"Navigati pe net si protejati-va viata privata"

Munca rasplatita-gadget-uri Microsoft si bani
Foto: HotNews.ro

VIDEO Castigatorii concursului: "Exista oameni care stiu sa aprecieze obiectiv eforturile depuse"

de Andreea Flintoaca HotNews.ro

Marţi, 10 februarie 2009, 14:39    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Brainstorming, pasiune, concentrare si seriozitate sunt ingredientele succesului pentru cei 5 tineri din Pascani care au obtinut locul I la concursul "Navigati pe net si protejati-va viata privata". Ei povestesc, pentru HotNews Student ce inseamna sa castigi un premiu din partea Microsoft, care este povestea din spatele concursului si prin ce peripetii au trecut la Bruxelles.

Cinci zile pentru un proiect castigator

Razvan Ilinca si Bogdan Coman sunt in clasa a XII-a, la liceul Mihail Sadoveanu din Pascani. Sunt pasionati de cinematografie si spera sa faca o cariera din asta. Cand profesorul lor de fizica, Viorel Chiculita, le-a spus despre concurs, au format echipa, cu inca trei colegi, si s-au pus pe treaba.

"Cu doar 5 zile inainte de termenul limita, ne-am adunat o mana de oameni care incercau sa transmita, prin imagini, o tema de catualitate, dar destul de dificil de ilustrat, avand in vedere lungimea relativ scurta pe care trebuia sa o ocupe filmuletul (maxim 90 de secunde). Am facut o lunga si obositoare sesiune de brainstorming si am izbutit sa ne condensam viziunea in privinta temei. A urmat o sambata de filmare si apoi 2 zile de editare, in care ne-am concentrat pe obinerea efectelor vizuale", povestesc ei.

Calatorie filmata pentru colegii ramasi acasa

Vestea ca se afla printre finalisti i-a luat prin surprindere. Profesorul coordonator a renuntat la locul sau pentru a-i trimite pe cei doi membri de baza ai echipei la Bruxelles. Primul zbor cu avionul, la fel ca intreaga calatorie au fost inregistrate cu o camera video, astfel incat cei ramasi acasa nu au pierdut niciun detaliu.

"Am trait si intamplari putin mai haioase, dar la care ar fi trebuit sa ne asteptam. Ramasi singuri pe strazile Bruxelles-ului, am reusit  performanta de a ne rataci. Ne-a surprins placut amabilitatea tuturor persoanelor carora le-am cerut indicatii, iar ultimul domn chiar ne-a insotit pana la hotel", isi aminteste Bogdan.

Munca rasplatita - gadget-uri Microsoft si bani

Cei doi elevi au fost premiati in cadrul unei festivitati organizate la Parlamentul European. Au primit aparatura de la Microsoft o suma de 500 de euro, pentru a cumpara echipament multimedia. "Am fost extrem de surprinsi sa aflam ca filmul nostru a convins juriul si ca am reusit sa castigam premiul I. Toata aceasta experienta a avut un impact major asupra intregii echipe : ne-a largit orizonturile, ne-a demonstrat ca munca noastra nu a fost in zadar si ca exista oameni care stiu sa aprecieze obiectiv eforturile depuse", povestesc ei.

Cei cinci se pregatesc sa vina pe 10 februarie la Bucuresti pentru a fi premiati, in cadru festiv, si de Microsoft Romania. 


Citeste mai multe despre     |   |   |   | 

  
725 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii