Workshop: Presa online - riscuri si responsabilitati

de B.M. HotNews.ro

Marţi, 5 mai 2009, 13:10    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Centrul pentru Jurnalism Independent invita editorii de presa online, vineri, 8 mai, intre orele 14.00 - 18.00, la un workshop cu tema Presa online: riscuri si responsabilitati, sustinut de Georgiana Ilie, jurnalist freelance.

Participantii se vor familiariza cu problemele etice cu care se confrunta media online: protectia vietii private, corectarea erorilor, drepturi de proprietate intelectuala etc. Va fi prezentat un Ghid de bune practici ale jurnalismului online elaborat de Reteaua Sud Est Europeana pentru Profesionalizarea Presei (South East European Network for the Professionalization of Media - www.seenpm.org)

Taxa de participare este de 50 RON.

Va rugam sa confirmati participarea dvs la email: mihaela@cji.ro sau la tel: 021 311 1375, pana miercuri 6 mai, orele 17.00.

Mai multe informatii despre intalnire va ofera Georgiana Ilie in textul de mai jos:

Presa on-line: riscuri si responsabilitati

Workshop

8 mai 2009, 14:00 - 18:00

Moderator: Georgiana Ilie, jurnalist freelance

O data ce pui un text sau o fotografie pe Internet, ramân indexate pentru totdeauna. Vor aparea la fiecare cautare pe Google, indiferent de cât timp a trecut si, mai ales, indiferent daca le-ai sters sau nu.

Acesta este un lucru bun. De ce? Pentru ca informatia, precum coafura, rezista. Niciun mafiot sau baron local nu va putea cumpara tot tirajul unei editii on-line a unui ziar pentru ca o ancheta sa nu ajunga la public. Chiar daca o decizie nedreapta a unei instante va ordona stergerea unui articol, el va putea fi gasit oricând în adâncul Internetului. Si nicio persoana nu mai este anonima: orice fapta sau scripta a sa, daca a ajuns pe Internet, ramâne pentru totdeauna la dispozitia publicului.

Stai... cum? Si daca o persoana a fost acuzata pe nedrept de viol? Si daca. Si daca s-au furat fotografii personale din computer sau de pe Facebook si au fost facute publice pe un site? Si daca. Si daca a semnat altcineva cu numele meu? Si daca.

Memoria Internetului nu discrimineaza. Editorii publicatiilor on-line, fie ca sunt de stiri sau de divertisment, sunt cei care fac diferenta dintre continutul bun si rau al Internetului. Pentru ca ei decid, conform setului de valori pe care îl au, ce ajunge la public si ce nu.

Daca esti editor de presa on-line si vrei sa afli cum iau astfel de decizii 15 editori din Balcani si din Anglia, vino vineri, 8 mai, de la ora 14:00, la Centrul pentru Jurnalism Independent. Vom avea un workshop despre Ghidul de bune practici ale jurnalismului on-line al Retelei Sud-Est Europene pentru Profesionalizarea Presei (SEENPM). Avem studii de caz si vrem sa stim ce credeti despre ele.
Citeste mai multe despre     |   | 

  
288 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii