Web PR - Educatie

Performanta internationala: trei profesori romani la Forumul International al Inovatorilor in Educatie

de Redactia EurActiv.ro

Vineri, 13 noiembrie 2009, 8:15    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Noile metode de predare si invatare duc un liceu romanesc la Forumul International al Inovatorilor in Educatie. Liceul Teoretic Grigore Moisil din Bucuresti a fost recent ales 'Scoala Pathfinder' si participa la Forumul mondial al Inovatorilor in Educatie, desfasurat la Salvador, Brazilia. Microsoft anunta lansarea uneia dintre cele mai mari retele de educatori din lume.

Programul Scoli Inovative

Microsoft extinde componenta 'Scoli Inovative' a programului Parteneri pentru Educatie de la un program-pilot la un program global, adaugand 30 noi Scoli Pathfinder si 12 Scoli Mentor, reprezentand 35 de tari. Lideri din 42 de scoli se reunesc in Salvador pentru un workshop de patru zile, un prim pas al unui parcurs de transformare in comunitatile in care se afla scolile lor. In urmatoarele 12 luni, acesti lideri scolari se vor intoarce in comunitatile lor cu misiunea de a transforma modul in care functioneaza scolile lor. Vor fi incurajati sa regandeasca toate aspectele functionarii scolii, de la orarul zilnic si folosirea tehnologiei pentru continuturi  la asigurarea spatiului si timpului aducerii practicilor inovative la clasa. Microsoft lucreaza in stransa legatura cu ministerele locale ale educatiei pentru implementarea cu succes a acestui program.

Scolile alese pentru a participa la programul Pathfinder au fost selectate din mai mult de 110 scoli aplicante din intreaga lume. Fiecare scoala din program a demonstrat leadership scolar puternic, dand dovezi palpabile de inovatii si implementari reusite de schimbari. Scolile Pathfinder au fost alese datorita viziunii lor asupra procesului de predare- invatare si a faptului ca au inceput deja reforma acestuia.

Performanta romaneasca la nivel international

Liceul Teoretic Grigore Moisil din Bucuresti a fost ales ca Scoala Pathfinder si va participa la evenimentul din Brazilia.

Articol integral EurActiv.ro

Citeste mai multe despre     |   |   | 

  
1482 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii