Curs de jurnalism online
Foto: CampusNews

CJI organizeaza cursul Jurnalism non-linear - program de pregatire pentru jurnalistii din mediul online 

de M.B. CampusNews

Luni, 6 septembrie 2010, 13:34    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Centrul pentru Jurnalism Independent  anunta organizarea in perioada octombrie–decembrie 2010, la sediul CJI din Bucuresti, a programului de pregatire Jurnalism non-linear, primul de acest fel dedicat special jurnalistilor din mediul online.

Programul combina cursurile cu practica in redactie si pune accent pe aplicarea imediata, cu rezultate vizibile (si publicabile), a cunostintelor dobandite in timpul sesiunilor de training. 

Programul va oferi jurnalistilor o intelegere mai buna a modului in care functioneaza "new media" si abilitati care sa le permita sa foloseasca, intr-un mod flexibil si creativ, noile tehnologii in activitatile curente. In cadrul pregatirii, se vor identifica si aprofunda instrumentele necesare atragerii "nativilor digitali", ale caror obisnuinte de consum mediatic difera de cele ale "consumatorului traditional".

Jurnalism non-linear se va desfasura in baza unei programe dezvoltate pornind de la nevoile si capacitatile mediului online din Romania si in concordanta cu tendintele internationale. Cursurile se vor desfasura in perioada 20 octombrie – 19 decembrie 2010. Descrierea cursurilor este disponibila aici.

Pentru inscriere, candidatii vor trimite un dosar care sa contina:
  • CV –ul;
  • o scrisoare de intentie in care sa descrie un proiect multimedia pe care doresc sa-l realizeze;
  • pentru cei angajati, o scrisoare din partea redactiei prin care li se garanteaza participarea la toate cele patru cursuri.
  • candidatii cu experienta in domeniu pot trimite link-uri care sa ilustreze activitatea lor in domeniul multimedia.
Pentru editia 2010 a programului, gratie finantarii programului de catre CEE Trust Fund, costul programului este de 600 euro (plata se poate face in patru rate). Taxa include participarea la cele patru cursuri, asistenta online in perioada dintre cursuri, materialele de curs, acces la platforma de comunicare interna a CJI, consumabilele necesare derularii activitatilor. 

Mai multe detalii despre program si inscriere gasiti aici.

Dosarul de inscriere va fi trimis pe adresa jnl@cji.ro pana la termenul limita, 27 septembrie 2010, orele 17:00. Candidatii selectionati vor fi anuntati pana cel tarziu la 8 octombrie 2010. Pentru detalii suplimentare: tel. 021.311.13.75 sau pe mail, la adresa jnl@cji.ro, persoana de contact Carmen Macavei, asistent executiv.

Proiectul JURNALISM NON-LINEAR este derulat de Centrul pentru Jurnalism Independent, in parteneriat cu Clubul Roman de Presa (CRP) si Asociatia Patronala a Editorilor Locali (APEL). Proiectul Jurnalism non-linear este finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe si sprijinit de Adobe Systems Romania.

Citeste mai multe despre     |   |   | 

  
489 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii