Promotia '98 a FJSC se intalneste dupa 10 ani

de A.I. HotNews.ro

Luni, 16 iunie 2008, 18:26    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Cei 100 de studenti ai promotiei 1998 a Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti, se vor intalni vineri, 20 iunie, pentru a marca un deceniu de la absolvire.

Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al Presedintiei, Catalin Oprisan, realizator TV, Mihaela Birzila, prezentator stiri Antena 3, redactori si editori in redactii importante, cadre didactice la FJSC sau specialisti in PR si publicitate au fost colegi la FJSC, intre 1994-1998 (vezi lista completa mai jos).

Amintiri din studentie

Valeriu Turcan
Foto: FJSC
"Am lucrat in radio inca din vremea cand eram student, iar la putin timp dupa absolvire am devenit producator la BBC World Service Londra. In Marea Britanie am urmat si un master in domeniul comunicarii, iar la intoacerea in Romania, am facut o schimbare in viata profesionala, cand am renuntat la jurnalism in favoarea comunicarii politice. [...] Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii a reprezentat o carte de vizita la inceput, cand m-am angajat, dar si mai tarziu, in profesie." - rememoreaza Valeriu Turcan, pe site-ul facultati, anii de studentie.

Intr-un alt registru, un pasionat de sport, Catalin Oprisan, o vreme realizator al emisiunii de revista presei de la Realitatea TV, in prezent pregatind lansarea canalului de sport al trustului Intact, vorbeste despre vis si munca:

Catalin Oprisan (in albastru)
Foto: FJSC
"Sa vorbesc despre anii de facultate? Stiti cu totii cum este…Visezi sa ajungi ziarist celebru, sa le iei interviuri celor mai cunoscute persoane din tara si din lumea intreaga…Am visat toata facultatea. [...]

Si am muncit, in acelasi timp. M-am angajat ca reporter la sectia de sport a unui cotidian inca din anul I. A fost dragoste la prima vedere. Si inca este o dragoste mare. Am avut noroc. Sportul m-a iubit si el pe mine [...]

La 28 de ani, am vazut aproape toata Europa, si ceva din America de Sud. Mi-am implinit un vis: sa ajung in Brazilia, pe Copacabana, in ziua meciului pentru finala Cupei Mondiale din 2002, Brazilia-Germania. Nu exista cuvinte care sa descrie ceea ce am simtit atunci" - povesteste Catalin Oprisan, si el la sectiunea Alumni a www.fjsc.ro.

Despre programul intalnirii de 10 ani

Fostii studenti sunt invitati la o intalnire festiva cu profesorii facultatii, la sediul acesteia din Bd. Iuliu Maniu 1-3, Complex „Leu”. Printre studentii de ieri se numara, in prezent, jurnalisti de presa scrisa si televiziune, profesionisti din domeniul publicitatii si relatiilor publice, dar si cadre didactice universitare.

„Generatia 1998 este emblematica pentru facultatea noastra, iar parcursul ei profesional a insotit dezvoltarea exploziva a mass-media din Romania”, afirma Mihai Coman, Decanul FJSC. „Cei aproape 100 de profesionisti de astazi au inceput studiile in 1994, cand aveam o presa scrisa inca in formare, doar doua posturi TV private care sa echilibreze oferta TVR si un sector de publicitate si relații publice foarte fraged. Acest peisaj a evoluat rapid, iar eu sunt incantat sa observ ca fostii nostri studenti au devenit profesioniști respectați in zeci de institutii de presa si comunicare, de la Departamentul de Comunicare al Presedintiei si pana la Evenimentul Zilei, TVR si ProTV.”

Aproape douazeci dintre absolventi s-au stabilit si traiesc peste hotare (Canada, Statele Unite, Franta, Marea Britanie, Noua Zeelanda), majoritatea pastrandu-si orientarea profesionala formata la FJSC. De aceasta au beneficiat cu succes inclusiv studentii straini ai generatiei, proveniti din Albania, Republica Moldova si Serbia.

Desi este una dintre cele mai tinere facultati ale Universitatii din Bucuresti, FJSC si-a creat deja o traditie din a organiza intalnirile aniversare ale promotiilor sale, prima reuniune de acest fel avand loc in 2004.

  
1414 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii