icurrent
Foto: iCurrent

Softul, noul redactor-sef - Washington Post cumpara iCurrent, un program inteligent de agregare a stirilor

de Ovidiu Draghia CampusNews

Vineri, 16 iulie 2010, 14:19    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Creste interesul pentru softurile de agregare a stirilor, pe piata americana. Recent, Washington Post a anuntat cumpararea iCurrent, un soft de agregare a informatiilor, iar potrivit site-ului Venturebeata tranzactia se ridica la suma de 5 milioane de dolari.

Nu se cunosc intentiile Washington Post legate de iCurrent, insa comunicatul precizeaza ca a fost vizat atat programul propriu zis, cat si echipa. iCurrent are ca particularitate intre agregatoarele existente validarea umana a rezultatelor, ceea ce-i asigura o mai mare acuratete a rezultatelor livrate.

Ce se va schimba in filzofia site-ului Washington Post? Putem intui un raspuns, daca ne raportam la specificul iCurrent. Acesta agrega doar informatii de pe site-uri verificate, iar articolele extrase sunt cele aflate in centrul atentiei cititorilor. Probabil, prin aceasta miscare vom asista la o ierarhizare a articolelor Washington Post dupa criteriul popularitatii si nu in urma deciziei redactionale. Softul devine noul redactor-sef al publicatiei.

Blogul publicatiei Le Figaro aminteste de miscari interesante pe piata americana, in online: Yahoo! a cumparat Associated Content, iar Aol a lansat Seed. De asemenea, recent Google News a introdus filtre noi pentru rafinarea agregarii stirilor.
-
-
Citeste mai multe despre     |   |   | 

  
605 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii