Romania a castigat 6 medalii la Olimpiada Internationala de Matematica
de Andreea Flintoaca HotNews.ro
Duminică, 19 iulie 2009, 20:35 NEWS | STIRI
Castigatorii medaliilor:
Aur: Elena Madalina Persu - clasa a XII-a, Liceul International de Informatica - ICHB, Bucuresti
Omer Cerrahoglu - clasa a IX-a, Colegiul National "V. Lucaciu, Baia Mare
Argint: Andrei Deneanu - clasa a XII-a, ICHB, Bucuresti
Francisc Bozgan - clasa a XII-a, ICHB, Bucuresti
Bronz: Tudor Padurariu - clasa a X-a, Colegiul National "Grigore Moisil", Onesti
Marius Tiba - clasa a X-a, ICHB, Bucuresti
In acest moment, Romania ocupa locul 13, cu patru locuri mai sus decat anul trecut. Ocupanta locului I nu a fost inca anuntata, iar pe locurile II si III se afla Japonia si Rusia, cu cate cinci medalii de aur si una de bronz, respectiv argint. Germania, tara gazda, a ocupat pozitia a noua.
Detalii despre rezultatele olimpiadei gasiti aici.
REFERINTE
Citeste mai multe despre olimpiada internationala de matematica | Olimpiada Internationala | olimpiada internationala informatica | clasa a ix-a | olimpiada de informatica | clasa a noua | medalii romania | Matematica Informatica | olimpiada | matematica
Macar daca am inceta sa ni-l mai vindem sau sa-l dam de pomana...
Felicitari elevilor, felicitari Romania!
Felicitari profesorilor care isi fac treaba desi Guvernul isi bate in continuare joc de ei!
Si eu am terminat acest liceu,conditiile oferite acolo sunt peste orice liceu de stat.
Exista si ICHC-Constanta.
Este meritul lor. Copii aia in orice zi petrec pe putin 8 ore invatand la matematica. Numai ei stiu cate sacrificii fac. An de an ministerul refuza sa vada dezastrul din invatamant facand caz din performantele olimpicilor. Dar acestia sunt maxim 50. Nu trebuie pornita o generalizare de la acestia.
Cand cineva mai spune ca invatamantul romanesc este performant pt. ca X a luat aur la Olimpiada Y, am sa-l rog sa-si ceara voie de la acestia sa se foloseasca de numele,munca si rezultatele lor.
E pacat ca ceva asa de nobil sa fie bagatelizat si folosit ca "fard" pentru sistemul educational din Romania.
Nu am nici o indoiala ca cei 3 care anul asta au terminat liceul vor alege o universitate americana. Numai acolo isi vor putea atinge intreg potentialul.
Celorlalti, succes in continuare, si la cat mai multe realizari.
http://www.imo-official.org/year_country_r.aspx?year=2009
Cred ca Romania a avut un an foarte bun.
Felicitari celor 6. Succes la facultate (probabil undeva in SUA) celor 3 din clasa a 12-a.
problema e daca e o tara libera, unde elevul face de placere acest lucru; acel elev are automat alte capacitati de adaptare, de lucru ... (si nici asta nu e o mare problema :-) )
dr d
Te-as invita sa faci o plimbare prin universitatile americane din IVY League, ti-ar darama o prejudecata.
Apoi te-as ruga sa incerci sa te uiti prin publicatiile stiintifice de top gen Science, Nature, Physics Letter Reviews, etc si sa vezi cat de multi cercetatori chinezi apar pe acolo ... Ti-ar darama si prejudecata ca sistemul de invatamant chinez nu scoate oameni care sa exceleze pe domeniul lor
FELICITARI ! In voi si altii ca voi sta viitorul tarii ! Felicitari parintilor !
Tot strainii au castigat.
Cat timp mai punem botul la mituri si minciuni?
as mai vrea sa remarc un lucru...elevul de clasa a 9 a care a luat aur este extraordinar...are sana in urmatorii 3 ani de a mai lua inca 3 medalii care l-ar duce la 4 medalii de aur egalandu-l pe americanul Barton (daca nu ma insel), singurul din lume care a reusit pana in acest moment performanta de a lua 4 medalii de aur la OIM....dintre romanii participanti in istorie exista 3 care au luat de 3 ori aur...si pt cine nu stie, romania este tara care a organizat pt prima data OIM in anul 1958.
Valeriu Alaci, M.O.Enulescu, Eugen Visa, Gogu Constantinescu, Malvina Baica, Mircea Cardu, Florentin Smarandache,Octavian Voinoiu s.a. sunt romanii care au introdus functii si alte entitati matematice noi in acest domeniu de varf al stiintei.Detalii in SUPERMATEMATICA. Fundamente, Ed. POLITEHNICA, Timisoara, 2007 si pe www.SuperMathematica.com sau www.eng.upt.ro/~mselariu. SuperMth. va poate fi de un real folos spre mai bine si mai susu !
De retinut ca la Olimpiada Internationala subiectele sunt identice pentru toata lumea, indiferent de clasa si varsta, si presupun cunoscut un volum de informatie echivalent intregii materii de liceu, plus inca destule lucruri.
Se zaresc numai la bac cred