Nu fi spectator! Implica-te!

de Hotnews

Luni, 18 august 2008, 2:56    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic

Ai vrea ca educatia non-formala sa fie recunoscuta si tinerii sa fie mai incurajati sa se implice in activitati extra-curriculare? Esti nevoit sa lucrezi pentru a te intretine la studii? Mobilitatea in Europa ti se pare doar un vis? Esti pe punctul de a termina facultatea, dar nu crezi ca iti vei gasi locul de munca pentru care te-ai pregatit? Scoala si facultatea nu incurajeaza gandirea creativa, practica?

Ai cuvantul! Vino si spune cu ce provocari te confrunti, ca tanar! Exprima-ti parerea, atrage atentia asupra obstacolelor pe care le intampini si incearca sa schimbi chiar tu ceva! Acesta e primul pas. Mesajul tau va fi transmis catre institutiile europene, iar opiniile tale se vor regasi in noile politici de tineret comunitare.

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), prin programul Tineret in Actiune, in parteneriat cu Consiliul Tineretului din Romania (CTR) organizeaza, in perioada 26 septembrie – 7 octombrie, patru dezbateri regionale de consultare a tinerilor cu privire la provocarile cu care se confrunta acestia. Scopul acestor consultari este de a face auzite parerile tinerilor din Romania in cadrul noilor politici de tineret europene, ce vor fi lansate incepand cu anul 2010.

In cadrul celor patru dezbateri, tinerii vor avea cuvantul pentru a-si exprima parerile si pentru a discuta despre obstacolele pe care le intampina. Tot ei vor fi cei care, lucrand impreuna, vor veni cu propuneri si solutii pentru ameliorarea situatiilor pe care le semnaleaza, fie ca e vorba de recunoasterea educatiei non-formale, de mobilitate, gasirea unui loc de munca potrivit studiilor pe care le au, de sanatate, educatie, incurajarea creativitatii si a implicarii sociale, independenta economica. Pe parcursul intalnirilor, tinerii vor stabili care dintre problemele semnalate sunt prioritare si ar trebui reglementate la nivel european.

Cele patru sesiuni regionale de consultare se vor organiza la:
- Bucuresti (26 septembrie), eveniment organizat cu sprijinul CTR
- Timisoara (1 octombrie), eveniment organizat cu sprijinul Fundatiei Judetene de Tineret Timis
- Cluj-Napoca (3 octombrie), eveniment organizat cu sprijinul Fundatiei „Educatie pentru Libertate”
- Iasi (7 octombrie), eveniment organizat cu sprijinul Asociatiei Studentilor Francofoni Iasi

Tinerii participanti vor fi invitati sa prezinte concluziile obtinute ca urmare a atelierelor de lucru la conferinta nationala din cadrul Saptamanii Europene a Tineretului, eveniment organizat de ANPCDEFP la inceputul lunii noiembrie, la Bucuresti. Comisia Europeana va prezenta noile propuneri cu privire la politicile europene de tineret in primavara lui 2009.

La seria de consultari regionale „Mesajul tau pentru Europa!” sunt invitati sa ia parte si tinerii din orasele apropiate de cele 4 locuri stabilite. Transportul, masa si cazarea vor fi asigurate de catre organizatori. Formularul de candidatura se poate descarca de aici. Acesta trebuie completat si trimis pana pe data de 15 septembrie, la adresa de e-mail mesajultaupentrueuropa@yahoo.com. Raspunsurile la candidaturi vor fi afisate pe Internet, la adresa www.ctr.ro, pe data de 17 septembrie.

  
312 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii