rezultate examen
Foto: F D P

​Titularizare 2010 – 75 de candidati la titlul de profesor au fost prinsi copiind

de F D P

Luni, 26 iulie 2010, 10:50    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

In fiecare an in luna iulie are loc examenul de titularizare in invatamant, ocazie cu care zeci de mii de candidati au posibilitatea de a concura pentru a obtine un post in sistem.

Ministerul Educatiei a comunicat recent rezultatele acestui examen, iar cifrele nu arata foarte bine – 65 dintre concurenti au luat nota 1, iar un sfert dintre cei care doresc sa devina profesori au luat note mai mici de 5.

Multi dintre suplinitorii care au predat la clasa timp de ani sau chiar zeci de ani au luat note de 2 sau 3; au existat 75 de pretendenti la titlul de profesor care au fost dati afara din concurs pentru ca au fost prinsi copiind, iar exemplele pot continua.

In acelasi timp, rata de promovabilitate a fost cea mai mica din ultimii 4 ani, situatie similara cu cea de la examenul de Bacalaureat din acest an.


Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   | 

  
1001 vizualizari
 • 0 (0 voturi)    
  Sa li se dubleze salariile (Luni, 26 iulie 2010, 11:49)

  bogdan [anonim]

  Deoarece din cauza salariilor mici nu au avut posibilitatea de a se pregati trebuie sa se dubleze salariile pentru a fi si ei la "inaltimea demnitatii functiei" ca si la magistrati, titularizati si ei dupa examene copiate si luate cu 5.
 • 0 (0 voturi)    
  halal (Luni, 26 iulie 2010, 12:08)

  Adela [anonim]

  Asta pentru ca examenul de titularizare e in mare parte irelevant functiei sau postului pentru care se da. Plus ca este foarte putin timp de pregatire de la examenul de licenta.
  E plin invatamantul de vedete.
 • 0 (0 voturi)    
  Comparatii eronate... (Luni, 26 iulie 2010, 12:13)

  AnDy [anonim]

  Sincer... mi se pare penibil sa obtii o nota asa de mica. Totusi... nimeni, niciodata nu specifica un lucru: Oameni buni E CONCURS, nu examen de admitere. Aici nu demonstrezi ca sti ceva sau ai auzit de... (ca la bac.). Aici trebuie sa demonstrezi ca sti cat mai mult.
  Prin urmare... mi se pare normal sa se dea subiecte mai grele. Cat despre salar... in loc sa creasca cu 50% (cum a promis PDL din prima zi de guvernare) a scazut cu 25%. La fel si notele.
  • 0 (0 voturi)    
   concurs (Miercuri, 6 aprilie 2011, 19:04)

   andreea [anonim] i-a raspuns lui AnDy

   sigur ca este un concurs si ca trebuie tratat ca atare, vom fii viitorii profesori un model pentru elevii nostrii
 • 0 (0 voturi)    
  Confuzie... (Luni, 29 noiembrie 2010, 11:21)

  Cristina [anonim]

  Titlul articolului e corect, dar oamenii percep ca: 75 de profesori au fost prinsi copiiin. Greseala!
  Sunt foarte multi care abia termina facultatea si vin la titularizare, proaspeti absolventi care inca mai au aceste reflexe din facultate.
  Iar partea ca se iau note de 2 si 3, sa stiti ca e foarte greu examenul. Si eu ma gandeam cum se iau astfel de note, dar cand am dat examenul sa stiti ca am inteles.
  http://examentitularizare.blogspot.com/
  • 0 (0 voturi)    
   examen titularizare (Miercuri, 6 aprilie 2011, 19:10)

   andreea [anonim] i-a raspuns lui Cristina

   scumpa mea ,basmul este un subiect care s-a tot dat si un viitor profesor care nu stie sa analizeze un basm din literatura romana nu are ce cauta la catedra ,cat despre metodica se invata destula in facultate ,iar daca chiar iti doresti sa devii profesor inveti de oriunde ,scuze pot fii multe insa realitatea unora lasa de dorit....


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii