ceremonia decernarii titlului de Doctor Honoris Causa profesorului James Grunig
Foto: Hotnews

Update: James Grunig - Doctor Honoris Causa al Universitatii Bucuresti

de A.I. HotNews.ro

Miercuri, 1 octombrie 2008, 13:42    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Update 10.30: Profesorul american James Grunig, un Newton  al Relatiilor Publice, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii, joi, 2 octombrie. In discursul sau, profesorul James Grunig a insistat pe faptul ca relatiile publice trebuie sa aiba in centru "interesul oamenilor carora li se adreseaza organizatia, in egala masura cu interesul organizatiei". Acesta a subliniat ca modelul sau se bazeaza pe managementul comportamentului, nu al imaginii. Oamenii de PR trebuie sa se concentreze nu doar pe transmiterea de mesaje, ci pe modelarea strategiei de management a companiei in interesul oamenilor carora li se adreseaza. Un model de responsabilitate sociala si etica.

 
Managing Public Relations

Public Relations Techniques

Manager’s Guide to Excellence in Public Relations

Effective Organizations: A Study of Communication Management in Three Countries
 
 
Exemple de lucrari de referinta ale profesorului James Grunig

"Newton al Relatiilor Publice"

In discursul introductiv, decanul FJSC, Mihai Coman, l-a comparat, analogic, pe profesorul James Grunig si contributia sa la dezvoltarea stiintelor de PR cu Newton, in fizica sau Pitagora, in geometrie.

"Modelul sau, al relatiilor publica ca sistem de comunicare bilaterala simetrica, a devenit, analogic vorbind, un fel de teorema fundamentala a domeniului, asemanatoare ca importanta cu teorema lui Pitagora sau cea a lui Newton pentru fizica.", a spus profesorul Mihai Coman. Rectorul Universitatii Bucuresti, Ioan Panzaru, i-a inmanat titlul si l-a felicitat pe profesorul Grunig,  subliniind importanta relatiilor publice in societatea moderna.

Dupa ceremonie, Grunig participa, ca invitat de onoare, la deschiderea anului universitar, la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC, www.fjsc.ro, www.etajul6.ro).  

La deschiderea anului FJSC, care va avea loc in Aula Magna a Facultatii de Drept din capitala, profesorul american va sustine o conferinta despre nevoia de conceptualizare a domeniului relatiilor publice.

Reamintim ca profesorul Grunig participa, ca presedinte al juriului, la PR Award din cadrul PR week, in perioada 30 septembrie - 3 octombrie, la Bucuresti. PR Award este un important eveniment de recunoastere a excelentei în domeniul comunicarii, in Romania.

 
1984: Primul castigator al Premiului Pathfinder Award pentru excelenta in cercetarea academica in relatiile publice, acordat de Institutul de Relatii Publice si Educatie.

1989: Outstanding Educator Award din partea Public Relations Society of America

1992: Fundatia PRSA i-a acordat premiul Jackson, Jackson & Wagner pentru cercetarea stiintifica 2000: Premiul cel mai prestigios acordat de Asociatia pentru Educatie in Jurnalism si Comunicarea de Masa (AEJMC), Paul J. Deutschmann Award for Excellence in Research.

2002: Premiul James W Schwartz pentru Servicii Deosebite
 
 
Premii

Despre James Grunig

James E. Grunig este al treilea specialist in stiintele comunicarii care primeste titlul DHC, dupa profesorii Bernard Miege (Franta) si Peter Gross (SUA). Grunig este profesor emerit al Universitatii din Maryland, in cadrul Departamentului de Comunicare. Detine un doctorat in stiintele comunicarii obtinut la Universitatea din Wisconsin si a initiat mai multe proiecte de cercetare in domeniul relatiilor publice si al managementului strategic.
 

Intr-un discurs tinut cu ocazia implinirii a 50 de ani de la infiintarea Institutului de Relatii Publice din SUA (www.instituteforpr.com), James Grunig isi formula crezul profesional: „Consider ca domeniul relatiilor publice se gasește intr-o acuta nevoie de conceptualizare, de gandire teoretica. Este nevoie de cercetare pentru a intelege ce sunt relatiile publice, ce aduce acest domeniu organizatiilor si societatii, care sunt valorile centrale ale domeniului.”
 

Despre FJSC

Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii este prima facultate de jurnalism din Romania de dupa 1989. FJSC pregateste profesionisti in jurnalism, relatii publice si comunicare, la nivel licenta, masterat si doctorat. Detalii: www.fjsc.ro, www.etajul6.ro.


  
387 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii