Absolventii isi gasesc mai usor un loc de munca
Foto: CampusNews

Concurenta acerba din 2011 pentru ​studentii romani din strainatate

de F D P

Joi, 22 iulie 2010, 9:59   

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Incepand din 2011, Comisia Europeana va aloca peste 30 de milioane de euro invatamantului superior din tarile vecine Uniunii Europene si din Rusia.
Fondurile sunt destinate modernizarii universitatilor si imbunatatirii tehnicilor de predare din aceste tari. Peste 350 de institutii din tarile venine UE vor putea colabora cu tot atatea institutii de invatamant superior europene, incepand cu 2011, fiind incurajate mobilitatea cadrelor didactice si a studentilor.

Pentru tinerii europeni aflati in cautare de programe de studiu in afara tarii, acest lucru inseamna noi oportunitati de invatare, dar si concurenta mai mare pentru locurile in universitati.

Pentru tinerii est-europeni in special, flexibilizarea conditiilor de acces al studentilor din tari precum Rusia si Croatia ar putea insemna competitie mai mare in obtinerea de finantare de la universitatile-gazda. Va reusi Romania, in aceste conditii, sa isi creasca procentul de tineri aflati la studii in strainatate?

  • Citeste mai mult despre procentul studentilor romani in strainatate si cresterea numarului de studenti chinezi si indieni in Europa

Citeste mai multe despre     |   | 

  
2018 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii