Materiale media gratuite pe youthmedia.org.ro

de B.M. HotNews.ro

Vineri, 4 septembrie 2009, 13:23    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Youthmedia.org.ro este prima platforma romaneasca cu continut gratuit de media, unde tinerii pot sa difuzeze, sa exploreze si sa creeze impreuna materiale de calitate jurnalistica in format video, audio, foto, PDF si text.  

Youthmedia ofera avantaje nu numai tinerilor jurnalisti, ci si persoanelor sau organizatiilor care au nevoie de acces la continut gratuit. Toate materialele incarcate sunt disponibile pentru descarcare sub licenta Creative Commons, permitand folosirea lor pe print, in online, in mediul comercial sau nonprofit, in functie de tipul de licenta selectata.

Fiecare utilizator are posibilitatea sa aleaga dintre cele patru tipuri de licenta disponibile pe site: atribuire-necomercial, atribuire, atribuire-fara opere derivate, atribuire-necomercial-fara opere derivate.

Youthmedia este un proiect european implementat in Romania de catre Asociatia Studentilor la Jurnalism si Comunicare (ASJC - Youthpress Romania). El a fost initiat in 2005 de European Youth Press, o organizatie umbrela pentru tinerii jurnalisti din Europa.  

Prima platforma dezvoltata, youthmedia.eu, a dat startul unei retele de platforme nationale. In prezent, acestea exista in Austria, Germania, Franta, Suedia si Romania si platforma asiatica, AMIC Young Communicators Network. Impreuna aduna peste 20.000 de utilizatori, cu 55.000 de fisiere incarcate. Dintre acestia, romani sunt peste 600. Orice material postat pe oricare dintre platforme poate fi regasit si pe celelalte. Astfel, Youthmedia ofera oportunitatea interactiunii intre tinerii implicati in media la nivel international.  

ASJC - Youthpress Romania este un ONG profesional ce consolideaza o comunitate de tineri jurnalisti si comunicatori. Organizatia reprezinta o sursa de informatii si oportunitati de dezvoltare si networking la nivel european, intermediind legatura dintre organizatii internationale si peisajul mediei tinere din Romania. ASJC - Youthpress Romania este membru cu drepturi depline in European Youth Press din iunie 2008.

European Youth Press este o structura ce reuneste asociatii de tineret din Europa, targetate pe jurnalism. In momentul de fata, ea atrage peste 48.000 de tineri jurnalisti, prin intermediul celor 18 state membre.
Citeste mai multe despre     |   |   |   | 

  
306 vizualizari

VIDEO
Niciun videoclip
FOTO
Nicio imagine

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii