Campionatul Regional de Dezbateri Academice ARDOR & ELSA

de B.M. HotNews.ro

Vineri, 6 noiembrie 2009, 12:19    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR) in colaborare cu European Law Student Association (ELSA) anunta a 11-a editie a Competitiei Regionale de Dezbateri Academice pentru Studenti - Muntenia 2009. Finala Competitiei se va juca in Amfiteatrul 1 pe 8 noiembrie de la ora 16 00.

Competitia reprezinta o relansare a miscarii de dezbateri studentesti din Bucuresti si va reuni 23 de echipe din Facultatea de Drept, Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative, Facultatea de Stiinte Politice, Academia de Studii Economice, Facultatea de Psihologie,  Facultatea de Matematica, Facultatea de Teatru si Facultatea de Medicina.

Finala Competitiei se va juca in Amfiteatrul 1 pe 8 noiembrie de la ora 16 00, iar dupa decernarea premiilor, ARDOR va anunta programul de traininguri de argumentare/oratorie pentru cluburile de studenti in anul universitar 2009-2010.

Dezbaterile se desfasoara in formatul American Parliamentary. Acesta este unul dintre cele mai rafinate si mai spectaculoase formate utilizate in lumea academica. Formatul este inspirat de sesiunile de dezbateri din Parlamentul Britanic si este in prezent folosit de sute de licee si universitati din America, Marea Britanie si Canada.

Dezbaterile in formatul American Parliamentary incurajeaza analiza argumentelor, dar pun accent si pe abilitatile oratorice, astfel incat pot fi apreciate ca un adevarat spectacol nu doar de arbitrii care urmaresc acordarea verdictului, ci si de publicul larg.

Mai multe detalii aici.
Citeste mai multe despre     |   | 

  
818 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii