CJI organizeaza un curs adresat liceenilor

de B.M. HotNews.ro

Vineri, 6 noiembrie 2009, 12:23    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Centrul pentru Jurnalism Independent organizeaza cursul "Publicatia scolara online - de la concepere la punere in practica", adresat elevilor de liceu din Bucuresti interesati de jurnalism, care activeaza deja in cadrul unor reviste sau care si-ar dori sa initieze publicatii online.

Trainerul George Hari Popescu (freelancer si asistent universitar la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din Universitatea din Bucuresti) a pregatit o serie de prelegeri, demonstratii si exercitii practice, care acopera notiuni diverse, de la cum se cumpara un nume de domeniu si pâna la editarea foto, audio si video a materialelor editoriale.

Alte cunostinte din cadrul cursului tin de tipuri de publicatii online, resursele implicate in editarea unei publicatii, culegerea si publicarea informatiilor, dreptul de autor.

Taxa de participare este de 180 de lei.

Pentru inscriere, trimiteti un CV si o scrisoare de intentie in care motivati dorinta de participare la curs si in care precizati ce asteptati de la acest program de instruire.

Inscrierile se primesc pana in 12 noiembrie, ora 17.00, pe adresa liceeni@cji.ro, persoana de contact - Mihaela Danga.

Tematica cursului

1. Publicatia online vs. publicatia offline: avantaje si dezavantaje
2. Tipuri de publicatii online
3. Resursele implicate in crearea unei publicatii online
4. Editarea materialelor foto, audio si video
5. Identitatea publicatiei: nume de domeniu, design etc.
6. Culegerea si prelucrarea informatiilor, redactarea, editarea
7. Elemente de drept de autor
8. Contactul cu cititorii, mentinerea siteului  

George Hari  Popescu (33 de ani) este jurnalist freelancer de 10 ani si asistent universitar doctorand la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC). Colaboreaza la publicatiile TV mania si Paginademedia.ro.

La FJSC, George Hari preda cursuri despre scriitura pentru mediile digitale, DTP, jurnalism online si cyberculture. A mai colaborat cu CJI la proiectul „Redactia simulata”, in calitate de consultant la ziarul studentesc bilingv The Bullet si la publicatia online InfoCampus (http://infocampus.ro) si la proiectul „Educatie civica prin jurnalism”, in calitate de trainer. In timpul liber, George Hari scrie pe blogul personal (http://cyberculture.ro) si ii place sa mearga cu bicicleta in Bucuresti.
Citeste mai multe despre     |   |   | 

  
897 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii