Caravana Ligii Studentilor Romani din Strainatate

caravana LSRS 2010
Foto: CampusNews

Studentii romani de la universitati internationale de top isi prezinta experienta

de Ovidiu Draghia CampusNews

Miercuri, 2 iunie 2010, 13:30   

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) lanseaza a doua editie a Caravanei LSRS (3 - 8 iunie 2010), ce are ca scop informarea liceenilor si studentilor romani despre oportunitatile de studiu in strainatate la nivel de licenta (undergraduate), de masterat si doctorat (graduate).

Acces gratuit la workshop-urile Caravanei

Caravana este un proiect unic prin amploare si prin abordarea interactiva, care diferentiaza seminariile organizate de LSRS de clasicile sesiuni de informare in format monolog. In fiecare oras inclus in traseul Caravanei vor avea loc seminarii sub forma unor workshop-uri moderate de membrii LSRS, actuali studenti sau absolventi ai unor universitati internationale de top.

Participantii la workshop-urile Caravanei vor beneficia de metode de dezvoltare personala si vor asimila mai usor informatiile necesare pentru admiterea la o universitate de prestigiu prin analiza unor studii de caz concrete ale unor aplicanti romani de succes. Accesul va fi gratuit, in urma completarii unui formular online (http://tinyurl.com/inscriere-CARAVANA-2010).

Unde opreste Caravana?
  • Bucuresti (3 iunie), Constanta (4 iunie), Baia Mare (4 iunie), Arad (7 iunie), Botosani (7 iunie),  Iasi (8 iunie)
In prima etapa a Caravanei, destinata elevilor de liceu, membrii LSRS vor sustine sapte seminarii-pilot despre universitati din SUA, Canada, Marea Britanie, Franta, Italia, Olanda si Norvegia in urmatoarele orase: Bucuresti (Colegiul National „George Cosbuc”, Colegiul National „Iulia Hasdeu” – 3 iunie), Constanta (Colegiul National „Mircea cel Batran” –  4 iunie), Baia Mare (Colegiul National "Gheorghe Sincai" – 4 iunie), Arad (Colegiul National "Moise Nicoara" – 7 iunie), Botosani (Colegiul National "A.T. Laurian" – 7 iunie), Iasi (Colegiul National Iasi – 8 iunie). Seminariile-pilot au scopul de a testa noul format al workshop-urilor propus de LSRS.

Scopul Caravanei

"Caravana LSRS informeaza tinerii romani cu privire la posibilitatile de studiu in strainatate, le prezinta avantajele si dezavantajele studiului intr-o anumita tara, le ofera detalii despre procesul de aplicatie si pasii necesari pentru a avea sanse reale de admitere la una dintre universitatile din strainatate. In plus, participantii la seminariile Caravanei vor avea oportunitatea de a interactiona direct cu tinerii romani admisi la universitati de prestigiu din strainatate si posibilitatea de a pastra legatura cu acesti tineri si de a primi consiliere din partea membrilor LSRS in vederea aplicarii la o anumita universitate din strainatate." a declarat Adina Vintan, coordonator proiect Caravana LSRS 2010.

www.lsrs.ro
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
1959 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii