Saptamana Europeana a Tineretului:

 documente
(03 Nov 2008) DOC, 42KB
(03 Nov 2008) DOC, 46KB

Care sunt problemele tinerilor?

de Andreea Flintoaca HotNews.ro

Luni, 3 noiembrie 2008, 14:39    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Tinerii din intreaga tara pot participa, saptamana aceasta, la spectacole, dezbateri si ateliere de educatie non-formala organizate de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale(ANPCDEFP) şi Autoritatea Naţională pentru Tineret (ANT), cu ocazia “Săptămânii Europene a Tineretului”. Evenimentele se vor desfăşura în perioada 3–9 noiembrie, în Bucureşti şi alte 20 de judeţe din ţară.

Aflat la a patra ediţie, programul evenimentului cuprinde dezbateri, spectacole de teatru şi teatru forum, proiecţii de filme româneşti şi europene, cursuri de formare, forumuri pe politici de tineret, târguri de proiecte, prezentări ale programului european “Tineret în Acţiune”, spectacole de dans, ateliere de educaţie non-formală.

Organizatorii si-au propus sa adune cat mai multi tineri, sa ii provoace la discutii si sa ii consulte cu privire la politicile de tineret care trebuie aplicate.

Manifestările şi activităţile organizate în toate ţările care iau parte la programul UE Tineretul în acţiune sunt de ordinul sutelor. Acestea variază de la dezbateri politice la nivel local, regional sau naţional, unde se vor discuta provocările viitorului pentru tineri, până la manifestări şi activităţi culturale legate de Anul european al dialogului intercultural 2008.

Evenimentul din Bruxelles este organizat în colaborare strânsă cu Forumul European al Tinerilor (EYF).Tinerii selecţionaţi de consiliile naţionale ale tinerilor şi de EYF vor discuta cu reprezentanţi ai instituţiilor UE despre provocările viitoare care îi privesc; aceste convorbiri vor culmina cu o dezbatere politică (pe 6 noiembrie) la care vor participa comisarul Ján Figel' şi alţi reprezentanţi ai Comisiei Europene, precum şi membri ai Parlamentului European.Dezbaterile reprezintă o parte importantă a consultărilor cu tinerii, organizate de Comisie în vederea revizuirii cadrului politic al cooperării în domeniul tineretului, care va avea loc în primăvara anului 2009.

"Expresia "tinerii sunt viitorul" este deja fumata, tinerii nu mai sunt chiar cei copilasi pe care ii credem, sunt persoane responsabile care vor sa se implice. Am vazut asta in timpul celor patru seminarii nationale in care ei au transmis cateva mesaje foarte clare, referitoare la aplicarea educatiei formale in profesie, recunoasterea educatiei non-formale, consilierea tinerilor, imbunatatirea relatiilor cu autoritatile publice si includerea sociala a persoanleor cu deficiente", a declarat Andrei Popescu, coordonatorul Departamentului Tineret in actiune din cadrul ANPCDEFP, in cadrul unei conferinte de presa.

“Săptămâna Europeană a Tineretului 2008” va fi organizată în toate Statele Membre ale Uniunii Europene, precum şi în acele state care beneficiază de programul “Tineret în Acţiune”.

Mai multe informatii gasiti aici:

Pagina dedicată tinerilor de pe site-ul Comisiei Europene

Portalul pentru tineret

Prezentare generală a programului Tineretul în acţiune
 

  
765 vizualizari

VIDEO
Niciun videoclip
FOTO
Nicio imagine

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii