Closer to Oxford
Foto: CampusNews

Dezbatere ARDOR: E timpul ca televiziunile private sa aiba responsabilitati educationale fata de public?

de B.M. CampusNews

Luni, 13 decembrie 2010, 11:56    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR) invita studentii la un exercitiu necesar de expunere publica a ideilor si de investigare a argumentelor in programul de lecturi critice si dezbateri in universitati Closer to Oxford. Dezbaterea va avea loc marti 14 decembrie, ora 18.00, la sediul Centrului pentru Jurnalism Independent, Cladirea FSLI, B-dul Elisabeta 32.
 
"As avea nevoie de dezbateri de genul asta cel putin o data pe luna, am simtit cu ocazia asta ca sunt si cetatean, nu doar individ”, este opinia unuia dintre cei aproape 200 de studenti care au intrat in runda de debate online pe prima motiune a seriei: „E timpul ca televiziunile private sa aiba responsabilitati educationale fata de public?”

Debate-ul de marti inchide aceasta prima serie, in care au acceptat sa intre in echipe alaturi de doi studenti profesori Andrei Cornea si Laurentiu Gheorghe. Intalnirea il are ca invitat pe jurnalistul Gelu Trandafir, membru CNA si va fi moderata de Vlad Mixich - Hotnews.ro. Esti invitatul nostru sa afli/spui daca putem vorbi in alti termeni despre pozitionari si influente pe care televiziunile le au/le pot avea in educatia publicului.

Transcrierile si inregistrarile video ale conferintelor vor fi disponibile pe site, ca si un document final referitor la motiune, in legatura cu care este lansata in aceasta perioada si o initiativa legislativa in Parlament.
 
Dezbaterea va avea loc marti 14 decembrie, ora 18.00, la sediul Centrului pentru Jurnalism Independent, Cladirea FSLI, B-dul Elisabeta 32.

În 1933, la Oxford Union - asociatia de debate a universitatii cu acelasi nume - a "trecut" starnind o imensa emotie motiunea "Acest Parlament nu ar lupta în nici o circumstanta pentru rege si tara". În mari universitati din lume, apetenta pentru dezbateri pe subiecte de interes public este un semn distinct al garantarii dreptului la opinie si libertatii de expresie.

Proiectul va avea in acest an universitar inca doua sesiuni (primavara si vara 2011) si se deruleaza simultan in universitati din Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara. Fiecare dintre partile programului Closer to Oxford cuprinde runde de debate online, seminarii de lectura critica pe texte din jurnale internationale si dezbateri publice. Platforma www.closer2oxford.ro incurajeaza participarea studentilor indiferent de distanta, cunostintele de start in debate sau facultatea urmata.
 
Closer to Oxford este sustinut de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe si Fundatia Familiei Ratiu, are ca parteneri Centrul pentru Jurnalism Independent, Policy Center for Roma and Minorities si este sprijinit de British Council, Foreign Policy Romania si Hotnews.ro, ca si de filiale ale BEST, AIESEC, ELSA si APD.​
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
257 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii