Grow 1.2
Foto: CampusNews

Un nou sezon de dezvoltare personala pentru liceeni

de Redactia CampusNews

Luni, 11 octombrie 2010, 7:07    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Grow - proiectul inovativ cu expunere internationala ce isi propune sa dezvolte experiente de dezvoltare a caracterelor tinerilor liceeni din Romania - se pregateste de inchiderea primului ciclu complet de educatie non-formala complementara pentru liceeni. In perioada 1 noiembrie-15 decembrie 2010, in 11 orase din intreaga tara va avea loc Grow 1.2. 

Liceenii din anii terminali sunt asteptati sa se inscrie la cursuri in perioada 1-24 octombrie pe website-ul oficial al proiectului: www.growedu.ro.

Inceputul lunii octombrie marcheaza startul campaniei de promovare Grow 1.2. „A world at your choice” ce urmareste pregatirea elevilor pentru o noua etapa, terminarea liceului, si primii pasi catre maturitate.  

Sub sloganul „Step up your choices” elevii care vor sustine examenul de Bacalaureat anul acesta sunt provocati sa-si depaseasca zona de confort a mediului familiar oferit de scoala si sa porneasca intr-o aventura extraordinara de autocunoastere si dezvoltare alaturi de studenti internationali voluntari, facilitatorii atelierelor din cadrul Grow 1.2 prin care vor explora ce posibilitati ii asteapta si care este calea care li se potriveste.

Grow, programul educational inovativ de lunga durata, desfasurat in perioada 2010-2015 isi propune printr-un  pachet educativ si de consiliere complementar educatiei formale sa pregateasca tineri increzatori, cu o buna cunoastere a slabiciunilor si a punctelor tari pe care le au si care actioneaza responsabil in luarea deciziilor profesionale si personale. 

Programul Grow vrea sa devina prima optiune a elevilor de liceu in alegerea unui program de educatie inovativa prin care sa aiba acces la o dezvoltare a aptitudinilor, atitudinilor si la descoperirea valorilor personale. 

In ultima etapa de dezvoltare specifica acestui program, Grow 1.2, participantii vor avea oportunitatea de a descoperi:
- ce parcurs vocational li se potriveste
- varietatea de oportunitati de cariera 
- cum sa-si exprime intr-un mod profesionist propria identitate
- ce inseamna sa fii antreprenor
- care le sunt valorile personale si cum le determina alegerile in viata
- cum sa-si seteze obiective pentru succesul personal si profesional
- cum sa-si organizeze mai bine timpul

In cadrul Grow 1.2 pot participa elevi din 11 orase precum Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi, Oradea, Pitesti, Targu-Mures, Sibiu, Suceava si Timisoara.

Elena Yasen, parinte al unui participant din editia Grow 1.0&1.1, a declarat: “In paralel cu formarea tinerilor in scoli, Grow aduce elevilor schimbari esentiale cu privire la cunoasterea si increderea de sine. Cu siguranta aceasta experienta este primul pas pentru ca tinerii nostri sa aiba aspiratii si viziuni pline de incredere spre un viitor mult mai bun.” 

Pentru mai multe informatii despre programul Grow este disponibil site-ul oficial www.growedu.ro.

Citeste mai multe despre     |   |   | 

  
439 vizualizari

VIDEO
Niciun videoclip
FOTO
Nicio imagine

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii