Investim in educatie suficient?
Foto: Reuters

Program de burse educationale si tutorat in domeniul medical adresat tinerilor romi

de Redactia CampusNews

Joi, 2 iunie 2011, 16:52    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Agentia de Monitorizare a Presei implementeaza proiectul O generatie de specialisti romi in domeniul medical in perioada ianuarie 2011 – ianuarie 2014, in parteneriat cu Fundatia Roma Education Fund Romania, Asociatia Medicilor Rezidenti, Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate – SASTIPEN si Open Society Institute.
 
Principala componenta de interventie directa din cadrul proiectului O generatie de specialisti romi in domeniul medical este programul de burse educationale si de dezvoltare personala in domeniul medical adresat tinerilor apartinand minoritatii rome. Programul are capacitatea sa sustina 500 de studenti si elevi romi in anii academici 2011 – 2012 si 2012 – 2013.

Tinerii apartinand minoritatii rome vor putea alege intre doua sectiuni de pregatire, in functie de etapa educationala in care se afla.

  • Componenta de burse, mentorat si tabere de advocacy se adreseaza studentilor la facultatile de medicina si farmacie sau colegii medicale, medicilor rezidenti si elevilor la scoli postliceale medicale. In anul scolar 2011-2012 scoatem la concurs 80 de locuri pentru tinerii romi interesati sa isi continue studiile in domeniul medical.
  • Componenta de tutorat si tabere de motivare este construita pentru sustinerea si acordarea de pregatire in regim gratuit la biologie, chimie si fizica, elevilor de liceu care in anul scolar 2011-2012 vor fi clasa a XII-a sau a XIII-a. In anul scolar 2011-2012 scoatem la concurs 200 de locuri pentru tinerii romi interesati sa sustina examenul de admitere in institutii de invatamant cu profil medical.

Tinerii romi se pot inscrie pentru program pana pe 22 iulie (componenta Tutorat) si pana pe 27 iulie (componenta Mentorat).Toate detaliile cu privire la regulamentul de inscriere sunt accesibile online pe website-ul oficial al proiectului: www.burseromi.ro .

De asemenea, programul este promovat la nivel national in 16 intalniri locale la care vor fi invitati sa participe posibili beneficiari, dar si personalitati locale cu potential de diseminare a informatiilor in comunitati.

Tinerii de etnie roma selectionati in cadrul programului vor fi incurajati sa isi dezvolte potentialul de leadership si vor fi sustinuti sa se dezvolte academic si profesional in domeniul medical. Pentru sustinerea acestui obiectiv, in cadrul proiectului vor fi angajati 30 de medici si 60 de profesori care vor lucra cu tinerii selectati in program, pe durata anilor academici 2011-2012 si 2012-2013.

Proiectul O generatie de specialisti romi in domeniul medical este structurat in 2 componente, astfel:
  • Programul de burse educationale si dezvoltare personala adresat tinerilor romi interesati de o cariera in domeniul medical (burse academice, tutorat, mentorat, tabere);
  • Campania de comunicare pentru promovarea programului de formare, cu accent pe combaterea prejudecatilor despre etnia roma si pe angajarea autoritatilor publice intr-un demers pe termen lung de continuare a sustinerii tinerilor romi interesati sa se dezvolte in domeniul medical.
Mai multe detalii pe www.burseromi.ro si www.activewatch.ro.
Contact: Ana Ciutu (Coordonator PR), e-mail: ana.ciutu@activewatch.ro, tel.: +40 725 214 491
Citeste mai multe despre     |   | 

  
575 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii