Innovact Campus Awards
Foto: CampusNews

Castiga Innovact Campus Awards

de Redactia CampusNews

Vineri, 12 noiembrie 2010, 16:42    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

S-a dat startul pentru cea de a 9-a editie a concursului Innovact Campus Awards, competitie europeana care premiaza proiectele indraznete, apartinand studentilor si tinerilor intreprinzatori. Studenti, tineri cercetatori si intreprinzatori din toata Europa sunt invitati sa-si depuna candidaturile, individual sau in echipa, pana la 24 ianuarie 2011

Anul acesta, tinand cont de anvergura sa internationala, concursul "Tinere sperante europene ale inovarii" isi schimba numele devenind "Innovact Campus Awards 2011". Competitia se desfasoara in cadrul Forumului Innovact, organizat de catre Camera de Comert si Industrie Reims-Epernay, si beneficiaza de sustinerea Comisiei Europene. 

Innovact Campus Awards 2011: cum se desfasoara si care e miza? 
 

Innovact Campus Awards 2011 este deschis tuturor studentilor si tinerilor cercetatori europeni, in cadrul sau in afara studiilor. Evaluate dupa curajul, spiritul inovant, creativitatea si viabilitatea lor, proiectele propuse pot fi in stadiul de conceptie, in curs de realizare sau deja lansate. Miza este importanta pentru proiectele finaliste: acestea vor beneficia de o vizibilitate importanta la nivel european si de consiliere din partea unor experti. Finalistii sunt invitati sa participe gratuit la cea de a 15-a editie a Forumului european al tinerei intreprinderi inovante - Innovact, pe 29-30 martie 2011, la Reims (Franta). Pentru tinerii intreprinzatori romani este o ocazie unica de a-si prezenta proiectul in fata a 2000 participanti din 20 de tari si de a intalni peste 200 intreprinderi inovante europene. 

In timpul forumului, juriul, compus din manageri, jurnalisti si personalitati stiintifice din diferite tari europene, va vizita finalistii la propriul stand, pentru a le cunoaste proiectul. Ca urmare a acestor intalniri, juriul va acorda premiile proiectelor pe care le considera fiind cele mai promitatoare si novatoare, oricare ar fi produsul sau activitatea propusa. Laureatii vor primi dotatii financiare de pana la 3000 de euro si vor beneficia de vizibilitatea, notorietatea si campania de comunicare a concursului si forumului in presa europeana si fata de partenerii evenimentului. 

Un stimulent pentru start-up-urile europene 
 

In cadrul Forumului Innovact si cu sustinerea Comisiei Europene, Innovact Campus Awards pune in valoare initiativele de creare de activitate si de inovare. Cea de a 8-a editie a concursului a reunit peste 200 de dosare de candidatura din 17 tari europene printre care si Romania. Acestea au fost proiecte de buna calitate din domenii foarte diferite: de la dezvoltare durabila, sectorul cel mai bine reprezentat, la servicii (informatica, consiliere, etc.), stiinte exacte si sociale (aplicate la economie), pana la inginerie si medicina. In 2010, 3 proiecte europene au fost astfel premiate. 

Marele premiu a fost acordat proiectului Stereolabs (prezentat de CA©cile Schmollgruber - ESSEC, Franta), a carui misiune este de a simplifica si accelera accesul intreprinderilor la tehnologiile video in 3D. Premiul al doilea a fost decernat proiectului WindFlip (prezentat de Erik Hogner - Universitatea de stiinte si tehnologii din Norvegia), care consta in construirea unei barje pentru a facilita transportul si instalarea eolienelor plutitoare pe mare. 

Pe locul al treilea, proiectul Med-O-Ware (prezentat de Zhang Xiaofang - Cork Institute of Technology, Irlanda) propune un aparat care se interpune intre perfuzie si pacient cu scopul de a evita ca bule de aer sa atinga sistemul sanguin si sa opreasca perfuzia. 

Innovact Campus Awards 2011 : cum sa participi? 
 

Descarcati dosarul de candidatura, in engleza sau franceza, de pe site-urile www.innovact.com sau www.verbatim-communication.fr 

Data limita
de trimitere a dosarelor este luni, 24 ianuarie 2011.  

Premierea castigatorilor va avea loc in cadrul Forumului Innovact, pe 30 martie 2011, la Reims (Franta). 

Adresa Facebook: http://www.facebook.com/Innovact
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
323 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii