Protectia mediului in presa: cum sa scrii despre politici de reciclare

de B.M. HotNews.ro

Luni, 18 mai 2009, 6:17    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Centrul pentru Jurnalism Independent, in parteneriat cu Recolamp si Ambasada Statelor Unite, organizeaza la Iasi cursul Protectia mediului in presa: cum sa scrii despre politici de reciclare.

Evenimentul va avea loc in 23 - 24 mai a.c., si va fi sustinut de Dan Horatiu Popa (Adevarul de Seara) si Vitalie Cojocari (Pro TV).

Cursul ofera informatii relevante despre protectia mediului si reciclarea deseurilor in Romania, punand accent pe reciclarea deseurilor provenite din surse de luminat. De asemenea, cursul furnizeaza participantilor instrumente care sa le permita identificarea si intelegerea subiectelor legate de domeniul reciclarii, pentru a le consolida capacitatea de a 'traduce" astfel de subiecte pe intelesul marelui public.

Discutiile vor aborda principalele provocari cu care se confrunta jurnalistul de mediu din Romania, dar si modalitatile in care acestea pot fi depasite. Nu in ultimul rand, se va discuta despre posibile subiecte de interes si despre tehnici jurnalistice destinate segmentului - protectia mediului.

Cu ocazia acestui curs, CJI si Recolamp lanseaza si la Iasi Concursul pentru cel mai bun jurnalist de mediu in 2009. In luna februarie a anului viitor, 5 jurnalisti de mediu din Romania vor participa la un stagiu de documentare la Amsterdam. Acestia vor fi selectati de un juriu, pe baza materialelor trimise. Mai multe informatii despre acest proiect se vor oferi in cadrul cursurilor pentru jurnalistii de mediu.

Termenul limita pentru inscriere este luni, 18 mai 2009. Candidatii vor trimite un CV si o scrisoare de intentie din care sa reiasa interesul lor pentru problemele legate de protectia mediului, reciclare in general, reciclarea deseurilor electrice si electronice, inclusiv a becurilor economice si a tuburilor fluorescente. Jurnalistii selectionati sa participe la curs vor fi anuntati in cursul zilei de marti, 19 mai a.c.

Costurile legate de cazare si mese sunt acoperite de organizatori.

Cursuri similare vor mai avea loc la Craiova si Constanta.

Programul Protectia mediului in presa: cum sa scrii despre politici de reciclare. Programul de pregatire pentru jurnalisti este sprijinit financiar de Asociatia Recolamp, Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii si Ambasada Statelor Unite la Bucuresti. Cursul de la Craiova este realizat in parteneriat cu Gazeta de Sud.

Persoana de contact: Cristina Lupu, cristina@cji.ro . Telefon: 021 3111375
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
375 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii