Institutul de fizica de la Magurele
Foto: CampusNews

Posibil institut UNESCO de cercetare in domeniul fizicii la Magurele

de B.M. CampusNews

Miercuri, 15 iunie 2011, 14:33    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Infiintarea unui institut UNESCO de cercetare in domeniul fizicii la Bucuresti ar putea reprezenta un instrument eficient pentru comunitatea stiintifica din Romania si pentru realizarea obiectivelor UNESCO in domeniul cercetarii stiintifice, potrivit directorului general UNESCO, Irina Bokova.

Ca urmare a colaborarii dintre fizicienii romani de pe Platforma Magurele si cei de la institutul UNESCO Abdus Salam International Centre for Theoretical Physics (ICTP)-Trieste, s-au pus bazele unui proiect privind crearea unui institut international in Romania, in domeniul fizicii si al disciplinelor conexe.
 
Infiintarea unui institut UNESCO de cercetare in domeniul fizicii la Bucuresti ar putea reprezenta o oportunitate deosebita pentru punerea in valoare a potentialului stiintific si a infrastructurii existente pe platforma Magurele, pentru atragerea in Romania a unor cercetatori importanti din intreaga lume, de participare in proiecte internationale de anvergura, de cooperare cu institute prestigioase din intreaga lume, dar si de promovare a stiintei si educatiei in tari in curs de dezvoltare.

Interesul pentru realizarea acestui proiect a fost evocat si de directorul general UNESCO, Irina Bokova, in cadrul vizitei oficiale pe care aceasta a realizat-o in Romania, in perioada 26-27 aprilie 2011, la Bucuresti.
 
Secretarul de stat Doru Costea a primit pe 15 iunie o delegatie UNESCO, condusa de dr. Joseph Niemela, reprezentantul pentru relatia cu Romania al ICTP (International Centre for Theoretical Physics) din Trieste, membru al Consiliului de administratie al programului stiintific de baza UNESCO. Scopul vizitei in Romania a delegatiei UNESCO este de a realiza un studiu de fezabilitate pentru proiectul de infiintare in Romania a unui Institut UNESCO in domeniul fizicii.
Citeste mai multe despre     |   |   |   | 

  
1302 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii