Costin Ionita
Foto: Arhiva personala

Masterand roman la Amsterdam: In Romania, informatia curge intr-un singur sens: de la catedra catre banci, iar bucla nu se inchide niciodata

de Mihaela Elsner CampusNews

Joi, 26 august 2010, 10:04   

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Costin Ionita urmeaza, la Universitatea din Amsterdam, un master in Inteligenta Artificiala, cu o teza de cercetare prin care incearca sa gaseasca metode de a incorpora informatii GIS (Geographical Information Systems), GPS (Global Positioning Systems), si imagini din satelit pentru a obtine modele 3D mai detaliate ale cladirilor.

Atunci cand vorbeste despre ceea ce apreciaza la sistemul de invatamant olandez, bursierul "Orizonturi Deschise", incepe cu atitudinea si calitatea studentilor, care sunt activi, pun intrebari si se implica in procesul de invatamant.

Costin Ionita crede ca principalul avantaj al sistemului romanesc este ca te pregateste pentru situatii imprevizibile. "De fiecare data cand eu treceam intr-o noua etapa, invatamantul romanesc trecea si el printr-o noua reforma sau printr-o noua greva", spune el.

Citeste mai mult despre cum se fac selectia si evaluarea studentilor in Olanda si despre dificultatile pe care Costin si intreaga generatie din care face parte a trebuit sa le depaseasca in Romania.
Citeste mai multe despre     |   | 

  
2335 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie