documente
(17 Feb 2010) PDF, 1011KB

Studiu: Care este profilul ideal al noului angajat

de M.B. HotNews.ro

Miercuri, 17 februarie 2010, 15:36    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Este absolvent de studii superioare, al unei institutii de invatamant tehnic de renume, fie din Romania, fie din strainatate. Are o cultura generala tehnica solida, demonstreaza ca are un dezvoltat simt practic si este capabil sa inteleaga si sa modeleze procesele fizice. Este familiarizat cu utilizarea calculatorului si trebuie sa detina cunostinte despre integrarea etapelor de dezvoltare a produselor, despre lucrul in cadrul unei intreprinderi virtuale si despre managementul documentatiei tehnice despre produse si procese. Acestea sunt cateva din concluziile Studiului asupra nevoilor din industrie - Profilul ideal al noului angajat, realizat de catre Adacomputers.

Studiul a evidentiat discrepanta majora intre nevoile firmelor si pregatirea absolventilor datorata faptului ca firmele au adoptat mult mai repede tehnologie avansata in timp ce universitatile nu au avut resursele necesare si presiunea de a se schimba rapid.

In cadrul studiului au fost identificate mai multe deficiente care tin de pregatirea studentilor care au fost grupate in 3 mari categorii:
 • experienta practica,
 • pregatirea teoretica,
 • calitati personale.
Cele mai numeroase deficiente sunt legate de pregatirea teoretica a studentilor, aceasta nefiind intotdeauna legata de nevoile actuale cu care se confrunta companiile si cu cerintele pietei de profil.

Lipsa pregatirii practice reprezinta una dintre problemele principale ale companiilor din industria romaneasca, atunci cand angajeaza proaspeti absolventi, deoarece acestia nu sunt familiarizati cu procesele tehnologice si cu modul de lucru intr-o intreprindere reala.

Angajatorul apreciaza foarte mult experienta practica, astfel vor fi serios avantajati cei care au lucrat in timpul studiilor universitare si detin scrisorii de recomandare de la fostii colaboratori.

Aproape jumatate din companiile din industria romaneasca pun pret pe studiile in afara tarii pentru ca exista perceptia ca invatamantul din strainatate este mai bine adaptat la nevoile actuale ale pietei si ca pregateste mai bine viitorii angajati ai companiilor.

Studiul a fost realizat pentru a vedea in ce masura absolventii din invatamantul superior, domeniul inginerie mecanica, se integreaza pe piata muncii, si care este profilul ideal al unui absolvent si a fost realizat in cadrul proiectului PLM-Adaptor, implementat de ADA Computers folosind fonduri UE.
Citeste mai multe despre     |   | 

  
2810 vizualizari
 • +2 (2 voturi)    
  excelent dar.... (Miercuri, 17 februarie 2010, 16:35)

  libertate [anonim]

  ....Sa aiba si cunostinte temeinice de filozofie, de religie si morala, permis de conducere luat in alt judet decat Argesul etc, etc....
  Haideti sa vedem cate din cele enuntate sunt asigurate de minunatul sistem educational romanesc, de stat sau privat. "Fabricile de diplome" romanesti sunt mai interesate de producerea de capital decat de investirea lui in baza de educatie, iar standardele de calitate a invatamantului sunt "o fraza de dansii inventate", vorba marelui poet...
 • +1 (1 vot)    
  Sigur ca da... (Miercuri, 17 februarie 2010, 20:12)

  gigi [anonim]

  Stiti care e profilul angajatului cautat de firme in perioada de criza: sa lucreze 24 H/zi, 7 zile / saptamana si in sarbatorile legal fara sa ceara plata orelor suplimentare, sa accepte orice rahat ii trece prin cap conducerii, sa faca o gramada de lucruri care nu sunt trecute in fisa postului ( in caz ca exista asa ceva), sa nu ceara bani, bugete, birotica, etc etc....

  Acum profita angajotorii de angajati pentru ca e criza, dar cand o sa revina cererea pe piata muncii s-ar pute sa nu mai aiba pe cine angaja ca au cam plecat toti din tara si atunci sa-l vad eu pe Boc si Base de unde mai scot bani sa plateasca pensii, dobanzi la credite, somaj si alte cheltuieli curente...

  Grecia here we come !!!
 • +1 (1 vot)    
  wax (Miercuri, 17 februarie 2010, 21:24)

  fdhg [anonim]

  FALS!!!!!!!!!!!
  sa munceasca mult pe un salariu cit mai mic fara carte de munca ,fara concediu si sa fie injurat cind nu ies pasientele....ba voi traiti in rai???
 • 0 (0 voturi)    
  Pardon? (Joi, 18 februarie 2010, 0:08)

  Orpheus [utilizator]

  Pentru concluziile absolut evidente si triviale ale acestui studiu a fost cineva platit?

  Orice manager care isi merita numele stie lucrurile astea.


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii