Participa la competitia ThinkQuest
Foto: CampusNews

Oracle Education invita elevii si studentii la competitia internationala ThinkQuest 2011

de M.B. CampusNews

Marţi, 7 septembrie 2010, 15:31    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Fundatia Oracle Education invita elevii, studentii si profesorii sa participe la competitia internationala ThinkQuest 2011. Concursul incurajeaza elevii si studentii cu varsta de pana la 22 de ani sa rezolve o problema reala prin folosirea gandirii critice, a abilitatilor de comunicare si a celor tehnologice.

Elevii si studentii sunt incurajati sa gandeasca, sa creeze si sa inoveze.

In acest an, OEF a introdus cateva schimbari importante care vor surprinde spiritul creativ al si mai multor elevi. Introducerea a doua evenimente noi va mari considerabil plaja de tehnologii pe care studentii le pot folosi pentru a crea propunerile lor. In plus, accentul pus pe rezolvarea problemelor are scopul de a determina participantii sa abordeze provocari din lumea reala si sa ofere solutii de care sa beneficieze si ceilalti.

Participantii se pot inscrie in cele trei evenimente: ThinkQuest Projects,Digital Media si Dezvoltare de aplicatii.

In cadrul evenimentului ThinkQuest Projects, participantii vor folosi ThinkQuest Projects, un mediu gazduit, in care elevii si studentii pot crea proiecte de e-learning/de invatare bazate pe web, pentru a-si crea propunerea de concurs.

In cadrul evenimentului Digital Media, participantii vor crea:
 • un blog/jurnal, 
 • site Web, animatie, 
 • anunt pentru un serviciu public, 
 • eseu foto/video 
 • sau o combinatie dintre acestea folosind instrumente specifice pentru media digitala. 
In evenimentul Application Development participantii vor dezvolta o aplicatie web sau un joc folosind un limbaj de programare la alegere din lista agreata.  

Echipele au la dispozitie opt luni pentru a dezvolta si a avansa propunerile lor, pana in data de 27 aprilie 2011. Toate propunerile vor fi evaluate de catre profesori din toata lumea.

Propunerile care se vor califica vor fi publicate in ThinkQuest Library, cea mai mare biblioteca digitala online de proiecte de e-learning create de studenti si care este vizitata lunar de milioane de cursanti.

Premiile includ laptopuri, o excursie la conferinta ThinkQuest Live gazduita in zona San Francisco, precum si sustinere financiara pentru scoala sau organizatia din care face parte indrumatorul echipei. 

In precedentul ciclu al competitiei au participat peste 4700 de echipe din 83 de tari. Detaliile complete ale Competitiei Internationale ThinkQUest 2010 sunt disponibile pe site-ul competitiei.

Resurse aditionale

ThinkQuest
Site-uri castigatoare ale ThinkQuest International Competition din anii anteriori
Oracle Education Foundation
Alatura-te fanilor ThinkQuest pe Facebook

Mai multe informatii pe site-ul fundatiei Oracle.

Citeste mai multe despre     |   |   | 

  
1225 vizualizari
 • 0 (0 voturi)    
  entry not submitted (Luni, 18 aprilie 2011, 18:18)

  delia neagu [anonim]

  We could not submit our entry because the technical support offered by RAM_TECH SRL that should have helped us do not exist any more.In Galati,Romania this IT firm situated on Traian Street (tel. 0236311248) seemed to have shut down.WE are requested to send an application code OEF_hosted environment then use Java Script Java PHP.The URL should be changed until April,27th.We are terribly sorry we could not benefit from the promissed support and help.We are really disappointed.Best wishes, Delia Neagu,teacher of English,Gr.Sc."GH>ASACHI",Galati,Romania


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii