yandex
Foto: yandex

​Rusia lucreaza la un motor de cautare de stat?

de Ovidiu Draghia CampusNews

Luni, 19 iulie 2010, 14:34    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Cum ar fi sa accesezi un motor de cautare care sa nu stie sa livreze rezultate din domeniile pornografiei, drogurilor ori extremismului? Rusii ar pregati un astfel de motor care pe langa blocarea rezultatelor pe domenii sensibile, ar oferi un control excelent asupra unei parti din timpul petrecut pe Internet de cetatenii sai.

Potrivit publicatiei Gazeta, citata de Le Monde, proiectul acestui motor de cautare, finantat de stat cu aproximativ 110 de milioane de dolari, este avansat si ar urma sa fie lansate teste chiar din acest an. Totusi, motorul ar urma sa fie sustinut doar de 10 000 de servere cu o capacitate de 30 terabiti, fata de cele circa un million de servere ale Google.

Ministerul Telecomunicatiilor rus a dezmintit stirea potrivit careia ar fi in lucru acest proiect, dar Gazeta atrage atentia ca Moscova este implicata activ in cautarea online prin participarea pe care o are la Yandex – statul are drept de veto pentru mai mult de un sfert din actiunile acestui motor de cautare, foarte popular.
Citeste mai multe despre     |   | 

  
571 vizualizari
 • 0 (0 voturi)    
  haha (Luni, 19 iulie 2010, 15:07)

  MirceaA [anonim]

  Rusia si-a pierdut statul si il cauta cu motorul.
 • 0 (0 voturi)    
  Asta inseamna ca (Luni, 19 iulie 2010, 17:19)

  Licuriciul [anonim]

  Vor interzice Google curand in Russia, pentru ca ei asa stiu sa-si vanda marfurile. :))


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii