Forum

Poveste BAC 2008

de A.I. HotNews.ro

Luni, 30 iunie 2008, 15:28    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic

Vezi mesajul si comenteaza pe forum

Ma voi stradui sa redau cuvant cu cuvant, in cele de mai jos, relatarea unei profesoare care merge de ani de zile la examenul de Bacalaureat in Bucuresti. Si in fiecare an este la fel. Ba chiar mai rau de la an la an.

Ca in multe alte domenii, invatamantul romanesc este un "lasa-ma sa te las". Dar gradul la care s-a ajuns chiar depaseste orice limita. Si, culmea, precum universul infinit care se extinde, si mizeria invatamantului romanesc depaseste, an de an, limitele anterioare....

"Din partea scolii, ia uite ce am primit": intr-un saculet mic de plus, un medalion din aur (circa 3-4g) - o potcoava.

"Colega de supraveghere a primit ceva din argint, un ingeras parca, cu ceva aur prin el. Saraca, nu mai fusese la BAC la supravegheat pana acum, nu stia, s-a speriat cand a vazut ce se da. Asa fericita a fost ca am fost acolo s-o invat cum se face.
Si apoi... astia..."

Numara pe masa trei milioane de lei in bancnote de 5, 10 si 50 de lei.

"Au fost doua pachete de tigari. A venit un baiat la masa la noi sa ni le dea. Eu, stiind cum sta treaba, am zis <Discutam la sfarsit>. Aia noua se uita la mine ca la felu' paispe.
Culmea ca baiatu' cu pachetele a terminat, si a vrut sa plece, da' i-am zis <Nu, tu nu pleci, mai stai nitel>. A mai stat ce a mai stat, da' pe urma a inceput sa zica ca trebuie sa plece, si a zis ca pune pachetele de tigari pe dulapul din clasa. I-am dat voie, si, cand au plecat toti copii, m-am dus si am luat pachetele, unu i l-am dat colegei, unul eu. Vai, ce bucuroasa a fost aia, nici nu stia ce sa mai faca, radea tot timpul..."

Bineinteles, serviciul a fost rasplatit:

"Da' i-am si lasat sa copieze. Cu cartile pe masa. Tot, tot ce au vrut ei. Au fost multumiti, cand ieseau ziceau <Multumim, sar-mana! Tot cu dumneavoastra dam si la mate?>"

----------------

Si asa ajungem la 99% promovabilitate la bac. Fara nici o legatura cu stiinta, cu capacitatea intelectuala.
Pentru supraveghere la BAC, profesorii, veniti din tot Bucurestiul si alocati aleator la un liceu, si apoi aleator la o clasa (apropos, bataia mare este sa fii supraveghetor in clasa, sa nu stai pe hol, ca acolo nu e urma de spaga), primesc circa 150 de lei pentru sase ore pe zi, patru probe. Spaga insa, in medie, este de circa 200 de lei pe proba. Asta la licee mici si amarate, la care mare parte din spaga se da la momentul examentului de catre clasa respectiva, caci la liceele mari este incetatenita spaga data de scoala, si ajunge si la 3000 de lei.

Ceea ce am scris mai sus este din proprie vedere, azi, 27.06.2008. Nu pot da nume exacte. Da' sunt destul de aproape de fenomen cat sa imi dau seama ca este unul arhiincetatenit. Peste tot, la toate liceele, la toate sesiunile de bac, caci in ultimii patru ani respectiva persoana a "castigat" bani de la TOATE aceste supravegheri, si a intors ambii ochi in timpul examenului.

  
949 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii