Ecaterina Andronescu
Foto: AGERPRES

Ministrul Educatiei despre Universitatea Spiru Haret: "Trebuie sa plateasca cei care au indus in eroare tinerii care au intrat pe poarta universitatii"

de Magda Barascu Hotnews

Miercuri, 15 iulie 2009, 14:16    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu a declarat pentru Realitatea.net ca mai mult de 100.000 de diplome obtinute de la Universitatea Spiru Haret vor fi anulate si ca "trebuie sa plateasca cei care au indus in eroare tinerii care au intrat pe poarta universitatii".

Ministrul Andronescu a raspuns intrebarilor legate de problemele create de ridicarea acreditarii Universitatii Spiru Haret si de ce Ministerul Educatiei s-a sesizat tocmai acum. "Nu are nicio legatura cu anul electoral", a spus Andronescu. "Nu cred ca puteam sa-i lasam sa mearga in continuare, stiam dinainte ca anumite structuri sunt ilegale. Nu sunt eu de vina ca cei dinaintea mea nu s-au sesizat pana acum", a declarat ministrul Educatiei.

"Noi am transmis inca de cand am inceput procedurile de organizare pentru concursul de titularizare, ca pot sa fie primiti in examen cei care au diplome valabile in conformitate cu legea 288 care ne cere acest lucru, nu este o inventie a noastra, este o cerinta legala.

Din pacate cei care sunt absolventi de Spiru Haret se afla intr-una din cele doua situatii posibile: ori au parcurs programe de studii, forme de invatamant autorizate sa functioneze provizoriu si respectiv acreditate si atunci n-au nicio problema cu diploma pe care au obtinut-o; sau au parcurs forme de invatamant neacreditate, care au functionat ilegal si atunci evident nu avem baza legala sa le recunoastem diploma si nu putem sa le acceptam participarea la examenul de titularizare" , a declarat Ecaterina Andronescu.

Ce diplome sunt recunoscute si ce diplome sunt nerecunoscute? Are vreo importanta anul in care a fost sustinut examenul de licenta?

"Pe toti ii invit pe site-ul ministerului educatiei unde gasesc lista programului de studii, a locatiilor si a formelor de invatamant pe care universitatea Spiru Haret le are in functionare legala, sunt fie autorizate provizoriu, fie acreditate, si alaturi gasesc si o lista promovata de universitate cu centrele de invatamant de regula la distanta, dar nu numai la distanta, la forma de invatamant cu frecventa redusa, care functioneaza ilegal. Singuri isi pot decide situatia in care se afla.

Anul in care au dat licenta este mai putin important. Daca a obtinut diploma in 2006 si a parcurs o forma de invatamant acreditata, n-are o problema. Daca a parcurs o forma care a functionat ilegal, are o problema.

Cei care intra intr-o universitate au obligatia sa se uite daca programul de studii pe care au de gand sa-l urmeze, functioneaza legal sau nu. Daca n-au facut acest lucru, imi pare nespus de rau, dar cred ca poarta cea mai mare parte a responsabilitatii.

Anul trecut, Universitatea Spiru Haret a dat in judecata Ministerul Educatiei si a obtinut prin hotarare judecatoreasca la Curtea de Apel Bucuresti suspendarea aplicarii hotararii tocmai pentru Universitatea Spiru Haret. LA emiterea hotararii de guvern de anul acesta, noi nici n-am putut sa punem structura, macar cea care functioneaza legal a universitatii, pentru ca procesul nu s-a terminat si ca urmare noi trebuia sa respectam hotararea judecatoreasca care ii scotea din hotararea de guvern.

Incercam sa creionam o ordonanta de guvern pana la sfasritul acestei saptamani sa gasim o formula in care sa putem sa trecem de la situatia ilegala in care se afla la una de legalitate. Si sa incercam in aceasta ordonanta sa folosim un precedent care a mai functionat in invatamantul superior pana in 2001, si anume: absolventii acelor specializari care nu aveau acreditare sau autorizatie provizorie, treceau printr-un examen de selectie din mai multe discipline si apoi printr-un examen de licenta intr-o universitate unde acel program este acreditat ", a spus ministrul Andronescu.

Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
10301 vizualizari
 • +1 (7 voturi)    
  Vezi sa nu! (Miercuri, 15 iulie 2009, 14:30)

  Pink Panther [anonim]

  Dar Ministerul Educatiei care a lasat "cancerul" sa se extinda atatia ani?

  Din fericire am intrat in UE si exista presiuni mari sa se schimbe ceva. Greu insa cu sarlatanii (si prostii) din guvern (asta si cele precedente).
  D-na ministru este parte din cei de mai sus (sarlatani si prosti nu neaparat in aceasta ordine)

  Ce se va intampla?

  Mai marii Universitatii ii vor santaja pe politicieni care o vor da intoarsa ca de obicei.

  Presiunea de la UE se va lasa cu sanctiuni, etc....

  PS: am inteles ca nivelul marii va creste cu 7 m. Nu vin niscaiva olandezi pe plaiuri mioritice sa mai schimbam ceva?
  Un "management team" de vreo 4 milioane?
 • -5 (7 voturi)    
  Parere (Miercuri, 15 iulie 2009, 14:32)

  Boculet [anonim]

  Tatico esti varva! Poate vrei sa ne lasi?
 • +2 (14 voturi)    
  Politica contra educatie (Miercuri, 15 iulie 2009, 14:45)

  Addy [utilizator]

  Ministreasa politruca vrea cu aceasta ocazie sa mai stranga niste bani pentru partid. Fiecare ministru, de-o fi de la PDL sau PSD are acest ordin pe linie de partid. Androneasca acum vrea sa stranga cu usa USH ca sa scoata niste "sponsorizari" de la aceasta . Nimic mai mult!!!

  Va inselati amarnic ca prin aceasta vrea intr-un fel sa creasca calitatea in invatamant. Dimpotriva, din lipsa concurentei in piata educatiei, prabusirea invatamantului de stat va fi mult mai accelerata. Dar daca voi credeti ca inchiderea unor universitati private este cheia pentru un invatamant mai bun, inseamna ca inca aveti ceva din ideologia comunista in voi.

  Va amintesc ca cele mai mari universitati din lume sunt universitati private, nu de stat. Daca inchidem universitatile private profesorii de la stat nu vor avea concurenta. Iar daca nu vor avea concurenta, nici nu se vor mai deranja sa schimba vreo virgula in cursurile lor de 30 de ani vechime.

  TREZIREA !!!
  • +2 (6 voturi)    
   Erata (Miercuri, 15 iulie 2009, 14:53)

   Addy [utilizator] i-a raspuns lui Addy

   Doream sa zic ca cele mai bune(nu cele mai mari) universitati din lume sunt universitati de stat.

   Printre aceste universitati private as aminti:

   MIT,

   Princeton,

   Harvard,

   Yale,

   etc.
   • +1 (5 voturi)    
    Erata(2) =)) (Miercuri, 15 iulie 2009, 15:05)

    Addy [utilizator] i-a raspuns lui Addy

    De la caldura ...

    Voiam sa zic ca nu sunt universitati de stat, ci universitati private ...
    • +1 (5 voturi)    
     erata3 (Miercuri, 15 iulie 2009, 15:31)

     adi [anonim] i-a raspuns lui Addy

     Da, dar in america nu exista universitati de stat si nici locuri bugetate. Totul este platit. Putini americani isi permit taxele care pot ajunge la 60.000 $ pe an. Decat daca parintii au o situatie financiara f. buna sau copiii sunt geniali(sa primeasca bursa de studiu din partea univ) cineva poate urma cursurile.
     Diferenta dintre univ din america si univ particulare din romania este cel putin deplasata. Acolo studentii nu lucreaza part time sau full time si s-au inscris la particulara ca sa aiba mai mult timp, acolo se face carte SERIOS
    • -1 (9 voturi)    
     Nici o legatura (Miercuri, 15 iulie 2009, 15:34)

     silviu [anonim] i-a raspuns lui Addy

     Sa inteleg ca Spiru s-ar putea compara (acum sau vreodata) cu vreuna dintre insititutiile pe care le citezi ? Atata vreme cat vom tolera impostura, plagiatul, copiatul, mita, obedienta tampa, nepotismul nu vad nici o sansa pentru invatamantul nostru (de stat sau privat). Iar generatiile de licentiati pe care le vor produce aceste bordeluri intelectuale (cu exceptiile de rigoare de sigur) vor continua sa adanceasca prapastia dintre noi si tarile care stiu sa-si identifice, sa-si sfefuiasca si sa-si pastreze valorile
   • -1 (5 voturi)    
    Nu esti informat deloc (Miercuri, 15 iulie 2009, 15:24)

    hsl [utilizator] i-a raspuns lui Addy

    niciuna din cele enuntate mai sus nu sunt de stat.
   • -2 (4 voturi)    
    hai sa comparam mere cu pere (Miercuri, 15 iulie 2009, 15:25)

    rica venturiano [utilizator] i-a raspuns lui Addy

    Afirmatia "cele mai bune universitati sunt private" e valabila pentru spatiul anglo-saxon, nu pentru Europa continentala. Degeaba invoci sistemul american intr-o discutie despre invatamantul universitar romanesc, care a fost creat de fostii pasoptisti scoliti la Paris. Universitatile private din SUA au o traditie de sute de ani, Harvard si Yale existau inainte ca SUA sa-si capete indepententa. Crezi ca un SRL care scoate cate 4-5 sectii din burta in fiecare an se compara cu universitatile astea? Caragiale avea o vorba inteleapta: "Amice, esti idiot"...
   • -2 (2 voturi)    
    lol (Miercuri, 15 iulie 2009, 19:03)

    luc [anonim] i-a raspuns lui Addy

    compari Spiru cu MIT? Era o gluma, nu?

    Nu compara sistemul de invatamant din US cu cel din Ro. Acolo nu exista Universitati de stat. Dar nici nu o sa vezi Universitati care vand diploma. Care fabrica idioti cu titlu de "licentiat". Care sa te puna sa inveti 60 de intrebari grila pentru a lua examenul si atat.
    • 0 (0 voturi)    
     Da' UCLA ce-i? (Joi, 16 iulie 2009, 15:48)

     hsl [utilizator] i-a raspuns lui luc

     daca nu univ de stat. sau NYU.
     Ii lasam pe americani: hai sa cautam o univ englezeasca mai titrata decat Oxford dar decat Cambridge?
     Toate universitatile de renume au sute de ani de traditie (Sorbonne a fost infiintata prin sec XIV, Politehnica bucuresteana mai are vreo 500 de ani de activitate ca sa ajunga sa poata fi comparata cu aceasta).
  • -5 (7 voturi)    
   profesorii de la stat??? (Miercuri, 15 iulie 2009, 14:56)

   ionut [anonim] i-a raspuns lui Addy

   nu se vor mai deranja sa schimbe vreo virgula in cursurile de 30 de ani vechime????

   care profesori de la stat? nu sunt tot aia si la privat????

   eu am dat licenta (absolvent UB) in 2003 cu absolventi de la second-hand (USH). sincer si nepartinitor: slabi, saracii, slabi de tot...

   si vai, concurenta e strong daca e si privatul pe scena...dar ei, ei ce fac? business??? pai da, atata vreme cat cifra de scolarizare e open.

   in timpul facultatii, vroiam si eu sa fac a 2 a facultate. si m-am interesat si la spiru. si am intrebat si cate locuri sunt (ca sa deduc concurenta...deh, obisnuinta....). mi s-a raspuns candid: de cate este nevoie....

   vorba ceea: fara numar, fara numar, fara numar, fara numar, fara numar, fara numar, fara numar, fara numar, fara numar, fara numar, fara numar, fara numar...., astfel:

   1. si la ei- banii
   2.si la rezultat - absolventii

   where is the quality???
   • +4 (6 voturi)    
    Banii sunt la eminentele comunistele (Miercuri, 15 iulie 2009, 15:27)

    Addy [utilizator] i-a raspuns lui ionut

    Cat despre calitate, aceasta doar prin competitie se poate obtine. Ori crezi ca comunismul este ultimul si cel mai bun sistem ?

    Androneasca va fi remaniata in ianuarie 2010. Este inevitabil. Cu toate astea ea vrea sa-si faca viata mai usoara cand va reveni la Politehnica.

    La Politehnica de exemplu,la unele facultati se intra cu medii intre 6 si 8. Banii se duc pe habarnismul eminentelor comuniste. Si nu sunt putini.

    E VORBA de 2000 DE EURO per STUDENT din BANI PUBLICI, din buzunarul fiecaruia. Si pentru ca invatamantul superior de stat e asa de bun sunt ani in care nu se acopera nici macar jumatate din locurile de la buget, dar mite de la taxa.

    Asa ca mesajul este sa hranim si fosilele comuniste ! Traiasca tara, partidul, Ceausescu domnule Ionut !
    • 0 (2 voturi)    
     nu (Miercuri, 15 iulie 2009, 16:50)

     ionut [anonim] i-a raspuns lui Addy

     nu comunismul este solutia, ci o competitie corecta, la care ma refeream in postul de mai sus.

     ceea ce spui tu, addy, e sa hranim fosilele comuniste. tocmai asta subliniam si eu, faptul ca profesorii sunt aceiasi. aceiasi profesori predau si la stat si la privat. ti se pare ca asta e competitie??? care sa aiba rezultate palpabile?

     din pacate, rezultatele sunt cele pe care le vedem: banalizarea statutului de licentiat. nici o problema, urmeaza banalizarea statutului de doctor in stiinte, desi unii muncesc din greu pentru asta...

     inteleg ca sunt frustrari acumulate de absolventii ush. trebuie insa sa fim constienti ca nu statul trebuie sa ii despagubeasca ca nu au cascat ochii unde au inrat...

     statul e de vina ca a tolerat aceasta situatie.

     p.s. in ciuda minusurilor de la postul de mai sus, din pacate, situatia nu se schimba. e mai reala decat oricand. si doare...
     • +1 (3 voturi)    
      Atunci nu te mai hrani din miturile comuniste (Miercuri, 15 iulie 2009, 17:39)

      Addy [utilizator] i-a raspuns lui ionut

      Statul momentan este arendat unei cleptocratii care nu este in nici un fel interesata de calitatea in invatamant.

      Tin minte ca acum 2 sau 3 ani, sportul a fost scos de la bac. In schimb, deoarece cat de curand urma o perioada electorala .S-a introdus din nou, aducand ceva puncte electorale. Ce se intampla acum ? In peste 70% din licee s-au luat intr-o proportie de peste 95% numai note de 10(lucru verificabil de altfel). Cum poate cineva in conditiile astea sa preamareasca statul ? Statul nu suntem noi. Statul sunt ei, iar pe ei ii intereseaza doar de ei.

      Inca o observatie. Multi presedinti se mandresc si sunt oarecum garantati de diplomele obtinute la universitati private precum Harvard sau Yale :

      http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Harvard_University_people#Law_and_politics

      http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Yale_University_people#Law_and_politics

      Iar noi avem o ministra garantata Vanghelie. Poate reusesti sa faci vreo diferenta.

      Nu zic ca lucrurile sunt nemaipomenite la USH. Lucrurile se pot imbunatati cu mult acolo. Trebuie asigurata o competitie corecta, ori sa scoti printr-o ordonanta de urgenta inafara legii USH mi se pare o mare magarie. Sa nu mai punem la socoteala ca exista un conflict de interese vadit la doamna Andronescu, care dupa ce va fi remaniata in ian 2010, se va intoarce la Politehnica.

      PS:

      Si pentru ca lucrurile sa fie mai clare pentru unii : Eu pana acum nu am avut tangenta cu invamantul privat, ci doar cu cel de stat. In acest moment nu se urmareste imbunatatirea sistemului, ci doar o distragere a atentiei de la dezastrul de la bacalaureat. Mai bine nu era dat. Nu cred ca facultatile de stat ar trebui sa scape de critica cand vine vorba de lipsa calitatii in invatamantul superior.
      • 0 (0 voturi)    
       ba mi-e rau (Miercuri, 15 iulie 2009, 22:09)

       adi [anonim] i-a raspuns lui Addy

       Nu intelegi ca nu exista facultati "de stat" in SUA. nu exista. punct. nu se lauda un presedinte american cu diploma de la "particular" fata de cea de la stat pt ca nu exista elementul numit stat. nu poti sa compari mere cu NIMIC. In America asa este facut sistemul si nu se considera ca (spre deosebire de europa continentala) inv. superior tb sa fie la indemana oricui(financiar vb).
       Cred ca site-ul http://ad-astra.ro/cartea-alba/?lang=ro este suficient de explicit cand vine vb de performanta stiintifica universitara romaneasca
     • -1 (1 vot)    
      Profesori ... (Joi, 16 iulie 2009, 13:36)

      cristina [anonim] i-a raspuns lui ionut

      Asa este...profesorii de la stat predau si la particular.Dar in timp ce au multe pretentii pentru studentii de la stat, pentru cei de la particular mai inchid ochii.De ce oare? Pentru ca vine seful al mare si zice ca trebuie sa treaca toti ca altfel daca se afla ca se plateste dar nu se iau examene nu mai vin altii.Si atunci scoatem specialisti pe banda rulanta ca sa mai vina altii si in anul urmator si tot asa ...unii cu banii, altii cu ....Nu imi doresc altceva decat ca acel patron de facultate de acest fel sa ajunga pe mana unui specialist care i-a terminat facultatea.
     • 0 (0 voturi)    
      USH - taxele cele mai mici din tara!!!!! (Duminică, 19 iulie 2009, 17:17)

      Ingrid [anonim] i-a raspuns lui ionut

      ...pai cum sa frecventez o facultate de stat, cand trebuie sa muncesc pt a ma intretine????? Te-ai gandit???? Vezi ca nu prea se gandeste pe aici? Cei de la USH au gandit asta si acum castiga bani frumusei....iar univ Abramburicai a ramas in urma pt ca a marit taxele foarte mult.....Sunt foarte multi aceia care trebuie sa munceasca si daca muncesc si sunt la inceput de drum, normal ca nu au salariul mare si, astfel se inscriu la USH, unde taxele sunt cele mai mici din tara....si, te rog sa ma crezi ca grilele nu se dau rezolvate de profii USH-ului, ci le rezolvam noi, studentii (sunt fosta studenta) pe forum....ceva modern, nu? Dar nimeni nu gandeste.....Nu suntem intr-o tara bogata, suntem in Romania si incercam sa ne descurcam cum putem si asa, am ales USH ......
      Numai bine! Si pe viitor....GANDITI-VA BINE INAINTE SA VORBITI!!!!
    • -1 (1 vot)    
     Traiasca prostia (Joi, 16 iulie 2009, 13:29)

     cristina [anonim] i-a raspuns lui Addy

     De ce locurile de la stat sunt ocupate doar pe jumatate? Pentru ca s-au invatat "studentii" sa munceasca si sa isi plateasca o diploma la particular pe care o obtine asa cum se stie si pentru ca la o facultate de stat nu merge si cu serviciu si cu cursuri. Acolo se cere prezenta si munca, proiecte...nu intrebari grila afisate pe internet, memorate ca papagalul si gata diploma.La stat trebuie sa muncesti pentru licenta nu dai portofoliu asa cum am aflat ca se face la o facultate din Crevedia, statia de tren de langa Bucuresti.Da... da... la Crevedia este facultate particulara de unde ne ies noua specialistii de maine....
  • -2 (8 voturi)    
   Politica contra educatie (Miercuri, 15 iulie 2009, 14:58)

   AB [anonim] i-a raspuns lui Addy

   Oricum, nu e vorba despre concurenta propriu zisa. Aceiasi profesori predau atat la univeristatile de stat, cat si la cele private!

   Nu stiu in ce masura actiunea e politica (nu m-ar mira!), insa e foarte bine ca se incepe o actiune de eliminare a pseudo-universitatilor (de stat sau private), indiferent de dimensiunile lor. Am reticente legate de calitatea procesului de invatamant de la aceste universitati, ca sa nu mai vorbim despre cercetare. Se uita cam repede ca activitatea didactica ar trebui sa fie completata de o consistenta activitate de cercetare.

   Sa fim seriosi, cine preda, ori cine invata la Universitatea Spiru Haret, filiala din Spania ori Germania (ca sa dau un exemplu)?
  • -1 (7 voturi)    
   tu crezi ce spui?!!! (Miercuri, 15 iulie 2009, 14:59)

   nenea [anonim] i-a raspuns lui Addy

   universitatile particulare nu fac concurenta PRIN PROFESIONALISM!!!! piata educatiei nu are concurenta in romania. absolventii din particolare fac concurenta pe piata muncii cu spagile lor. dar saraciii...nu e vina lor, e vina celor care i-au lasat sa existe
 • +3 (9 voturi)    
  Dezimformare! (Miercuri, 15 iulie 2009, 14:48)

  George [anonim]

  Este incredibil cata dezimformare pruduce acest minister sau o informare partiala.
  Extrem de multe speclizari de la FR (frecventa redusa) nu exista in listele ministerului nici la cele acreditate si la cele neacreditate. Ex: marketing FR.
  Domnilor de la Minster, puneti va rog mana pe munca si cumonicati complet, sunteti platiti din bani publici sa informati corect si complet.
  Pe site-ul USH, vi se explica foarte clar ca ilegalitati ati facut si ce vreti sa faceti cu acesta dezinformare. Cred ca legile sunt de partea USH, desi nu va convin. PSD-Dna ministru, sunteti la putere, schimba legile care nu sunt in regula, deocamdata cred ca este vorba de o mica "imparteala" de "fonduri" , eventual blocarea inscrierilor la admiterea USH.
  RUSINE!!!!!
 • -2 (12 voturi)    
  Ce a pazit Ministerul pana acum? (Miercuri, 15 iulie 2009, 14:50)

  Dumitriu [anonim]

  Cum poate madam E.A. sa anuleze 3 sau 4 ani din viata unui tanar care bazanduse pe stat ca a autorizat o universitate se vede cu diploma anulata? Ce au pazit pana acum? Nu stiau ce se petrece in aceste fabrici? Madam dati demisia, urmeaza exemplul lui Ridzi.
 • -1 (9 voturi)    
  Bravo (Miercuri, 15 iulie 2009, 15:03)

  FLORIN [anonim]

  E bine ca s-au sesizat macar acum. E jenanta aceasta universitate. Am cunostinte care trimit niste referate de pe net si promoveaza doar pe baza lor. Nu e normal sa se puna egal intre aceasta universitate si cele de la stat.
  • +1 (1 vot)    
   Esti dezinformat (Miercuri, 15 iulie 2009, 20:13)

   Emil [anonim] i-a raspuns lui FLORIN

   Uite ca nu e chiar asa cum crezi tu, examenele sunt grila si intr-adevar se sustin pe internet dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa inveti ca sa stii sa raspunzi la intrebarile din teste. Vorbesti in totala necunostinta de cauza...
   Iar o lege data acum nu ar trebui sa afecteze pe cei care deja au terminat o facultate la care s-au inscris si era acreditata si in momentul inscrierii si in momentul in care s-a sustinut examenul de licenta.
 • +2 (4 voturi)    
  Ce au facut atatia ani acesti angajati din edu ? (Miercuri, 15 iulie 2009, 15:05)

  Razvan ID mate-info [anonim]

  ce au facut cei de la edu atatia ani in care ei trebuiau sa verifice daca sunt acreditate sau nu, daca pacalesc oamenii ( au luat leafa si nu au facut nimic in privinta asta ) ...cei care trebuie sa plateasca sunt cei din acest minister al educatiei care a dormit atatia ani cand ei trebuiau sa urmareasca toate aceste jocuri in care lumea era pacalita ...ei trebuie trasi la raspundere pentru ca au lasat sa functioneze aceste specializari/centre care nu sunt recunoscute.

  //fost student al acestei mizerii de facultati
 • +3 (5 voturi)    
  Analfabeta garantata de Vanghelie (Miercuri, 15 iulie 2009, 15:24)

  gigi [anonim]

  dna almanahe, nici o lege nu se aplica retroactiv.
 • +4 (4 voturi)    
  Cine sunt victimele? (Miercuri, 15 iulie 2009, 15:26)

  Cineva [anonim]

  Salutare.

  In momentul de fata sunt student in anul trei la una din facultatile din cadrul USH. Am decis sa nu dau licenta in vara pentru ca am avut ceva probleme care m-au impiedicat sa sustin examenul. Acum nu stiu ce sa fac, luand in considerare problemele actuale. Sa mai dau licenta? Sa nu mai dau? Sa fac alta facultate? Sa mai pierd inca trei ani din viata?

  Mi se pare ridicol ceea ce se intampla in momentul de fata si mi se par si mai ridicole parerile unor oameni care baga in aceeasi oala toti studentii din USH. Sunt foarte multe uscaturi in padurea asta a USH-ului dar mai sunt si oameni care au invatat si si-au vazut de treaba lor.

  Am intrat si la o facultate de stat, pe loc cu taxa, dar era de vreo trei ori mai scump decat aici si nu imi permiteam la acel moment sa dau acea suma de bani. Am preferat sa optez pt frecventa redusa, la facultatea la care sunt acum. Asta mi-a permis sa ma angajez si sa invat mult mai multe lucruri decat mi-au fost predate in facultate sau oriunde in alta parte.

  In orice caz, sper sa se solutioneze cumva problema asta... E o bataie de joc, atat din partea Ministerului cat si a Universitatii. Ambele parti ne arunca in ochi comunicate de presa neclare si se pare ca nimeni nu isi asuma responsabilitatea.
 • +2 (4 voturi)    
  Politica sau...... (Miercuri, 15 iulie 2009, 15:28)

  Marian [anonim]

  In legatura cu Universitatea Spiru Haret (si nu numai) se vrea de fapt reducerea numarului de studenti care vor sa mearga acolo si atragerea lor la cele de stat ("stat degeaba") ,Asta fiindca la cele la stat sunt locuri fara taxa putine iar cele cu taxa sunt multe ( si ce taxa !!!!), deci si o "sponsorizare" politica.
 • +2 (4 voturi)    
  Demisia (Miercuri, 15 iulie 2009, 15:29)

  cezar [anonim]

  Ai anulat 100.000 de presupusi votanti plus familiile si prietenii acestora alte sute de mii.O sa iti multumeasca PSD.Te -ai gasit tu sa faci ordine in invatamint,miorlaindute pe la televizor.Nici o sansa
 • +3 (5 voturi)    
  Oare cum? (Miercuri, 15 iulie 2009, 15:32)

  Iulyanix [utilizator]

  Si cum o sa procedeze balbaitii astia de la MEC sa anuleze cele 100.000 de diplome de 1,2 sau 3 ani? O sa trimeata oamenilor scrisori sa se "prezinte cu tata tuns la scoala"? sa le predea? Cum o sa gaseasca ei atatia oameni? Asta e o prostie fara de margini!
  Eu cred ca se va rezolva altfel ... ca bani sunt ... campania electorala se apropie ... PSD-ul arde dupa un presedinte, si nu ma refer la cel de asociatie ...
 • +3 (3 voturi)    
  SpiruHaret... (Miercuri, 15 iulie 2009, 15:34)

  FaraCuvinte [anonim]

  Sincer nu vreau sa fac publicitate negativa Universitatii Spiru Haret dar am doua exemple legate de "buna credinta" si caliatea educatiei primite din aceasta institutie de invatamant. Am doua cunostinte care au terminat aceasta universitate acum 7 si respectiv 5 ani in urma fara a se prezenta pentru examenul de licenta la vremea respectiva, apreciind ca "nu se simt in stare".Acum 2 respectiv un an, ambele persoane s-au inscris pentru examenul de licenta pe care l-au trecut cu succes, obtinand peste nota 9....De mentionat ca niciuna din cele doua persoane nu a lucrat niciodata si nici nu lucreaza in domeniul respectiv. Sa nu-mi spuna mie cineva ca dupa atatia ani de cules capsuni sau mai stiu eu ce, s-au desteptat si au devenit eminenti....Eu am luat licenta atunci cand am terminat facultatea( oricum nu Spiru Haret) si stiu cata munca cere- sau cel putin cerea- un asemnenea examen.....Poate gresesc, dar sincer....nu cred! Trebuie cernut invatamantul romanesc!!!!!!!! Vrem calitate nu cantitate! Sper....
 • +3 (3 voturi)    
  facultati (Miercuri, 15 iulie 2009, 15:53)

  fred [anonim]

  Atata timp cat la 90% dintre facultati se intra pe baza notelor de la liceu sau a mediei de la bac, inseamna ca toate sunt fabrici de diplome. Toata lumea are interesul ca studentii admisi sa si termine! La mijloc sunt banii, taxele platite de studenti, la care nu ar renunta nici facultatile particulare nici cele de stat.
  Daca s-ar da examen de admitere ca inainte de 1990, altfel s-ar pune problema diplomelor si a numarului de absolventi !
 • -1 (5 voturi)    
  Felicitari, doamna ministru (Miercuri, 15 iulie 2009, 16:06)

  hotnewsfil [utilizator]

  Felicitari, stimata doamna ministru Ecaterina Andronescu, pentru pozitia dumneavostra ferma fata de sarlatanii care isi bat joc de tineri si de parintii lor, care isi bat joc de tara. O fura in acest fel. Ii fura viitorul.
  Daca dumneavoastra, impreuna cu echipa pe care o conduceti veti respinge 100.000 de hartii-diploma, veti face o treba infinit mai convingatoare decat face procuratura si intrega justitie, in asa zisa "lupta cu coruptia".
  Veti da rapid o lovitura hotilor. Va veti purta ca un rector respectabil al unei universitati respectabile.
  Va rugam sa rezistati presiunilor la care veti fi supusa de catre sarlatani, mafiotii cu staif de asa zisi profesori universitari, niste afaceristi verosi.
  Daca veti abandona aceasta lupta care va onoreaza si va plaseaza deasupra intregii clase politice, va veti discredita definitiv, iar populatia isi va pierde orice speranta ca in aceasta tara mai poate invinge cinstea
  Va fi ceea ce se chiama "o lupta pe viata si pe moarte". Va asteapta zile grele. Toti oamenii cinstiti trebue sa faca zid in spatele dumneavoastra. Parintii inselati de sarlatani trebue sa aiba puterea, in interesul viitorului copiilor lor, sa nu va atarne ghiulele de picioare, sa va sprijine si ei si sa ceara pedepsirea in justitie, a sarlatanilor. Intre sarlatani, s-ar fi putut strecura si juristi de marca, avocati care s-au imbogatit scotandu-i "basma-curata" pe cei mai mari infractori, imbogatiti din furt, din evaziuni, din returnari ilegale de TVA, din jefuirea statului.
  Acesti ilustri juristi se vor uni sa va anihileze actiunea nobila, va vor ameninta, va vor tari in procese, ca sa va intimideze.
  Actiunea dv. va si o proba a cinstei pentru partide pentru parlament
  Veti avea greutati si din partea partidelor, chiar a PSD, in acestea fiind cuibariti unii dintre profitorii ce incaseaza multe salarii de la universitatile particulare, de la aceste societati comerciale care fac comert cu diplome universitare.
  Va dorim succes, stimata doamna ministru.
 • +1 (3 voturi)    
  asa da (Miercuri, 15 iulie 2009, 16:31)

  marian [anonim]

  Asa da. Un pas mic pentru invatamintul romanesc, un pas mare in perspectiva curatirii de nulitati si de mega-fabricile de diplome. Bravo Cati, fii barbata! Glumesc, insa incet-incet poate se face curatenie. In afara de Universitatile vechi din Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara si inca vreo doua, ce au si alea nevoie de curatenie (adica EVALUARE), restul pot fi lejer desfiintate (ma refer si la alea de stat de la Bacau, Pitesti etc.). Solutia am zis-o mai sus: EVALUAREA, si una facuta cu experti straini.
 • +1 (1 vot)    
  responsabilitate si adevar (Miercuri, 15 iulie 2009, 19:51)

  spiru andronescu [anonim]

  invatamantul de la stat nu este mai breaz decat cel de la privat. bataia de joc specifica mentalitatii comuniste (a se citi pesediste) nu se mai termina in tara asta. dupa tacerea complice a ministerului, acesta prin andronescu iese ca o floricica sa ne spuna ca asa va trebuie. doamna ministru, rezolvati problemele invatamantului intr-o maniera inteligenta (doar ati facut o facultate la stat) si nu va bateti joc de resursele oamenilor, ale caror interese trebuia sa le aparati (ca din banii lor traiti), intervenind cu fermitate atunci cand incepea sa functioneze o facultate ilegal si nu acum in acest fel.
 • -1 (3 voturi)    
  Felicitari, doamna Ministru (Miercuri, 15 iulie 2009, 23:00)

  hotnewsfil [utilizator]

  Felicitari, stimata doamna ministru Ecaterina Andronescu, pentru pozitia dumneavostra ferma fata de sarlatanii care isi bat joc de tineri si de parintii lor, care isi bat joc de tara. O fura in acest fel. Ii fura viitorul. Daca dumneavoastra, impreuna cu echipa pe care o conduceti veti respinge 100.000 de hartii-diploma, veti face o treba infinit mai convingatoare decat face procuratura si intrega justitie, in asa zisa "lupta cu coruptia". Veti da rapid o lovitura hotilor. Va veti purta ca un rector respectabil al unei universitati respectabile. Va rugam sa rezistati presiunilor la care veti fi supusa de catre sarlatani, mafiotii cu staif de asa zisi profesori universitari, niste afaceristi verosi. Daca veti abandona aceasta lupta care va onoreaza si va plaseaza deasupra intregii clase politice, va veti discredita definitiv, iar populatia isi va pierde orice speranta ca in aceasta tara mai poate invinge cinstea Va fi ceea ce se chiama "o lupta pe viata si pe moarte". Va asteapta zile grele. Toti oamenii cinstiti trebue sa faca zid in spatele dumneavoastra. Parintii inselati de sarlatani trebue sa aiba puterea, in interesul viitorului copiilor lor, sa nu va atarne ghiulele de picioare, sa va sprijine si ei si sa ceara pedepsirea in justitie, a sarlatanilor. Intre sarlatani, s-ar fi putut strecura si juristi de marca, avocati care s-au imbogatit scotandu-i "basma-curata" pe cei mai mari infractori, imbogatiti din furt, din evaziuni, din returnari ilegale de TVA, din jefuirea statului. Acesti ilustri juristi se vor uni sa va anihileze actiunea nobila, va vor ameninta, va vor tari in procese, ca sa va intimideze. Actiunea dv. va si o proba a cinstei pentru partide pentru parlament Veti avea greutati si din partea partidelor, chiar a PSD, in acestea fiind cuibariti unii dintre profitorii ce incaseaza multe salarii de la universitatile particulare, de la aceste societati comerciale care fac comert cu diplome universitare. Va dorim succes, stimata doamna ministru.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu vreau sa fiu un om rau (Miercuri, 15 iulie 2009, 23:43)

   Addy [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

   Dar de mult timp nu vazut-ai eu atata linguseala. Imi amintesc ca acum cateva de unul, Mihnea Georgescu, si-a descoperit un mare talent : acela de a lingusi intr-un mod aproape suprarealist persoane politice de sorginte comunista. Mai jos gasiti linkul in care stimabilul il ridica in slavi pe Ion Iliescu:

   http://209.85.129.132/search?q=cache:BAPSuKGMdpgJ:mihneageorgescu.wordpress.com/2009/03/03/79-de-primaveri/+http://mihneageorgescu.wordpress.com/2009/03/03/79-de-primaveri/&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro&client=firefox-a

   Asemanarea de stil e incontestabila. Vad acu' ca si-a inchis blogul. Probabil si-a gasit loc de munca in subsolul de la Kiseleff 10.
 • 0 (2 voturi)    
  spiru (Joi, 16 iulie 2009, 8:56)

  ionel [anonim]

  de cand functioneaza ilegal ? nu am avut ministrii la invatamant in toti acesti ani? penitenciarele cred ca ar trebuii populate cu toti ministrii care au lasat aceasta universitate sa functioneze ilegal, studentii ce vina au? sunt oameni care ocupa functii in baza acestor diplome, oare cate alte universitati vor patii la fel? care urmeaza DOAMNA ministru? va jucati cu soarta unor copii, RUSINE
  • +1 (1 vot)    
   manipulare (Joi, 16 iulie 2009, 15:40)

   hash [utilizator] i-a raspuns lui ionel

   asta cu "va jucati cu soarta unor copii" se numeste manipulare emotionala, pentru ca nu cere decat un singur tip de reactie.
  • +1 (1 vot)    
   ush (Joi, 16 iulie 2009, 16:14)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui ionel

   eu cred ca aceasta facultate a fc cu acordul statului: stiti cum este in Romania nu va mai mirati ca se intampla astfel de lucruri
 • +1 (1 vot)    
  desteraptate romame (Joi, 16 iulie 2009, 21:17)

  tolantan a lui marioara [anonim]

  chioara asta mi a facut necazuri si la capacitate cand am dat so ia dracu de panarama poate a dao astia afara din guvern ca de nu, nu mai votez psd ul ii e cidua ca la universitatea asta se inscriu mai mult ca la alea de stat
 • +1 (1 vot)    
  rusine (Joi, 16 iulie 2009, 21:22)

  mn [anonim]

  rusine, d-na ministru!!! ati semnat pt infiintarea acestei universitati? nenorociti zeci de mii de familii! nu va ganditi?
 • +1 (1 vot)    
  ush (Joi, 16 iulie 2009, 21:27)

  mn [anonim]

  e clar ca e decizie politica! nu intereseaza pe nimeni calitatea invatamantului romanesc. e vorba de bani care n-au fost dati cui trebuie. mi-e greata de ce se intampla in romania!
 • +1 (1 vot)    
  Artificii (Joi, 16 iulie 2009, 22:32)

  MoshPuiu [anonim]

  Este foarte clar ca totul este tesut cu ata "politica"...
  Spiru Haret n-a mai cotizat (sau nu vrea sa mai cotizeze) cui "trebuie" si uite ce se intampla!

  Sa fim seriosi, in toata lumea se practica invatamantul ID/FR si tinde sa fie cea mai importanta forma de invatamant.... dar nu, la noi nu este buna! De ce?! Datorita formei in sine??? NU! Poate datorita felului cum se aplica; discutabil de ce au trecut atatia ani sa se ajunga la concluzia asta.

  Credeti ca doar USH este o fabrica de diplome? Univ de stat nu sunt???

  TOT INVATAMANTUL TINDE SA DEVINA O FABRICA DE DIPLOME
 • 0 (0 voturi)    
  spiru (Joi, 23 iulie 2009, 13:15)

  alex [anonim]

  atat universitatile de stat cat si cele particulare scot diplome pe banda rulanta in schimbul banilor,platesti taxa continui nu platesti adio scoala.asta e tara noastra totul se rezuma la bani.acum de preferat e o taxa de 30 de mil. la stat sau o taxa de 13 mil.la spiru.sincer suntem in romania si banu ne influenteaza.cele 17 mil.diferenta conteaza pentru un om de rand.
 • 0 (0 voturi)    
  Spiru (Vineri, 31 iulie 2009, 12:53)

  Crys [anonim]

  Haide sa nu deviem de la subiect.Ce se intampla in SUA e ceva specific culturii lor - bogatii au acces la educatie pentru ca se considera ca bogatii sunt mai inteligenti...ceea ce poate ca e adevarat.Daca parintii tai au fost suficient de inteligenti sa faca bani, inseamna ca si tu esti.Un argument genetic, oarecum corect, dar respingator dpdv moral.

  Ceea ce se intampla la Spiru era normal sa se intample mai devreme sau mai tarziu.Nici invatamantul de stat nu e vreo culme a valorii, dar macar lumea INVATA ceva.
 • 0 (0 voturi)    
  Abrambureala din invatamant (Luni, 10 august 2009, 17:54)

  MARI [anonim]

  De ce credeti ca la privat nu se invata? Care vrea sa invete o face la orice facultate, unde isi permite financiar. De unde asa diferente de taxe? La ID BABES BOLYAI -2500, la SPIRU 1100?ID de la celelalte universitati sunt acreditate , numai cele de la SPIRU nu?Cum poate cineva sa desfiinteze ID de la o universitate si de la altele nu?
 • 0 (0 voturi)    
  alba neagra (Luni, 24 august 2009, 19:19)

  mery09 [anonim]

  diplomele de la ush au fost date de minister,acuma ce mai vor? ca nu sunt bune?dar sa zicem acum 3 ani cand cineva s-a titularizat cu spiru,nu s-a vazut ca nu e buna?astea sunt VRAJELI.politica,manipulare,voturisi bataie de joc a la roumanie


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii