Articol webPR

Intreprindere simulata
Foto: CampusNews

320 de studenti, angajati ai intreprinderilor simulate, au invatat ce inseamna a fi antreprenor

de CampusNews

Marţi, 19 iunie 2012, 12:51    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Demarat in luna noiembrie 2010, proiectul "De la teorie la practica prin inreprinderea simulata" a ajuns la jumatatea perioadei de implementare. Astfel, 320 de studenti au infiintat si au lucrat in 16 intreprinderi simulate, dezvoltandu-si abilitatile de munca si crescandu-si adaptabilitatea la cerintele unui loc de munca real.

Reamintim ca intreprinderea simulata (IS) este o metoda interactiva si inovatoare de invatare care se adreseaza studentilor aflati la inceput de cariera, in scopul dezvoltarii abilitatilor de munca si a spiritului antreprenorial ale studentilor. Metoda de invatare consta in infiintarea de intreprinderi simulate dupa modelul firmelor reale si simularea proceselor si activitatilor care au loc intr-o firma reala.

Astfel, au fost infiintate 4 Centre de intreprinderi simulate in cadrul celor 4 universitati partenere in proiect, ce cumuleaza pana in prezent cele 16 Intreprinderi Simulate:

Centrul IS din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti:


 • IS URBAN SRL ofera clientilor servicii de colectare a deseurilor de diverse tipuri si salubrizarea spatiilor interioare/exterioare. (http://www.urban.intreprinderesimulata.ro/)
 • IS INMA SRL ofera servicii care vizeaza cercetarea si dezvoltarea proceselor, tehnologiilor si echipamentelor tehnice, precum si elaborarea de diagnoze, prognoze si strategii pentru agricultura si industria alimentara; efectuarea inspectiilor tehnice periodice (ITP) pentru diferite tipuri de autoturisme, operatiuni de service si de reparatii auto pentru diferite categorii de autovehicule. (http://www.inma.intreprinderesimulata.ro/)
 • IS Liga Software SRL este o companie care isi concentreaza eforturile spre crearea unor experiente online exceptionale prin web design-uri creative, tehnologii avansate, interactivitate si suport permanent pentru clientii nostri. (http://isligasoftware.ro/)
 • IS Solid Consult Time SRL este o agentie recrutare ce are ca specific recrutarea de resurse umane din randul studentilor si a tinerilor absolventi. Obiectivul de activitate il reprezinta activitatile agentiilor de plasare a fortelor de munca. (http://consult.intreprinderesimulata.ro/)

Centrul IS din Universitatea Tehnica ”Gheorghe Asachi” din Iasi:

 • IS Apavital SRL are ca obiect de activitate producția şi distribuirea de ape minerale şi băuturi răcoritoare nealcoolice, respectiv gheața. (http://www.is.apavital.tuiasi.ro/index.html)
 • IS Necom SRL are ca domeniu de activitate comertul cu echipamente electronice si de telecomunicatii, echipamente periferice si software-uri, precum si comertul cu aparate electrice de uz gospodaresc, aparatelor de radio si televizoare. (http://www.is.necom.tuiasi.ro/)
 • IS Petra SRL comercializeaza produse electrice si electronice. (http://www.is.petra.tuiasi.ro/)
 • IS Renew SRL este o intreprindere care produce si comercializeaza produse cosmetice si farmaceutice. Pana in prezent, este singura intreprindere simulata din Romania care simuleaza procesul de productie. (http://www.is.renew.tuiasi.ro/)

Centrul IS din Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti:


 • IS Car4Rent SRL are ca obiect de activitate inchirierea si leasing-ul de autoturisme si automobile. (http://www.car4rent.intreprinderesimulata.ro/)
 • IS Dasim SRL are misiunea de a furniza sisteme inovative complete si servicii competente pentru industria de HoReCa si Retail. (http://www.dasim.intreprinderesimulata.ro/)
 • IS Smart Construct SRL are ca obiect principal de activitate importul sistemelor pentru acoperisuri. (http://www.smartconstruct.intreprinderesimulata.ro/)
 • IS Industrial Product SRL are ca obiect de activitate comercializarea de produse industriale, activitati de inginerie si consultanta tehnica, comert cu ridicata nespecializat si depozitari. (http://www.industrialproduct.intreprinderesimulata.ro/)

Centrul IS din Universitatea Valahia din Targoviste:

 • IS ADS 2 ALL SRL este o agentie de publicitate independenta, care are ca obiect de activitate productia publicitara outdoor si indoor. (http://ads2all.intreprinderesimulata.ro/)
 • IS Enviro SRL este o companie care comercializeaza sisteme de navigatie  si receptoare GPS, oferind suport tehnic si logistic in alegerea echipamentelor adecvate, precum si in dezvoltarea aplicatiilor specifice utilizatorului, productia de harti si materiale cartografice si oferirea de consultanta in domeniul protectiei mediului. (http://enviro.intreprinderesimulata.ro/)
 • IS IQ-2U SRL este o companie ce ofera servicii de consultanta in tehnologia informatiei, desfasurand activitati de comert cu ridicata al componentelor hardware si software ale calculatoarelor si ale echipamentelor electonice si de telecomunicatii. (http://iq-2u.tk/)
 • IS SimService SRL  ofera servicii de reparare, intretinere si comercializare de echipamente electronice si electrocasnice. (http://www.simservice.intreprinderesimulata.ro/)
Prin intermediul intrprinderilor simulate, studentii au capatat experienta de lucru intr-o companie si au avut posibilitatea de a-si dezvolta abilitatile antreprenoriale, de a beneficia de avantajele lucrului in echipa si a de intra in contact cu situatii reale de management, indiferent de domeniul ales.

"M-am inscris in acest proiect, din curiozitate. Nu stiam nimic despre conceptul de Intreprindere Simulata, nu stiam ce o sa facem sau cum se va desfasura acest proiect. Se spunea ca este un “joc”, o simulare a lumii reale. Jucasem pana atunci astfel de jocuri si imi placuse, dar s-a dovedit a fi cu totul altceva.(...) In acest proiect am fost “tabacit” cu ideei noi venite de la colegii mei, unele trebuiau implementate (softuri, cataloage online, e-magazin, website etc) altele trebuiau perfectionate, bugetul restrans si astfel am fost provocat sa imi etalez si dezvolt competentele dobandite pana in acel moment", a declarat Dinu Marian Catalin, student care activeaza in cadrul intreprinderii simulate IS Simservice SRL.

“Experienta acumulata in cadrul Intreprinderii Simulate m-a invatat ce inseamna sa lucrezi cu oamenii, sa coordonezi o echipa, dar si sa te implici in ea astfel incat sa se ajunga la un consens, la o situatie din care toata lumea sa iasa multumita. (...)Acum am 22 de ani, iar intre timp m-am si angajat. Pot spune ca experienta in cadrul Intreprinderii Simulate m-a ajutat si la locul de munca si in alte proiecte personale si de la facultate si, in mod cert, ma va ajuta si pe viitor. Experienta poate fi considerata un <<preambul>> a diferitelor situatii ce vor urma sa apara la un moment dat in viata ta profesionala” spune Gabriel Gutu, student care activeaza in cadrul intreprinderii simulate Liga Software.

Studentii implicati recomanda inscrierea in proiect, insa avertizeaza ca participarea trebuie sa fie una activa si responsabila. “Va trebui sa iti dedici 4-6 ore pe saptamana pentru succesul intreprinderii simulate din care faci parte. Esti o echipa, iar scopul ei trebuie sa fie si scopul tau!”, a adaugat Gabriel Gutu.

Proiectul “De la teorie la practica prin intreprindere simulata” este implementat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, impreuna cu Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, Univeristatea Gheorghe Asachi din Iasi, Universitatea Valahia din Targoviste si partenerul transnational, ÖSB Consulting GmbH Austria Sucursala Romania. Proiectul se implementeaza in perioada noiembrie 2010- octombrie 2013 si este finantat din Fondul Social European prin Programnul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Mai multe informatii legate de proiectul “De la teorie la practica prin intreprindere simulata” vezi aici.

Citeste si:

Citeste mai multe despre     | 

  
2352 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii