Global Debate
Foto: CampusNews

Competitie mondiala de dezbateri cu tema migratia internationala

de Redactia CampusNews

Marţi, 9 noiembrie 2010, 15:26    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Competitia este o initiativa de un an de zile lansata pentru a le da elevilor de liceu, care au intre 14 si 19 ani, si profesorilor acestora oportunitatea de a initia si participa activ in discutii publice si activitati axate pe teme internationale de interes. Sunt invitate sa se inscrie echipe de liceeni din intreaga lume, supervizate de catre un profesor sau adult implicat in viata scolii.

Scolile trebuie sa se inscrie si sa deruleze o serie de activitati pe parcursul celor doua campanii globale de dezbateri: octombrie-decembrie 2010 si februarie-aprilie 2011. Tema principala pentru anul 2010-2011 este migratia internationala. Sesiunea de toamna se va axa pe: "Natiunile lumii ar trebui sa sporeasca protejarea drepturilor economice si sociale ale migrantilor".

In plus fata de organizarea de dezbateri, scolile pot sa trimita, de asemenea, eseuri, fotografii, filmulete si sa organizeze evenimente.

Fiecare activitate va primi un anumit numar de puncte. Scolile care au cele mai multe puncte vor fi premiate in bani, inclusiv o excursie la Forumul international de dezbateri de tineret de la Istanbul, din iulie-august 2011.

Data limita: 15 decembrie 2010 si 15 aprilie 2011

Detalii aici.

Competitia este organizata de Asociatia Internationala de Dezbateri Educationale (IDEA) in parteneriat cu National Forensic League (NFL) si United Nations Foundations.
Citeste mai multe despre     |   | 

  
550 vizualizari

VIDEO
Niciun videoclip
FOTO
Nicio imagine

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii