Inscrie-te in Grow
Foto: CampusNews

Inscrie-te in programul educational Grow pana pe 1 martie

de B.M. CampusNews

Luni, 14 februarie 2011, 12:50    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Grow, programul educational inovativ desfasurat pe parcursul celor patru ani de liceu la nivel national, lanseaza o noua runda de inscrieri pentru elevii de clasa a IX-a. Pana la 1 martie elevii de clasa a IX-a se pot inscrie pe www.growedu.ro sau luand legatura cu organizatorii locali.

Grow a dat startul inscrierilor pe www.growedu.ro pentru editia Grow 0.9 din 2011, adresată liceenilor aflati in clasele a IX-a din 13 orase. Initiativa educationala pilotata in 2010 este o experienta creata de pasiunea tinerilor si expertiza specialistilor in educatie, cu scopul de a ajuta reprezentantii unei generatii sa-si dezvolte abilitati, atitudini si cunostinte, impreuna cu studenti straini veniti in Romania ca voluntari prin intermediul programului de schimb international al organizatiei AIESEC si prin intermediul Serviciului European de Voluntariat.

Cu o abordare specifica pe fiecare an în parte, Grow se desfasoara in Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Oradea, Pitesti, Sibiu, Suceava, Timisoara, Targu Mures si in premiera in Craiova, iar in Ramnicu Valcea cu sprijinul World Vision.

Cu un ciclu complet de 4 ani de dezvoltare prin educatie non-formala, programul Grow se concentrează in clasa a IX-a pe descoperirea punctelor tari si slabe ale participantilor, lucru in echipa, valori culturale romanesti, managementul proiectelor si nu numai. Toate activitatile Grow se desfasoara intr-un mediu tineresc care promoveaza interculturalitatea, voluntariatul si diversitatea în 10 intalniri sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a 6 saptamani, sustinute in limba engleza.

Participand la editia pilot din Grow 0.9 2010, Andra isi aminteste : „Am realizat ca un grup de oameni chiar pot lucra impreuna, daca-si propun asta. Mi-am schimbat total parerea despre munca in echipa. Am realizat si ca multi oameni din lumi total diferite pot avea aceleasi calitati ca si noi. Mi-au placut la nebunie discutiile cu studentii straini. A fost grozav sa pot vorbi cu un „profesor‟ ca si cum ar fi un coleg de clasa. In mod special mi-a placut ca fiecare activitatea putea fi folosita ulterior la scoala sau in viata in general. Mesajul meu catre viitorii participanti: e super interesant. Studentii internationali vor fi absolut fascinanti, iar tot ce se intampla e constructiv si distractiv in acelasi timp.

De cealalta parte, Renee van Gerwe – student din Olanda participant in cadrul editiilor precedente povesteste: „Programul Grow a fost modul perfect de a cunoaste, mai în profunzime, generatia tanara din Romania. Cat despre cursuri, au fost pe cat de serioase pe atat de amuzante, transformandu-se in invatare prin joc si zambet. O alta oportunitate oferita a fost aceea de a organiza activitati in afara orelor de curs, ceea ce ne-a oferit momente foarte frumoase intr-un cadru informal, alaturi de elevii romani, multi dintre ei devenindu-mi prieteni.

Pana la 1 martie elevii de clasa a IX-a se pot inscrie pe www.growedu.ro sau luand legatura cu organizatorii locali.
Citeste mai multe despre     |   | 

  
829 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii