sigla ARDOR
Foto: CampusNews

Conferinta: Dau noile media mai multa putere cetatenilor intr-o democratie?

de Ovidiu Draghia CampusNews

Joi, 27 mai 2010, 11:13    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Cum arata piata ideilor intr-o universitate de prestigiu din lume? Lansari de publicatii, evenimente publice curente, conferinte, dezbateri aprinse, parteneriate strategice, toate dand pulsul unui spatiu al ideilor in miscare.

Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR) si partenerii sai deschid in acest an un ciclu de conferinte publice in universitati pe teme care sunt in mijlocul unor controverse, incercand ca contureze felul in care studentii/membrii comunitatii academice utilizeaza puterea argumentelor in discursul public.

"Dau noile media mai multa putere cetatenilor intr-o democratie?” e prima motiune, asupra careia se vor pronunta Bogdan Manolea, Varujan Pambuccian si Ovidiu Nahoi (moderator). Se intampla marti 1 iunie la SNSPA, str Povernei nr 9, sala 111, de la ora 18.00.

Asupra subiectului se emit ipoteze peste tot in lume. Este tratat si in prima serie de debate online din Academia de Dezbateri, dar si in editia din aceasta luna a revistei Foreign Policy Romania, in care sunt puse sub lupa fiecare din miturile: "twitter va submina dictatorii, internetul responsabilizeaza guvernele/mareste participarea politica/ne apropie mai mult".

Formatul pe care il propunem este unul consacrat in alte spatii culturale din lume: alaturi de un debate care deschide intalnirea si care provoaca participantii la dezbatere, vom utiliza un sistem de aparate individuale de vot electronic prin care audienta poate sa isi exprime optiunile pentru ideile vehiculate. Puteti urmari un model de astfel de sistem si aici www.intelligencesquaredus.org.

Va asteptam alaturi de noi,
confirmari la office.ardor@gmail.com sau 0740042224
Echipa Academia de Dezbateri
www.academiadedezbateri.ro

Programul Academia de Dezbateri este finantat de Tineret in Actiune si sustinut de Policy Center for Roma and Minorities, Hotnews.ro si Foreign Policy Romania.

Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceasta publicatie [comunicare] reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine
Citeste mai multe despre     |   | 

  
346 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii