dinu Marian Catalin, student - angajat al IS Simservice SRL din cadrul Universitatii Valahia din Targoviste si a fost aprobat de Centrala ROCT (Centrala Retelei Firmelor de Exercitiu/Intreprinderilor Simulate din Romania) pentru a fi folosit oficial in cadrul targului. Astfel, toti participantii la targ au primit cate un card ROCT, incarcat cu 3000 de lei virtuali, cu care au cumparat produse si servicii virtuale oferite de intreprinderile simulate participante. Totodata, reprezentantii IS-urilor au negociat si incheiat tranzactii intre IS-uri, in total fiind efectuate 402 procese de vanzare si 212 procese de cumparare.
"Am capatat cunostinte economice si antreprenoriale complexe, de care nu aveam cunostinta inainte de a ma implica in acest proiect. Am descoperit oameni cu caractere diferite si gandiri la fel de variate, cu care am interactionat pentru indeplinirea sarcinilor de lucru. Am avut parte de o colaborare de succes din care am concluzionat ca resursa umana este cea mai importanta in orice fel de activitate; avand alaturi de tine oameni responsabili, seriosi si bine pregatiti care dau dovada de profesionalism, poti depasi usor problemele care se ivesc si poti iesi cu succes din orice situatie", a declarat Marius Constantin, student - angajat al IS IQ-2U SRL, din cadrul Universitatii Valahia din Targoviste.
Reamintim ca intreprinderea simulata (IS) este o metoda interactiva si inovatoare de invatare care se adreseaza studentilor aflati la inceput de cariera, in scopul dezvoltarii abilitatilor de munca si a spiritului antreprenorial ale studentilor. Metoda de invatare consta in infiintarea de intreprinderi simulate dupa modelul firmelor reale si simularea proceselor si activitatilor care au loc intr-o firma reala.
Proiectul "De la teorie la practica prin intreprinderea simulata" este implementat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tinetretului si Sportului, in parteneriat cu Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi", Uniersitatea Petrol-Gaze, Universitatea Politehnica, Universitatea Valahia si OeSB Consulting GmbH Austria si este finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.
Pentru mai multe detalii despre proiect si conceptul de intreprindere simulata vizitati www.intreprinderesimulata.ro
REFERINTE



Citeste mai multe despre studenti | intreprindere simulata | targ