steaguri
Foto: F D P

Cate limbi straine invata un elev la scoala?

de F D P

Joi, 10 iunie 2010, 13:13    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Invatamantul romanesc sufera in general din cauza lipsei de performanta, dar exista domenii la care stam bine. Spre exemplu, la capitolul “numarul limbilor straine invatate de un elev la scoala” Romania se situeaza peste media europeana, mult in fata unor tari precum Italia, Germania sau Spania.

Cresterea gradului de interconectare a economiei romanesti cu celelelte economii ale lumii a facut ca, in acest moment, cunoasterea a cel putin o limba de circulatie internationala – de preferat doua – sa reprezinte o conditie fara de care niciun roman nu mai poate spera sa obtina un job bun.

In acest context, faptul ca la scoala, elevii romani studiaza in medie mai multe limbi straine decat vecinii nostri, ne ofera un avantaj competitiv in fata altor tari din zona.


Citeste mai multe despre     |   | 

  
2763 vizualizari
 • +1 (1 vot)    
  limbi (Joi, 10 iunie 2010, 13:39)

  fingers [anonim]

  in spania e aproape imposibil sa gasesti pe unul care vorbeste engleza. Si asta e valabil chiar si in cazul tinerilor. Zici ca esti la chinezi. Nu e tocmai ok sa ne comparam cu ei.
  • +1 (1 vot)    
   Asa e.. (Joi, 10 iunie 2010, 13:54)

   Amad [anonim] i-a raspuns lui fingers

   La noi este aproape obigatoriu deoarece majoritatea firmelor maricele sunt cu bani din afara cu menageri straini. Apoi, noi nu producem cam nimic singurele activitati fiind importul, comertul si intermediarea in care fara o lb. staina nu existi. Nu cred ca pt. clasa de jos sau medie din respectivele tari este un impediment in afaceri. La urma urmei noi mergem la ei si nu invers.
 • +1 (1 vot)    
  calitate, nu cantitate (Joi, 10 iunie 2010, 14:06)

  dezGusty [anonim]

  Bine, se studiaza 2. DAR, e o diferenta intre a studia 2 limbi si a sti 2 limbi. Nu doar numarul conteaza, ci cat de bine sunt stapanite limbile. Iar la cum se face scoala in Romania, nu cred ca ar trebui sa presupunem ca elevul mediu chiar stie limbile studiate la scoala. Ca daca era numarul mai important, ziceam sa mai bagam obligatoriu vreo 3 limbi straine, sa ajungem campioni de necontestat.

  Mai bine sa stii o limba foarte bine decat putin din 3, nu?
 • +1 (1 vot)    
  Difera calitatea (Joi, 10 iunie 2010, 14:11)

  din afara [anonim]

  Difera calitatea. Este adevarat ca sunt tari ca Italia/Spania poate Franta unde mai greu cu Engleza, dar nu cred ca trebuie sa ne comparam cu cei de jos in acest clasament. Sa nu uitam de alte tari ca Austria unde Engleza vorbita de absolventi este destul de buna, nu ne putem compara cu ei. In contextul european actual 2 limbi straine sunt necesare pentru cineva care se misca prin Europa. Engleza ar trebui sa fie obligatorie si sa fie proba pentru examenul de admitere la facultate. Fara cunostinte medii de Engleza nu poti sa te informezi si sa devii un bun profesionist.
 • +1 (1 vot)    
  Spoiala de limbi straine (Joi, 10 iunie 2010, 14:33)

  Demetra [anonim]

  In Romania se studiaza pe hartie doua limbi straine. Noi ne referim doar la varfurile din invatamant care sunt sprijinite de meditatori . In scoala nu se invata nimic si majoritatea elevilor nu se descurca deloc.
 • 0 (0 voturi)    
  limbi predate in scoala (Joi, 10 iunie 2010, 15:24)

  panfil flecaru [anonim]

  nu'i tot una cu limbi stiute.
  ca mi'e clar cata engleza se poate vorbi de romani. pe intzeles, ma refer.
  e ca'n chestia aia cu teorica ca teoria, da, praftika ...

  sayonara.
  dasfidaniea.
 • 0 (0 voturi)    
  limbi straine (Duminică, 20 iunie 2010, 18:35)

  sirmos [anonim]

  din punctul meu de vedere in romania in romania profesorii baga gramatica 100% IAR VOCABULAR SAU MAI EXACT CONVERSATII CU ELEVII 0%. Eu mi-am dat seama dupa ce am studiat 11 ani limba franceza incepand din clasa a doua si pana in clasa a XI-a. Am ajuns in Belgia si mi-am dat seama ca cei 11 ani de limba franceza au fost 80% doar gramatica
 • 0 (0 voturi)    
  Invatamant (Luni, 7 noiembrie 2011, 22:15)

  Me [anonim]

  Dar si ce se studiaza v-ati gandit? Programa scolara cel putin pe franceza este varza.


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii