​Articol webPR

Conferitna GRASP
Foto: CampusNews

Proiect Romania 2020: "Pentru ca ne pasa. Rolul implicarii civice in dezvoltarea Romaniei"

de Redactia CampusNews

Marţi, 18 octombrie 2011, 15:21    TIMP LIBER

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Voluntariatul a devenit, in Romania, un concept ce nu mai poate fi ignorat nici la nivel teoretic, nici la nivel practic. Chiar daca motivatiile sunt diverse putem observa o panta ascendenta in ceea ce priveste rolul voluntariatului in societate atat in mediul ONG in care tot mai multe fundatii se dezvolta, cat si in sectorul business care sustine financiar sectorul non-profit sau chiar dezvolta propriile programe de responsabilitate sociala.

Pentru ca 2011 este Anul European al Voluntariatului, acest concept pare sa fi intrat in vocabularul "uzual" al societatii, cu atat mai mult cu cat Barometrul European din mai 2010 arata ca sunt 100 de milioane de voluntari in Uniunea Europeana, dintre care 4 milioane sunt romani.

In acest context, cea de-a patra conferinta anuala GRASP (Societatea Globala a Tinerilor Profesionisti Romani), Proiect Romania 2020: Pentru ca ne pasa. Rolul implicarii civice in dezvoltarea Romaniei ofera o incursiune in bunele practici de implicare civica din Romania si din strainatate. Organizata intre 18 si 20 noiembrie in Amsterdam, Olanda, conferinta are ca scop identificarea de solutii si practici pentru a incuraja implicarea civica in societatea romaneasca.

Conferinta va reuni o gama larga de profesionisti atat din zona corporate, cat si din societatea civila - Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, CeRe (Centrul de Resurse pentru Participare Publica), Fundatia PACT, Asociatia Pro-Democratia, Federatia VOLUM, ARDOR, Phillips Olanda, consultanti in CSR din Olanda si Belgia.

In cele doua zile de conferinta, urmatoarele teme vor fi abordate:
  • Implicarea civica in Romania: de la model la actiune. Evolutie, eforturi actuale, proiectii pentru viitor
  • CSR-ul: altruism, trend sau investitie? Politici de CSR si voluntariatul sprijinit de angajator
  • Implicarea civica: Din offline in online. Modalitati inovatoare de implicare civica
  • Cultura participarii : de la dezbatere la dezvoltare si organizare comunitara Cultura participarii se formeaza in timp si poate - privita din nenumarate unghiuri. In cadrul conferintei Proiect Romania 2020, participantii vor beneficia de o sesiune gratuita Dear Romania, Write Our Future, o modalitate inedita de a implica diferite comunitati si de a onora munca celor care se implica prin arta fotografica. De asemenea, dupa o zi de munca intensa participantii se vor delecta cu o piesa de teatru Implica-te scrisa, produsa si jucata de trupa de actori amatori ArtEveryWhere, castigatorii concursului ACTziune pe scena.
Inscrierea la eveniment se face pana pe 20 octombrie 2011. Mai multe detalii despre conditiile de participare pe:
 http://www.mygrasp.org/highlights/project-romania-2020-12/

Proiect Romania 2020 este un proiect GRASP (Societatea Globala a Tinerilor Profesionisti Romania) lansat in cadrul celei de-a doua conferinte anuale din Boston. Scopul evenimentului este identificarea solutiilor pentru principalele probleme ale Romaniei si rezolvarea acestora intr-un mod profesionist si pragmatic, astfel incat in 2020 Romania sa fie mai deschisa, mai profesionista, mai competitiva si mai impacata cu ea insasi, o tara indreptata catre viitor fara insa a-si uita trecutul.
Citeste mai multe despre     |   | 

  
1100 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii