Elevi
Foto: F D P

Cat castiga profesorii romani din meditatii?

de F D P

Marţi, 8 iunie 2010, 10:54    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Salariile mici din Educatie i-au determinat pe tot mai multi dintre profesori sa dea meditatii pentru a-si completa veniturile, dar cel putin pana in acest moment, nu se stia exact ce sume se invart anual in sistem. Insa, acum avem o estimare.

Intr-un studiu recent realizat de Daedalus pe un esantion de 1.500 de subiecti se arata ca lunar, o familie cheltuie in medie intre 150 si 260 de lei pentru plata meditatiilor, iar o treime dintre profesorii care ii mediteaza pe copii sunt aceeasi cu cei care predau si la clasa.

La nivel national, un copil din cinci face meditatii si mai mult decat atat, doar 9% dintre meditatori dau chitanta pentru banii primiti. Dupa un simplu calcul ajungem la suma de 300 de milioane de euro, ceea ce inseamna ca anual, venituri de peste 250 milioane de  euro “scapa” neimpozitate.


Citeste mai multe despre     |   | 

  
6079 vizualizari
 • +1 (1 vot)    
  Meditatii (Marţi, 8 iunie 2010, 17:34)

  BAN IOAN [anonim]

  Si astfel acesti dascali, instruesc prin exemplul lor, cum sa faca evaziune fiscala,fiecare generatie de elevi,adica toata tara.E numai logic,sa pretinda salarii mari,si sa faca greve daca nu la primesc ,pentru ca risca mult.
  • 0 (0 voturi)    
   ...vorba lui conu IANCU... (Marţi, 8 iunie 2010, 19:04)

   REX [anonim] i-a raspuns lui BAN IOAN

   ca bine le-ai zisss... si cu asta ai ramassss!!! FRUMOASA ROMANIA PACAT CA E LOCUITA!!!!
  • 0 (0 voturi)    
   hmm (Miercuri, 9 iunie 2010, 12:04)

   A [anonim] i-a raspuns lui BAN IOAN

   1. cred ca in Ro inaininte de a impozita pe cei care muncesc ar trebui oprite veniturilor celor care stau fara sa faca nimic.

   2. in general: se pare ca omul e construit in asa fel incat el munceste si daca nu primeste bani, cat timp are de unde sa manance si sa bea apa, dar dupa ce ii iei si astea, dincolo de bunavointa sa, s-ar putea sa moara (facand sau nu evaziune fiscala). Cam asa vad eu treaba cu meditatiile profesorilor, spaga doctorilor, etc celelalte categorii sociale platite de stat sub meritele pe care le au.
 • 0 (0 voturi)    
  Da militienii cat fac spaga (Marţi, 8 iunie 2010, 18:48)

  culitzanu [anonim]

  De spurcaciunile de militieni care taie frunza la caini si iau spagi de peste tot, de ce nu vorbeste nimeni?
  • 0 (0 voturi)    
   fii la subiect..! (Marţi, 8 iunie 2010, 18:58)

   gogu de la bistrita [anonim] i-a raspuns lui culitzanu

   ...ce are sula cu prefectura??!!..in articol era vorba de meditatii si putin voaloat de plata unui impozit .Pai intre buticarul de la colt si amaratul de profesor nu poti face o analogie pt ca unul are pretentia ca e INTELECTUAL si legea nu e lege cu toti .....apropo...TU CU CINE TIIIIII???????????
   • 0 (0 voturi)    
    MEDITATII NEGRE (Miercuri, 9 iunie 2010, 7:16)

    fraierul [anonim] i-a raspuns lui gogu de la bistrita

    In Bucyresti, un singur profesor plateste impozit pe meditatii; este inscris ca persona fizica autorizata. Sa fie singurul?
 • 0 (0 voturi)    
  mda (Marţi, 8 iunie 2010, 23:56)

  alex [anonim]

  Nu-i plangeti pe profesorii care predau materiile ce se cer la examene, adica matematica, fizica, istorie, biologie, chimie etc. Profesorii din oras fac bani buni din pregatire, numai cei ce predau ceva important. In schimb, ceilalti nu au salarii deloc mari. Si fac greva pe drept. E injust si incomplet articolul.
 • 0 (0 voturi)    
  articol incomplet (Miercuri, 9 iunie 2010, 15:31)

  escu [anonim]

  Articolul nu spune de mafia profesorilor care te forteaza sa iti duci copilul la meditatie la ei ca altfel il ignora la clasa si ii dau note mici nemeritate, iar cei care se duc la meditatie au note sensibil umflate.
  • 0 (0 voturi)    
   meditatiipe profilor (Vineri, 14 ianuarie 2011, 15:44)

   mihaela [anonim] i-a raspuns lui escu

   nu sunteti intregi la cap; habar nu aveti ca astia baga cearata intre categoriile sociale>???
   nu exista respect nici pentru profesorii care mor de foame???
   ce daca facem 2-3 pregatiri??? ne luam niste mancare pt copiii nostri, suntem ca niste caini de pripas in tara asta, chiar credeti ca banii de impozite ne vor face traiul mai bun noua???? Nuuuu, tot hotii se vor imbogati, fraierilor, nu noi, Noi, ca popor, nu contam, nu existam, suntem niste lasi in primul rand, condusi de hoti cu tupeu...


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii