Consultatii gratuite pentru elevii si studentii romani care vor sa studieze in strainatate

de Corina Ionel CampusNews

Sâmbătă, 13 octombrie 2012, 17:42    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Peste 50 de experti straini din domeniul dezvoltarii profesionale sunt prezenti la a zecea editie a targului"World Education", care se desfasoara sambata si duminica in Capitala, pentru a le prezenta tinerilor ofertele universitatilor din Marea Britanie, Olanda, Italia, Spania sau Danemarca, informeaza Agerpres. Potrivit organizatorilo, programele oferite de peste 40 de universitati partenere se adreseaza atat elevilor care vor sa urmeze o facultate in strainatate, cat si studentilor care vor sa urmeze un program de master.

"In urma discutiei cu reprezentantii universitatilor, fiecare elev, posibil viitor student, va trebui sa vina la sediul nostru pentru o consultatie individuala, pentru a primi toate informatiile necesare admiterii. De asemenea, elevii beneficiaza de consultanta specializata in ceea ce priveste studiile in strainatate, atat pentru studiile de licenta cat si pentru cele de master, iar apoi incepem pregatirea dosarului [...] Din momentul aplicatiei, dureaza de la o luna pana la trei luni pana primim un raspuns din partea universitatii, care poate fi conditionat, bazat pe diploma de bacalaureat cu o anumita nota si un certificat de limba engleza", a declarat Ana Maria Papp, Manager relatii cu Parteneri si Clienti, Integral Group pentru Agerpres.

Procesul de admitere incepe cu un an inaintea studiilor astfel incat, cei care aplica in acest an pentru studiile in strainatate, vor putea merge la facultatea respectiva din 2013.

"In Marea Britanie, daca facem referire la studiile de licenta, taxele sunt cuprinse intre 7.500 si 9.000 de lire sterline pentru care studentii europeni pot accesa un imprumut oferit de catre statul britanic, imprumut care se va rambursa dupa finalizarea studiilor. Studiile de master costa intre 6.000 si 12.000 de lire sterline pe an si se face un sigur an de master. In Danemarca, invatamantul este gratuit. Nu exista taxa de scolarizare, fiind suportate integral de catre statul danez", a precizat Ana Maria Papp.

Intrarea la eveniment este gratuita si se face in baza inregistrarii online pe www.worldeducation.ro/register.

Targul "World Education" va avea loc si in Constanta pe data de 16 octombrie si in Timisoara pe 17 octombrie.

  
1818 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii