(P) 3.400 de euro premii pentru cele mai bune articole pe tema imigratiei

de Redactia CampusNews

Luni, 21 martie 2011, 17:40    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Competitia Media Internationala pentru Studenti
  • Ce? O competitie media internationala – sectiunile articol si documentar
  • Cine? Competitia se adreseaza studentilor din spatiul Uniunii Europene (18-28 ani)
  • Unde? Aplicatiile se depun in Ungaria, Cehia, Letonia, Lituania, Romania si Slovacia
  • Cand? Aplicatiile trebuie depuse pana pe 4 Aprilie 2011.
Care sunt premiile pentru fiecare categorie?
  • Premiul intai: 1,000 EUR).
  • Premiul doi: 500 EURO.
  • Premiul trei: 200 EUR (6 premii in total).
De asemenea, castigatorii vor fi invitati sa participe la ceremonia de premiere in cadrul unei conferinte internationale, la Budapesta, in luna mai, cu toate costurile incluse.
 
Organizatia Internationala pentru Migratie, in cooperare cu Comisia Europeana, gazduieste o competitie pentru studenti privind articole si documentare despre imigratie si aspecte adiacente integrarii imigrantilor. Materialele mentionate au in vedere prezentarea aspectelor integrarii imigrantilor in Ungaria, Cehia, Letonia, Lituania, Romania, sau Slovacia.

Castigatorii competitiei vor primi un premiu in bani, iar lucrarile acestora vor fi prezentate la conferinta internationala "Promovarea Integrarii prin Mijloace Media si Dialog Intercultural" la Budapesta, in mai 2011.

Premii pentru fiecare categorie (sectiuni: articol si film documentar)

Premiul intai: 1,000 EURO. Premiul doi: 500 EURO. Premiul trei: 200 EURO. De asemenea, castigatorii vor fi invitati sa participe la ceremonia de premiere in cadrul conferintei internationale “Promovarea Integrarii Imigrantilor prin Mijloace Media si Dialog Intercultural”, realizate in cooperare cu Presedintia UE din partea Ungariei la Budapesta, in perioada 17 – 18 mai 2011(toate costurile de calatorie si cazare sunt acoperite de organizatori).

Materialele realizate de castigatorii competitiei vor fi prezentate prin intermediul diverselor canale de comunicare media (platforma media online, ziare, reviste etc.).

Termenul limita pentru aplicatii: 17:00 GMT+1 (ora Ungariei) 4 Aprilie 2011.

Eligibilitate

Pentru a putea participa, studentii trebuie sa fie inregistrati la o universitate sau colegiu din Uniunea Europeana (18 – 28 ani). Trebuie, de asemenenea, sa fie facuta dovada inregistrarii la universitate (de exemplu, copie dupa carnetul/legitimatia de student) si a varstei (copie document de identitate).

Descrierea aplicatiilor: Aplicatiile vor fi in Engleza (subtitrarea in limba engleza pentru documentare) si realizate incepand cu anul 2010.

Tema aleasa trebuie sa trateze intr-o maniera creativa aspecte privind imigrantii, integrarea imigrantilor si/sau diversitatea culturala in Ungaria, Cehia, Letonia, Lituania, Romania sau Slovacia. Prin imigranti ne referim la resortisantii tarilor terte UE care locuiesc intr-una din cele sase tari mentionate!

Pot fi considerate drept exemple: lupta tinerilor imigranti de a se adapta la noua cultura a tarii unde au sosit, povesti privind integrarea de success si adaptarea la conditiile tarii care i-a primit, organizatii cu activitate deosebita in sprijinul migrantilor pentru a-i ajuta in procesul de integrare etc. Articolele trebuie sa aiba intre 1500 si 3000 de cuvinte. 

Documentarele trebuie sa aiba 5-10 minute, incluzand genericul. Orice aplicatie care nu intruneste criteriile mai sus amintite (numarul de cuvinte si durata filmelor) nu va fi luata in considerare. Candidatii pot aplica doar pentru una dintre cele doua categorii amintite. Materialele nu trebuie sa fi fost publicate anterior si nici sa fi castigat vreun premiu cu ocazia unei alte competitii de acest gen.

Cum poti aplica

Candidatii eligibili trebuie sa incarce pe pagina de internet a proiectului (www.mits-eu.org) urmatoarele:
1) materialul (articol sau documentar),
2) formularul pentru inscriere  si
3) dovada varstei  sau a statutului universitar scanata si, apoi, sa le trimita prin posta la IOM Hungary, MITS Media Competition, Revay utca 12, 1065 Budapesta, Ungaria, pana pe 4 aprilie.

Formularul de inscriere cuprinde o scurta prezentare (pana la 750 de cuvinte), menita sa furnizeze mai multe detalii despre: motivatia candidatului privnd alegerea unui anumit subiect, cum a condus/dezvoltat candidatul firul povestii sale sau a documentarului si argumentatia pentru a sustine materialul respectiv drept candidat viabil la un premiu.

In ceea ce priveste articolul, un exemplar al acestuia in format .pdf, care va contine semnatura candidatului, va fi incarcat pe pagina de internet a proiectului, iar originalul (cu formularul de inscriere in original, impreuna cu dovada de varsta si a statutului universitar) va fi expediat prin posta in atentia IOM Ungaria (a se vedea adresa mai sus in text).

Formularul de inscriere – astfel cum a fost completat online – va fi expediat automat pe adresa de mail a candidatului o data ce procesul de inscriere a fost finalizat. 

Candidatul va printa si semna formularul inainte de a-l insera in plic.
In ceea ce priveste documentarul, un exemplar al acestuia va fi incarcat pe pagina web a proiectului (in format .mp4, .mpg, .mov, .mpeg, .wmv maxim 20 MB), iar originalul, pe support DVD cu formularul de inscriere in original, impreuna cu dovada de varsta si a statutului universitar), va fi expediat prin posta in atentia IOM Ungaria (a se vedea adresa mai sus in text).

Toti candidatii trebuie sa mentioneze pe formularul de inscriere ca aplicatia le apartine si nu au fost violate drepturile de proprietate intelectuala in vigoare. Toti candidatii confera IOM si partenerilor proiectului dreptul de a face publica opera lor.

Procedura de evaluare

Aplicatiile vor fi evaluate de o comisie alcatuita din jurnalisti de reputatie internationala si practicieni, care sunt membri ai asociatiei de proiect (birourile tarilor din cadrul IOM si Centrul pentru Jurnalism Independent din Ungaria; New School din Cehia; Institutul de Filosofie si Sociologie al Universitatii din Letonia; Institutul de Jurnalism al Universitatii din Vilnius, Lituania; Fundatia Soros din Romania; Fundatia Milan Simecka din Slovenia). Aplicatiile vor fi evaluate luand in considerare originalitatea, intelegerea aspectelor privind migratia/integrarea in una dintre tarile mentionate careia se adreseaza aceasta competitie, claritatea si validitatea mesajului transmis. Orice aplicatie care nu respecta criteriile mentionate anterior va fi respinsa.

Mai multe informatii puteti afla si aici.
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
371 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii