Absolventii isi gasesc mai usor un loc de munca
Foto: CampusNews

Avantajele absolvirii unei facultati: salariu mai mare, risc redus de somaj

de FDP CampusNews

Joi, 30 septembrie 2010, 9:37    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Posesorii unei diplome universitare au, in continuare, un avantaj la angajare si la salariu, chiar daca invatamantul superior din Romania sufera din cauza lipsei de credibilitate in ultimii ani. In randul absolventilor de facultate rata somajului este mai mica, veniturile mai mari si oportunitatile de schimbare a locului de munca si de promovare mai numeroase.

Exista mai multe motive care determina aceasta situatie: pe de o parte, normele legale care prevad un salariu mai mare pentru posesorii de diplome universitare si raritatea lor pe piata muncii, pe de alta, competentele specifice si generale dobandite in timpul studiilor.
 
Desi calitatea educatiei academice primite nu este intotdeauna cea mai buna posibila, in timpul anilor de facultate studentii isi dezvolta abilitati considerate valoroase pe piata muncii (la cursuri, in practica sau prin activitati informale), isi construiesc o retea de relatii profesionale si sunt expusi unui mediu multicultural in masura mai mare decat in timpul liceului.

Citeste mai multe despre avantajele licentiatilor cand vine vorba de salarii, somaj si abilitati de lucru
Citeste mai multe despre     |   |   | 

  
6031 vizualizari
 • 0 (0 voturi)    
  Mentalitate tipica de looseri (Joi, 30 septembrie 2010, 10:05)

  traian [anonim]

  Salarii mai mari pentru absolventi de studii superioare?De ce?
  Mai importanta ar fi valoarea,profesionalismul...
  Rezultatul acestei mentalitati paguboase incurajate de stat se vede!Comparati Ro cu alte state unde nu diploma ci valoarea conteaza.
  Apropos,stiti cati doctori ingineri de vai mama lor lucrau in marile uzine falimentare cu produse de o calitate mai mult decat indoielnica de la Brasov?O gramada!
  • 0 (0 voturi)    
   Pentru că (Joi, 30 septembrie 2010, 11:14)

   aqualung [anonim] i-a raspuns lui traian

   Şcoala construieşte acest profesionalism şi această valoare despre care vorbeşti.

   Ea nu se face atât de prost încât să îţi fie mai bine sau la fel de bine fără ea, oricât ar striga unii.
   În cel mai rău caz este un loc unde oameni inteligenţi şi cu dorinţă de cunoaştere se întâlnesc, comunică între ei şi învaţă unii de la alţii, chiar în lipsa altor linii de dezvoltare centralizate.
 • -1 (1 vot)    
  frustratule (Joi, 30 septembrie 2010, 10:32)

  ionut [anonim]

  Pune mana pe carte si fa o facultate si apoi mai vorbim. Se vede ca esti frustrat pt ca absolventii de universitati sunt mai inteligenti ca tine.
  • 0 (0 voturi)    
   Ai tras din greu sa ai o diploma,nu? (Joi, 30 septembrie 2010, 10:49)

   traian [anonim] i-a raspuns lui ionut

   Bace,Ionutz tata,esti doar suparat sau asa esti tu?Ai o mare problema daca nu crezi ca in lumea asta conteaza mai mult profesionalismul sau valoarea decat diplomele obtinute la kil sau fara acoperire in munca si studiu.Dar stai linistit,nu esti singur pe lume in Ro!
   In rest,te anunt ca nu muncesc in Romania si datorita notorietatii lipsei de valoare a scolii romanesti a trebuit sa-mi reiau studiile in nordul Europei.Acolo unde ingineri de genul celor care au ingropat Roman SA sau Tractorul nu prea au ce face cu diplomele.Scarba maxima!
   Asa ca am studii superioare baiete,nu ca tine!
  • 0 (0 voturi)    
   Banii...vorbeste (Joi, 30 septembrie 2010, 10:50)

   iancu jianu [anonim] i-a raspuns lui ionut

   Din pacate sint multi cu studii superioare care au impresia ca diploma va munci in locul lor. Am vazut multi din acestia care si-au rupt gatul pe "afara" din cauza acestei mentalitati. Iar multi cu studii medii, dar profesionisti, foarte apreciati si cautati. In vest nu hirtia are valoare, ci proba de lucru ori perioada de proba din contract. Iar de lamurit se lamureste angajatorul repede.
   • 0 (0 voturi)    
    Diploma conteaza, dup-aia proba! (Joi, 30 septembrie 2010, 13:37)

    Marian Grunca [anonim] i-a raspuns lui iancu jianu

    Frate Iancule, diploma conteaza. Ea demonstreaza ca te-a interesat sa obtii macar un avantaj din punct de vedere al documentelor in fata altor candidati, daca nu poti spune ca te-a interesat sa obtii cunostinte de specialitate in timpul facultatii. Ramai cu liceul si apoi te angajezi vanzator, ospatar etc. Sunt si posturi care nu necesita studii superioare si sunt onorabile. De altfel, pe site-urile de recrutare unul din criterii este nivelul de educatie.
 • 0 (0 voturi)    
  vine ponta (Joi, 30 septembrie 2010, 11:46)

  Pepper [anonim]

  Las' ca vine Ponta si raman ei fara nici un avantaj....


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii